• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta/Informer.rs

03.08.2016

08:34

SELAKOVIĆ: Reakcija EU na Vučićevo pismo je više reda radi!

Politika

SELAKOVIĆ: Reakcija EU na Vučićevo pismo je više reda radi!

Podeli vest

Ministar pravde Nikola Selaković ocenio je danas da je reakcija Evropske unije (EU) povodom pisma premijera Srbije Aleksandra Vučića "više reda radi" i da nema nikakve suštine

Povodom izjave portparolke Evropske komisije Maja Kocijančić da se pitanja pokrenuta u pismu srpskog premijera čelnicima Evropske komisije "tiču temeljnih i bespogovornih načela EU i očekuje se da im budu privržene zemlje članice EU i kandidati za članstvo", Selaković je rekao da je to "strogo formalna izjava".

- To je izjava više reda radi. Nema tu nikakve suštine - rekao je Selaković za Radio-televiziju Srbije (RTS).

On je naveo i da želi da veruje da će doći do drugačije reakcije EU, jer Srbija u "ovoj vrsti diplomatskog konflikta nikakvim svojim aktom nije isprovocirala Hrvatsku".

- U Hrvatskoj nema ni izvinjenja, nema ničega čime bi zvanična Hrvatska napravila otklon od onoga što se dešava - dodao je Selaković.

Vučić je juče uputio pismo predsedniku EK Žan-Klodu Junkeru, komesaru Johanesu Hanu i visokoj predstavnici EU Federiki Mogerini, u kojem je rekao da se "u Hrvatskoj vodi ogoljena antisrpska politika". 

Portparolka Kocijančić je kazala da će Komisija odgovoriti na to pismo, u kojem Vučić takodje navodi da se u Hrvatskoj ukidaju presude zločincima iz drugog svetskog rata, dižu spomenici i rehabilituju zločinci.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Katarina

pre 7 godina

Ponašanje Hrvatske je suprotno načelima na kojima je postavljena EU i očigledno je da Hrvatska pokušava sa određenim ljudima do parlamentarnih izbora, da sakupi narod oko ideja za koje su mnogi platili krvlju.Sramno i užasavajuće!

lila

pre 7 godina

Ostale clanice EU moraju uticati na ponasanje Hrtvatske. Na sve nacine pokusavaju da nas isprovociraju.

Anka

pre 7 godina

Bilo kako bilo , ali bar su upoznate clanice EU o situaciji u Hrvatskoj.

Kosta

pre 7 godina

Iskreno se i ja nadam da ce doci do jace reakcije EU jer ce blagom ili nikakvom reakcijom poslati poruku da je ustastvo i fasizam sasvim prihvatljiv u evropi.

Janko

pre 7 godina

Hrvati rade ono što osećaju. Ne trebamo previše gledati u njihovo dvorište. Takvi su - kakvi su, promeniti ih ne možemo.

Sladjana86

pre 7 godina

Ako je EU ozbiljna onda bi trebalo i obiljnije da se ponasaju i da sa ozbiljnoscu shvate Vucicevo pismo.

Ilija

pre 7 godina

Evropaka unija mnogo toleriše gluposti Hrvatske.

Ljiki

pre 7 godina

Izostanak konkretne reakcije EU na tako grubo krsenje osnovnih nacela dorosusedskih odnosa od strane Hrvatske, samo ukazuje koliko je Evropska Unija ima problema.

anatema

pre 7 godina

Hrvatska ima velikih problema unutar drzave. Ova nacionalna netrpeljivost koju ispoljavaju odraz je loseg vodjena politike. Na kraju ce da pocnu da mrze sami sebe.

Mile

pre 7 godina

Ne treba ni da se ocekuje izvinjenje od Hrvatske, jasno su pokazali da ne zele dobre odnose sa nama.

maki

pre 7 godina

Hrvati nece prestati u vodjenju antisrpske politike kad tad ce EU morati da reaguje!

TI VODIS PRAVDU SA USAID

pre 7 godina

Sta je Selakovic uradio da eliminise uticaj USAID u srpskom pravosudju. Slikao se sa USAID na svakom koraku. Zasto neko ne kaze da hajku protiv Srba u Hrvatskoj vode psi rata iz Amerike i da sa Hrvatima ta hajka nema nikakve veze. U tome im pomazu Svedjani koji su se setili Barisica koga je licno Ulof Palme oslobodio da kolje Srbe u Hrvatskoj za vreme rata. Ulof nije docekao taj scenarijo pa iz groba kopa po ranama.

dada

pre 7 godina

bolje bi im bilo da reaguje a ne da se svi prave ludi

Marina

pre 7 godina

I meni se cini da ta izjava nema neke suštine, a trebalo bi da preduzmu nešto povodom svega što nedavno dogodilo, ipak ponašanje Hrvatske nije korektno.

brane

pre 7 godina

Najveći krivac za njihovo ponašanje je upravo Evropa koja ih je stvorila pod pritiskomAmerike.A sad ćute.Da li opet pod pritiskom?

Istrajnost

pre 7 godina

Moramo istrajati u svojim namerama ka istini.

Luka

pre 7 godina

EU mora ozbiljno da pristupi problemu koji prave Hrvati, jer je očigledno da oni na sve načine omalovažavaju nas iako ih mi nismo ničime izazvali.

Savo

pre 7 godina

Ovo nikako ne moze se nazvati reakcijom EU na nase pismo pre bi se reklo da je ovo protokolarna izjava.

Goran

pre 7 godina

Nema ovde nikakve provokacije vec samo istine.

nina

pre 7 godina

Ja se i dalje nadam da cemo od Brisela dobiti pozitivan odgovor.

bKIKI kiki kiki

pre 7 godina

Takva je EU , produkt NATO i SAD, kada ne može silom da se porobljavaju nacije i narodu onda može finim EU sistemom.

goran

pre 7 godina

EU nece dozvoliti sukob i sirenje etnicke mrznje u regionima, ona je protiv takvog stava..

dacha

pre 7 godina

EU ovakvim ponasanjem naprosto stvara revolt u narodu, i posle se kao cude zasto se narod okrece ka Rusiji!

Baki

pre 7 godina

EU ne sme da zatvara oci na antisrpsku politiku! Srbiji nisu potrebne njene reakcije reda radi vec ozbiljno delovanje.

Roko

pre 7 godina

Mišljenja sam da će EU odgovornije da reaguje kada shvati ozbiljnost problema koji Hrvatska pravi i da će tada dati konkretan i suštinski odgovor koji će, nadam se, sprečiti Hrvatsku u daljem bezobrazluku i probociranju.

deki

pre 7 godina

Pa mi se trudimo i dajemo sve od sebe u svakom smislu i bio bih red da budemo shvaćeni na pravi način i da nam se izađe u susret!

magda

pre 7 godina

Cela evropa je nacisticka tvorevina,kako da se bune protiv samih sebe.\n

HRVAT

pre 7 godina

zar vi niste rehabilitivali Drazu Mihajlovica..cak ste tom kvislingu i spomenik digli...uskoro i Nedic dolazi u igru....neznam cemu tolika buka i galama iz bratske Srbije???...ako ste vi Srbi prvi u Evropi poceli dizat fasistima spomenike...sta ste drugo mogli ocekivat od nas Hrvata....da dignemo Nikoli Kalabicu spomebik ?....\nSa vama kao narodom nesto nije u redu\n

Mikac

pre 7 godina

Stvarno šta treba da se desi da srpski političari shvate da EU ne želi da primi Srbiju. Ovo što radi Hrvatska je uz potpunu saglasnost sa Nemačkom. Shvatite da Srbija i srpski narod mogu jedino da opstanu uz Rusiju. Ovo isto važi za bugarski i narod u BJRM (samo za pravoslavni narod).

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija