• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

06.08.2016

19:22

LINTA: Hrvatska štiti ratne zločince i slavi progon Srba!

Politika

LINTA: Hrvatska štiti ratne zločince i slavi progon Srba!

Podeli vest

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je danas da je govor hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović na obeležavanju 21. godišnjice hrvatske zločinačke akcije „Oluja“ u Kninu još jedan dokaz da je Hrvatska država koja štiti ratne zločince, ponižava srpske žrtve i slavi proterivanje Srba

- Teza hrvatske predsednice da je ''Oluja' bila politički opravdana, etički čista, vojnički briljantno izvedena oslobodilačka i časna pobeda za pravilan cilj' je apsolutna laž. Dobro je poznato da su SAD učestvovale u obuci hrvatskih vojnika i da su njihovi avioni učestvovali na početku hrvatske akcije Oluja - istakao je Linta u saopštenju. 

Kako je dodao, bez podrške SAD, Hrvatska nikada ne bi sprovela zločinačku akciju „Oluja“ koja je predstavljala završni čin etničkog čišćenja Srba i ostvarenje jednog dela ustaškog programa. 

- Jedna od potvrda da se u Kninu slavilo ostvarenje dela ustaškog programa jeste i čiljenica da je je Hrvatska radio-televizija direktno prenosila koncert ustaškog pevača Marka Perkovića Tompsona poznatog po ustaškom pozdravu 'Za dom spremni' i pjesmama u kojima slavi klanje Srba - upozorio je Linta.  

On smatra da je „Oluja“ je bila sramna akcija jer se hrvatska vojska istakla pre svega u palenju i pljačkanju blizu 40.000 srpskih kuća, privrednih i pomoćnih objekata, ubijanju preko 1.200 srpskih civila i uništavanju komunalne i privredne infrastrukture. 

- Kolinda Grabar Kitarović je u svom govoru, između ostalog, izrekla još besramnih laži da je Hrvatska ispunila prava Srba i da je svima omogućen povratak, kao i da 'Oluja' ima veliko međunarodno značenje jer je sprečila genocid kakav su u Srebrenici učinile snage Vojske Republike Srpske. Hrvatska preko 20 godina od završetka rata sistematski krši ljudska prava Srba jer onemogućava povratak otetih stanarskih prava i poljoprivrednog i šumskog zemljišta, isplatu zaostalih penzija i devizne štednje, nakdadu štete za uništenu imovinu, upotrebu ćirilice i dr.  Brojne činjenice jasno pokazuju ako je neka vojna akcija na prostoru bivše Jugoslavije po svojim posledicama najbliža da se okvalifikuje genocidnom, onda je to akcija Oluja - istakao je Linta.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
englezii

pre 7 godina

Gospodine Linta nista novo nam niste rekli osim ponovili ono sto svi znamo a pogotovu mi koji smo kao i Vi stigli u Srbiju "protiv svoje volje"! Ne mozete nista ni ocekivati u takvom okruzenju kakva je danas EU kada jedina zemlja koj nije imala fasi/sta Engleska nije vise u EU !

Marcco

pre 7 godina

Nijebstvar ubtome sto tamo neki Tompaon peva vec sto peva na poziv organizatora \"proslave\" tj. na poziv drzave Hrvatske koja ga i placa da uveseljava vesele Ustase\n

magda

pre 7 godina

Sad ce kolindica posle proslave da ih i malo hipnotise svojim oblinama,prvo ce da podoji sve ustase a onda kad zalegne izredjace se svi.Sta ce zena ,ona je najveca ustaska majka pa je red da nahrani svoju bolesnu decicu i priusti im zadovojsto koje im treba od nje,tako bolesnima.\n

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija