• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N1info

02.08.2016

15:01

I HRVATSKI RATNI VETERAN ZORAN ERCEG PRIZNAO: Miro Barešić je bio ustaški ubica i osuđeni terorista!

Politika

I HRVATSKI RATNI VETERAN ZORAN ERCEG PRIZNAO: Miro Barešić je bio ustaški ubica i osuđeni terorista!

Podeli vest

Hrvatski ratni veteran s početka devedesetih Zoran Erceg usprotivio se što država prećutno dozvoljava podizanje spomenika Miru Barešiću i otvoreno rekao da je on bio ustaški ubica i osuđeni terorista

 

Erceg iako je učestvovao u ratu na strani Hrvatske, za sebe kaže da je antifašista i da vlada njegove zemlje mora da se suprotstavi narastajućem neoustaštvu.

Svako se od nas mora da se suoči sa svojom prošlošću. Mi u Hrvatskoj nismo imali snage da to učinimo. Dozvolili smo da nam u vrh vlade dođu pristaše ekstremne desnice. Spomenik Miri Barešiću, za kojega mogu bez imalo problema reći, ustaškom ubici, koji je suđen i osuđen u Švedskoj, kojega su američke vlasti izručile Švedskoj, i tu nema nikakve dileme da se radi o teroristi. Žalosno je i užasavajuće da se Hrvatska ponaša dobronamerno prema svojim teroristima, kad u celom svetu jača veliki otpor protiv terorizma. Kad se svet ujedinjuje u borbi protiv terorizma, mi dižemo spomenik teroristi i ubici, za mene je to užasno i neprihvatljivo - istakao je Zoran Erceg za televiziju N1. 

Žalosno je i užasavajuće da se Hrvatska ponaša dobronamerno prema svojim teroristima, kad u celom svetu jača veliki otpor protiv terorizma

Zoran Erceg, hrvatski ratni veteran

On je naglasio da nikada i nikako ne može da se kaže da su ustaše bili antifašisti i borci za slobodu.

- Razlike su ogromne, nemerljive. Nepristojno je pitati takvo pitanje. Antifašisti  su bili borci za slobodu, ustaše nisu - poručio je Erceg.

Hrvatski ratni veteran je optužio i deo katoličke crkve da pomaže u relativizaciji antifašizma.

- Ovaj skup proustaških stranaka u Srbu bio je u funkciji relativizovanja antifašizma. U tome učestvuju i delikovi katoličke crkve u Hrvatskoj. Ako se gledaju nepristrasni dokumenti, ako se gledaju ustaški dokumenti, u njima stoji da je Maks Luburić toliko preterao sa klanjem na području Donjeg Lapca, Srba i drugih mesta, da su ga ustaše pozvale na odgovornost, jer je svojim terorom prouzrokovao da se ljudi dignu i odu u šume - rekao je Zoran Erceg.

EVROPO, ŠTO SE PRAVIŠ MUTAVA?! BOLEST MOZGA - Hrvati dižu spomenik teroristi, a EU ćuti!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Aleks

pre 7 godina

Bravo Gospodine Erceg! Još sada da se srpski nacionalisti ostave histerične propagande iz Miloševićevog doba, i eto normalnih odnosa sa susjedima! Bok!

Laza Lazarević

pre 7 godina

... reče predstavnik 1 % ,,normalnih,, Hrvata ... ostalih 99% pogledaše ga s gađenjem i odoše na otvaranje nove sezone lova na Srbe ...

Miki

pre 7 godina

Kaze se hostapler seljacino polupismena! Ali ti si bezmozgas!

Teodor

pre 7 godina

Ne kaže se hoštapler nego hohštapler (nem. Hochstapler, varalica). Nemačka je reč, bar vi sa Nemcima dobro stojite.

nada

pre 7 godina

Ovo je priznanje jedinke ali cela Hrvatska zatvara oci i velica ustastvo sto bi se jednostavno reklo da su huskacki i teroristicki nastrojen i bolestan narod kojima nema pomoci ! Najveca je tragedija da svet zatvara oci i to tolerise. SVE SE VRACA,SVE SE PLACA !!!!!!!! Srbi ostanite hladne glave jer ovo sve sto se dogadja stetice samo hrvatskom narodu. Politika Hrvatske vodi ih u propast!!!!!!!!!!! LJUBOMORA JE TESKA BOLEST !!!!!!!!!!!

zora

pre 7 godina

Kad tad ce svet prznati da su Hrvati fasisti i genocidni.

TQ

pre 7 godina

Sta mislite sta ce jedan antifasisticki nastrojeni hrvat ( necete virovati ima i takvih ) zakljuciti kad procita vase postove? Ruga se lonac loncu. I tako u krug. Budale. Isto sranje drugo pakovanje. Kako ne vidite da vas vasa retorika cini upravo onim cega se navodno zgrazate. Cast iznimkama.

Tenkista

pre 7 godina

Zbog ustaša se Hrvatska nasilno i odvojila od Jugoslavije, izazivajući građanski rat i nesreću običnog naroda.Lično sam video u Vukovaru 1991 godine prišiveno slovo "U" na uniformama hrvatskih paravojnih formacija.

cuckovic maja

pre 7 godina

A ti zbog toga prisivenog U izveo ranjenike iz bolnice pa preko grla tenkovsom granatom ureza preko grkljana 250 U.

Jhony

pre 7 godina

Hrvatska je duboko podeljena drzava i to datira od 1945.godine, kao sto je i u Srbiji slucaj. Razlika je samo u tome, da kod nacionalnih interesa i ciljeva nema podela i svi staju pod jednu zastavu. Pored toga, nemaju ukorenjene antihrvatske NVO, kao sto su kod nas antisrpske.

Zivko

pre 7 godina

Hrvati su oduvek bili Hitlerovi saveznici i okorele ustase sto su oduvek pokazivali prema hriscanima srbima i Dacic je dobro porucio EU da ako je to EU sa Hrvaskim Fasizmom i Ustastvom onda Srbija i netreba da 2020 udje u EU a da je Haski Tribunal formiran samo protiv srba i da ako Srbi u US glasaju za Hillary Clinton koja treba da dokrajci ono sto je njen muz uradio onda su Srbi pokazali da jedini prijatelji u US su (R) jer sam se u to uverio od 1999 do danas.Bravo Vucicu-Legendo 21-og veka.

krisi

pre 7 godina

Taj Erceg nije nikakav ratni veteran nego osobni snimatelj Ratka Mladic. U Ustasiji ovog lika nitko ne uzima za ozbiljno osim N1 Televizija i neke extremne lijeve portali ali i oni su odustali kada su doznali daj je taj tip budala i lazov na kvadrat

Plisan

pre 7 godina

Ubit ustasu je ljudsak potreba kao kad unistavas korov..cemu polemika kad se zna sta je fasizam i sta su ustase.Hrvatska je genocidna tvorevina i tu nema dileme..

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!
Fudbal

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!

Odigrani su revanš mečevi četvrtfinala Lige šampiona, nakon čega smo saznali imena četiri preostala kluba koja će se boriti za najvredniji trofej u evropskom klupskom fudbalu. Pored toga, eliminacija Arsenala od minhenskog Bajerna imala je za posledicu to da engleski velikan neće igrati na Svetskom klupskom prvenstvu 2025. godine! Umesto "tobdžija" tamo će se naći austrijski Salcburg za koji nastupaju trojica srpskih fudbalera! Nema sumnje da će domaćim ljubiteljima fudbala reformisano takmičenje biti vrlo interesantno, jer će na njemu nastupiti veliki broj srpskih igrača!

18.04.2024

14:48

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija