• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.08.2016

10:32

PROMOCIJA USTAŠKE "KULTURE"! Predstava "Za dom spremni" i u zagrebačkom Lisinskom!

Politika

PROMOCIJA USTAŠKE "KULTURE"! Predstava "Za dom spremni" i u zagrebačkom Lisinskom!

Podeli vest

Monodrama hrvatskog glumca Božidara Alića, nazvana po ustaškom pozdravu "Za dom spremni" uvrštena je u redovni repertoar zagrebačke dvorane Vatroslav Lisinski, piše riječki Novi list

Alić smatra da ne postoji ni jedan propis koji bi mogao da zabrani taj pozdrav.

Inače, sponzor ove monodrame je Centar za podsticanje stvaralaštva hrvatskih branitelja "Gavran" iz Gospića.

Riječki dnevnik piše da je kontroverzni glumac Alić, koji se u poslednje vreme uglavnom ističe veličanjem NDH i širenjem mržnje, zaista ostvario svoje najave.

- ''Bez lustracije nema Croatie''" je moje žestoko političko promišljanje ovog pogubnog vremena po moj hrvatski narod. Slobodno možemo reći, najpogubnijeg vremena od, 1918., ili preciznije, od 1945. do danas, kada smo svi mi Hrvati na rubu novih blajburških jama - ukoliko jugofašisti, ne dao Bog, ponovno dođu na vlast - otkrio je Alić.

Objašnjavajući pojam jugofašiste, Alić je rekao da on obuhvata sve komunističke ubice, koje ovaj glumac smatra progoniteljem hrvatskog naroda, a među njima su kaže i partizanski koljači, samoproglašeni antifaštisti udruženi s komunističkim lobijem u Hrvatskom državnom saboru i s četničkim lobijem u Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

U monodrami će se, u dvorani koja je vlasništvo Grada Zagreba, progovoriti i o Kukuriku koaliciji koju je predvodio bivši premijer Zoran Milanović, a koja je, kako tvrdi Alić, unuštavala hrvatsko sveto trojstvo, kulturu, istoriju i veru.

Za ustaški pozdrav "Za dom spremni" Alić kaže da je to njegov pozdrav, kao i pozdrav njegovih prijatelja i njegove porodice.

- Ne postoji ni jedan propis koji bi branio taj pozdrav koji, usput kazano, nikoga ne vređa, ali nas Hrvate okuplja i ispunjava ponosom. Jugofašisti žele zatrti ponos i domoljublje, koje taj pozdrav izražava - naveo je Alić i tvrdi da je je NDH bila "država sa svojim hrvatskim zakonima i svojim hrvatskim uređenjem i nezavisnija od mnogih drugih država".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Bozidar

pre 7 godina

SKOTE... Steta je Alicu sto nosis sveto ime koje te nazalost nije zastitilo od toga da budes SKOT. Ja nisam ni rodjen kada se Blajburg dogodio i nikada nisam ni na vrapca pucao ali sam spreman da sve grehe coveka pocinjene u Blajburgu primim na sebe. Na zalost nije ih bilo tamo su pobijeni F A S I S T I.

Djuro

pre 7 godina

E, Bozidare, Bozo....Kao i sve druge najvece ustase i koljaci, Bozidar je poreklom Srbin, kao sto mu je i deda bio Srbin, koji se pokatolicio.

robin

pre 7 godina

Bolje da se pozabave ekonomijom koja je losa.Ljudi dole zive veoma lose.

magda

pre 7 godina

Ustase,nikad nam niste trebali ,samo smo vas vukli na svojoj grbaci jer ste nesposobni kao bedineri da zivite sami,vi trazite gazdu a onda bi da ga ubijete i nasledite njegovo bogasrvo.Kopilanski ste rod bez trunke morala i treba vas istrebiti,da ne postojite kao takvi u sivilizacijskim vrednostima,jer vasa jedina vrednost je genocidna istorija,nista drugo vi nemate.\n

neno

pre 7 godina

Daj vise neka nas puste na ferku pa da im se nauriniram na tu zastavu... Molim vas objavi te mi komenter bio sam kulturan...

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija