• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.08.2016

22:10

(FOTO) HRVATI U PANICI OD NOVOG SRPSKOG ORUŽJA: Digli uzbunu u NATO, SRBIJA SE SPREMA ZA RAT!

Politika

(FOTO) HRVATI U PANICI OD NOVOG SRPSKOG ORUŽJA: Digli uzbunu u NATO, SRBIJA SE SPREMA ZA RAT!

Podeli vest

Hrvatska vlast digla uzbunu u NATO i EU, tvrde da Srbi i Putin planiraju da ih napadnu!?!... Sa raketama 'buk' i 'migovima 29' Vojska Srbije ubedljivo najjača u regionu, Hrvati traže pomoć od SAD

Posle vesti da će Rusija Srbiji uskoro isporučiti najmoderniji raketni sistem "buk", kao i šest novih "migova 29", u Zagrebu je nastala neviđena panika, prenose diplomatski izvori Informera.

 

Cvijanović: Rusko naoružanje jedini način da izbegnemo rat

Public

Sličan stav ima i urednik portala "Novi standard" Željko Cvijanović, koji konstatuje da u ovom trenutku za Srbiju nema ništa važnije i urgentnije od naoružavanja i osposobljavanja vojske.
- Iako nije garancija, nabavka sistema "buk" je u ovom trenutku jedini način da izbegnemo rat, odvraćajući naše regionalne rivale i njihove NATO zaštitnike od opasnih ideja o napadu na Srbiju. Veoma je važno da ne nasedamo na kampanju koja je već počela i kojom nas ubeđuju kako Rusija navodno osvaja Srbiju i gura je u konflikt... Istina je da je rusko oružje jedini način da Srbija učvrsti svoju samostalnost, koja je preduslov svakog napretka, i ekonomskog, političkog i svakog drugog - naglašava Cvijanović.

(VIDEO) USTAŠKA BAGRA ZAPALILA SRPSKU ZASTAVU! Haos u Kninu, Hrvati orgijaju dok trobojka gori!

Kako saznajemo, hrvatska diplomatija je u centralama EU i NATO u Briselu juče u toku dana digla pravu uzbunu tvrdnjama da se Srbija sprema za novi rat i da Putin i Vučić tajno planiraju agresiju!?! Iako u vrhu zapadne vojne alijanse ove tvrdnje Zagreba nisu shvatili ozbiljno, Hrvati su nastavili da insistiraju i traže hitnu vojnu pomoć u opremi i naoružanju!?!

"Digli dževu" bezveze

Sagovornik Informera tvrdi da su "srpsku agresiju" juče u toku dana na više adresa u Briselu prijavljivali i hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović i odlazeći premijer Tihomir Orešković.
- Orešković je od svojih sagovornika čak tražio da se Srbiji zapreti da će ako rakete "buk" instalira na manje od 100 kilometara od hrvatske granice, NATO na srpskoj granici momentalno postaviti balističke rakete! Oni naravno dobro znaju da se Srbija ne sprema za napad, ali pokušavaju da Zapad dodatno okrenu protiv Srbije i Vučića... - prenosi naš sagovornik, karijerni diplomata iz Brisela.

Kako saznajemo, Hrvati koji su prošle nedelje od Amerikanaca dobili na poklon prvih pet od obećanih 16 borbenih helikoptera "kajova", tražili su od NATO da im hitno pomogne i isporuči nove raketne sisteme!

Đed vam je bio p**ka, vaša Hrvatska mi ide na k**ac! Zbog ove kolumne Ive Anića USTAŠE ČUPAJU KOSU!

- Verovali ili ne, ali oni zaista tvrde da im preti nekakva velikosrpska agresija. Za sada nikoga u Briselu nisu uspeli da ubede u svoje sulude tvrdnje, ali budite sigurni da će nastaviti sa diplomatskim pritiskom i antisrpskom kampanjom... - kaže izvor Informera.

Beta

Zvanično, niko juče nije hteo da komentariše naša saznanja. A da su navodi Hrvata o "srpskoj agresiji" obične izmišljotine potvrđuje i bivši ministar odbrane Bratislav Gašić, koji podseća da je nabavka raketnog sistema "buk" dogovorena još prilikom Vučićeve posete Putinu oktobra prošle godine.

Od čega se sastoji "buk M1"

* Komandno vozilo 9S470M1
* Radarsko vozilo 9S18M1
* Samohodni laser 9A310M1
* Vozilo za transport i lansiranje raketa 9A39M1
* Rakete 9M38M1
* Modifikacijom sistema "buk" je postao bolji uređaj čak i od velikog S-300
* Verovatnoća uništenja cilja jednom raketom 70-90%
* Visina dejstva do 20.000 m
* Daljina dejstva do 32.000 m

- Još tada je dogovorena isporuka ovog sistema, a samo mesec dana kasnije, prilikom posete Dmitrija Rogozina Srbiji, predstavljen je i plan modifikacije "buk". Uz ovaj sistem srpsko nebo biće u potpunosti zaštićeno, čak i od balističkih raketa koje Hrvatska planira da nabavi. Mi, dakle, nabavkom raketnog sistema nameravamo da se branimo i odvratimo eventualnu agresiju, a nikako ne da bilo koga napadamo... - podvlači Gašić, naglašavajući da će nabavkom šest aviona "mig 29" Srbija cementirati svoju dominantnu ulogu u regionu.

(FOTO/VIDEO) SRBIJA DOBIJA SMRTONOSNI SISTEM 'BUK'! Sjajna vest iz Moskve, stiže nam jedno od NAJMOĆNIJIH ORUŽJA!

- Kada se ima u vidu da je pre samo nekoliko meseci u stručnoj javnosti postojala ideja da vazduhoplovstvo treba ugasiti, onda sve ovo dobija na još većem značaju - kategoričan je Gašić.

Očuvanje mira

Analitičar Dragoljub Anđelković ocenjuje da je jasno kao dan da Srbija kupuje defanzivno naoružanje.

- U okolnostima kada Amerikanci naoružavaju Hrvatsku, i to ofanzivnim naoružanjem, Srbiji su preko potrebne odbrambene efektive. Tome nas je i iskustvo naučilo. To nije samo potreba, već i nužda u smislu održavanja mira i stabilnosti u čitavom regionu - zaključuje Anđelković.

Reuters

Orhan Dragaš, direktor Međunarodnog instituta za diplomatiju i bezbednost, kaže da je hrvatska uzbuna još jedna u nizu besmislica.

STROGO POVERLJIVO! PUTIN NAS NE OSTAVLJA NA CEDILU: Srbija mora biti vojna sila!

- Naša kupovina naoružanja nema ama baš nikakve veze sa NATO paktom. Imamo puno pravo da modernizujemo srpsku vojsku. Tvrdnje koje dolaze iz Hrvatske su potpuno neosnovane. Hrvati sve ovo rade zbog predizborne kampanje koja kod njih već nedeljama traje. Pazite, sistem "buk" služi odbrani vazdušnog prostora i nikako nije ofanzivno oružje. Pored ove nabavke, koja predstavlja revoluciju u sistemu našeg naoružanja, značajno je i to što je dogovor sa Putinom postignut pod izuzetno povoljnim uslovima - kaže Dragaš.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
DRmrPR

pre 7 godina

evo nikoga u Kninu svi se uplasili.povukli se svi kucama.nema ni muzike ni thomsona svi strepe.

Dzoni

pre 7 godina

Bravo Vučko nabavi jos naoruzanja.Ko ne hrani svoju vojsku hranice tudju.n

zora

pre 7 godina

A ja mislila da su nas pobedili u zadnjem ratu.Ku..e kao i uvek.Nesposobni bez tudje pomoci.Ajde Kolinda, trk kod Amzra po pomoc prodata nacijo.

Srb

pre 7 godina

Свака паметна држава треба да се наоружава, поготово Србија која је окружена непријатељима, Путинова подршка нама пуно значи, јер нисмо сами, и нисмо им више лака мета. А ви усташе жалите ко Турци, покретање НАТО члана бр. 5. против Русије је самоубиство.

vlada

pre 7 godina

....ustaše, kad dodje vreme /ubrzo/ goloruki će mo vas kazniti!

Daki

pre 7 godina

Ovo Hrvati kolektivno oboleli od paranoje.Tesko njima sa njihovim mozgovima.

petar

pre 7 godina

znaju hrvati da danas nebi postojali u ovom statusu da im ameri i nemci nisu pomogli, a to boli sada se situacija valjda menja pa je normalan strah. Psihicki bol je nesnosan a hrvati nemaju lek za tu vrstu glavobolje. Nadam se da ce gospodin Vucic umeti da od nase zemlje napravi lidera  u regionu a i sire.Ako Bog da da gos. Vuk Jeremic postane gen. sekretaj UN onda mi postajemo ozbiljni igraci, hrvati ce se radovati nasim uspesima.Pozdrav i ZIVELA SRBIJA\n

Shomy

pre 7 godina

U poslednje vreme se stalno po stampi i netu provlace vesti o nabavci naoruzanja. I to raketni smerc i grad, kao i pvo sistem Buk. Moram da obavestim citaoce da su ovo sve dezinformacije. Mozda postoji zelja da se tako nesto nabavi, ali za sada od toga nema nista, jer nismo dovoljno solventni da kupimo tako nesto.

Lune

pre 7 godina

Hm,hmm..sada je momenat, da vlada RSK,ponudi Hrvtkoj, nekakav "Z-4", da potpisu,radi "mira u regionu"..."i kuci".

Jo

pre 7 godina

Hahah a jeste jaki s cijelom jna nas niste uspjeli pobjedit a kako sad mislite kad i mi imamo oruzije

mile

pre 7 godina

Boze, Boze pa ovi Hrvati stvarno misle da su sila pa covjeku dodje na pamet da ih iskreno zali. oni su svoju hranrost pokazali 1941 koljuci starce i djecu a 1991 aviobombardovanjem izbjeglica na cesti.Pustimo ih neka se bave sobom i ponose svojim djelima.\n

uros

pre 7 godina

necemo ni da se ustrucavamo atomsku bombu da bacimo ja sam dobrovoljac u srukoj vojci u slucaju rata protiv natoa i S-500 je uperen ka hrvaskoj pa vi vidite kad vam ja dodjem u lepu vasu ima da je spalim do temelja

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija