• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

08.08.2016

18:04

OPASNE INFORMACIJE STIGLE OD RUSKIH OBAVEŠTAJACA: NATO pali Balkan da bi sačuvao EU!

Politika

OPASNE INFORMACIJE STIGLE OD RUSKIH OBAVEŠTAJACA: NATO pali Balkan da bi sačuvao EU!

Podeli vest

Putinovi agenti došli su u Briselu do saznanja da čelnici NATO pakta najozbiljnije razmatraju izazivanje "kontrolisanih sukoba" u Makedoniji, na Kosovu, ali i u Srbiji i Republici Srpskoj!

Ruske bezbednosne službe upozorile su krajem prošle nedelje nadležne u Srbiji na jako opasne planove NATO pakta na Balkanu, saznaje Informer.

Kako prenose sagovornici našeg lista iz vrha srpskih obaveštajnih agencija, Putinovi agenti došli su u Briselu do saznanja da čelnici NATO pakta najozbiljnije razmatraju izazivanje "kontrolisanih sukoba" u Makedoniji, na Kosovu, ali i u Srbiji i Republici Srpskoj!

Preko nas rešavaju svoje probleme
Sukobi na Balkanu doprineli bi homogenizaciji Evropske unije i bar na neko vreme iz fokusa izmestili silne probleme sa kojima se zemlje EU suočavaj

"Naučiti pameti"

Naši izvori tvrde da NATO procenjuje da bi novi haos na Balkanu bio koristan za ostvarivanje "zapadnih strateških ciljeva"!

- Sukobi na Balkanu doprineli bi homogenizaciji Evropske unije i bar na neko vreme iz fokusa izmestili silne probleme sa kojima se zemlje EU suočavaju. Takođe, ti sukobi bi efikasno rešili i problem migranata i potpuno zatvorili "balkansku rutu". Konačno, oni bi omogućili Zapadu da apsolutno kontroliše sve političke procese u regionu i da na najvažnije funkcije postavlja koga i kako hoće - objašnjava jedan od naših sagovornika, koji napominje da NATO danas sigurno ne planira izazivanje rata poput onog iz devedesetih godina.

(FOTO/VIDEO) SRBIJA DOBIJA SMRTONOSNI SISTEM 'BUK'! Sjajna vest iz Moskve, stiže nam jedno od NAJMOĆNIJIH ORUŽJA!

Bili bi to, kako dodaje, kontrolisani sukobi čiji bi cilj bio da se neposlušni lideri "nauče pameti" tako što bi im se pokazalo ko u svakom trenutku može da izazove, ali i da zaustavi nemire, pa i ratne sukobe. Izvor Informera nabraja i potencijalne "tačke sukoba".

Public

mojugao

ORHAN DRAGAŠ
STRUČNJAK ZA BEZBEDNOST

U situaciji u kojoj se nalazi Evropa kontrolisani ili sukobi niskog intenziteta su izuzetno rizični i vrlo lako mogu da se otrgnu kontroli.

- Ekstremisti u Makedoniji, i oni među Albancima, ali i oni među etničkim Makedoncima, samo čekaju mig iz SAD i EU da otvoreno krenu u žestoke sukobe sa državom. Tamo to mogu najlakše da urade... NATO, takođe, računa da bi na Kosovu i jugu centralne Srbije u regionu Preševa lako mogao da izazove oružane incidente, koji bi, prema planu, lančano izazvali i politički haos u Beogradu - navodi sagovornik Informera i napominje da se, prema saznanjima ruskih obaveštajaca, najopasniji scenario sprema za BiH, odnosno za Republiku Srpsku!

- U NATO su, naravno, svesni da je u Bosni skoro nemoguće izazvati male i prostorno ograničene sukobe koji bi bili brzo politički iskorišćeni i odmah zatim smireni. To tako može da funkcioniše u Makedoniji i možda na Kosovu, ali Bosna je bure baruta i u Briselu dobro znaju da bi igranje vatrom tamo moglo i njih skupo da košta. Ipak, sukobi u Srpskoj i BiH su opcija koja se razmatra - upozorava naš izvor.

(VIDEO) SVET NA IVICI KATASTROFE! Obama u paničnom strahu od Putina pravi NOVU ATOMSKU BOMBU!

Zvanično, niko juče nije hteo da komentariše naša saznanja. S druge strane, stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević nimalo nije iznenađen saznanjima ruskih obaveštajaca.

Poslali nam i spisak
NATO plaćenika

Kako saznajemo, ruski obaveštajci su srpskim kolegama predali i konkretna dokumenta koja dokazuju šta sve NATO planira u našem regionu. Takođe, Rusi su našim vlastima dostavili i spisak sa više stotina imena ljudi na koje u Briselu računaju u "izazivanju haosa" u našoj zemlji - kako na Kosovu, tako i u centralnoj Srbiji.
- Na tom spisku ima i nekih vrlo zanimljivih imena, javnosti dobro poznatih ličnosti, pre svega političara, ali i NVO aktivista, novinara, profesora univerziteta, glumaca, pa i bivših sportista.

- Mi već na Balkanu imamo "kontrolisane sukobe" koje Zapad, odnosno Amerika i Nemačka, izazivaju, kontrolišu i usmeravaju. Njima su potrebne slabe i neefikasne balkanske države, a tu mislim na Makedoniju, Crnu Goru, Srbiju i BiH. U svakoj od ovih država je na delu stvaranje unutrašnjih tenzija. U Makedoniji je to na relaciji Makedonci - Albanci. U Crnoj Gori se izaziva sukob između Crnogoraca i Srba, dok se u Bosni zaoštravaju odnosi između Bošnjaka i Srba - objašnjava Galijašević.

Ozbiljno shvatiti pretnje

Lider Narodne mreže Vladan Glišić smatra da ovaj plan NATO nije uopšte čudan i neočekivan.

- NATO već odavno nije odbrambena alijansa, već služi za izazivanje ratova i kriza u svetu. Jasno je da nijedna evroatlantska instalacija na Balkanu nema nikakvu budućnost u mirnim okolnostima. Njihov jedini način da zadrže uticaj jeste da izazovu haos - napominje Glišić.

I spoljnopolitički analitičar Dušan Janjić veruje da ruska upozorenja imaju smisla.

- Moramo Srbiju da izvučemo iz rizika, jer se ograničeni teritorijalni oružani sukobi lako otrgnu kontroli. Još ne mogu da tvrdim da NATO stoji iza svega, ali se svakako skupilo mnogo rizika za izbijanje haosa na našoj teritoriji - podvlači Janjić.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
kalašnjikov

pre 7 godina

nad bivšom jugom će zapad i istok ukrstiti mačeve. ko će najebati, zna se. bilo bi dobro da ako već mora da se ratuje to bude na globalnom nivou, pa ako treba i treći svetski rat. kom obojci, kom opanci. ko preživi neka priča. ovako samo stradaju mali, sitni i bedni narodi. totalni rat na sve ili ništa. uuuurrrraaaaaa.

bakibrat

pre 7 godina

najbolje za nas i Buk i S300..a Republici Srpskoj makar Buk\n

nada

pre 7 godina

Ma NATO neka zaboravi nase prostore a Evropska Unija neka kod sebe izaziva sukobe i haos jer su i tako u raspadanju . Srbija ne zeli u Nato a narod Srbije ne zeli Evropsku Uniju vec pojedinci pod uticajem Amerike i Merkelove koja nam je navodno "prijatelj". Ova vlada se treba zastititi svakog neprijatelja i "krtice" izbaciti i oduzeti im sve moguce funkcije. Uzdaj se u se i u svoje kljuse. Dosta su nam rusi i kinezi!!!!!!!!!!

deda Raša

pre 7 godina

E kad bi Srbija imala samo jednog, koji bi sve ovo trezveno procitao i sam dosao do zakljucka da je to istina.

Marcco

pre 7 godina

Taj spisak politicara i NVO koji rade za NATO mogu i ja da sastavim.\n

rada

pre 7 godina

zato eu ćuti i ne osuđuje propagiranje fašizma. maske su pale. eu nezna šta će sa sobom svesni su da se raspadaju.ko god želeo rat drugima imao ga u svojim državama.zna narod da među srbima ima petokolonaša a zna i koji su.zato srbi pamet u glavu i sa rusima dogovor oko naoružanja za samoodbranu.treći svetski rat je davno počeo to nije zaključio samo onaj ko drži glavu u pesku i neprati zbivanja na globalnom nivou.

Milan

pre 7 godina

Радо,"незна" и "непрати" се пише РАСТАВЉЕНО "не зна" и "не прати",само толико,хвала!!!

srboljub

pre 7 godina

znali vucic zato da balkan opet se rusi i sve po srbima kako to vucic ne prica narodu sto mu spremaju njegovi pretelji iz unije

Car

pre 7 godina

Путине преживела је Србија НАТО и преживеће и опет, али лезбејску владу и европске вредности неће, дедови нам се у гробовима преврћу шта се ради од земље Србије.

zemunac

pre 7 godina

па зар неможе и наша служба ако уопште постоји само на папиру јер је разбијена , да избаци које име да и ми обични људи видимо ко нас мрзи од наших политичара ,бизнисмена глумаца и којекаквих протува и нво активиста. О па да, па ми и немамо дб то су полтрони запада сад се сетих ај здраво Србијо одох у Аустралију што даље од ових издајица на гомили.

AntiBot

pre 7 godina

Побогу, Јањићу, па ако НАТО не стоји иза планова о новим сукобима на Балкану-ко онда стоји!? Е, безобразног ли човека, невероватно!

ZN

pre 7 godina

Ovo liči na čuveni eksperiment exYu "stručnjaka" o korisnom efektu "kontrolisane inflacije" koja se devedesetih godina prošlog veka očas posla izmakla kontroli i uništila sve pred sobom. Malo sutra "kontrolisani sukobi", a i oni koji su na tom famoznom spisku da li stvarno veruju u tu glupost, ili već imaju vize za tamo negde?

istina

pre 7 godina

A ti ruski agenti su verovatno kao lazanski culi u hodniku kako se ovi iz nato dogovaraju

magda

pre 7 godina

Svi u Srbiji bi vec mogli da nabroje sve te ficfirice,NVO dame ,pa i pojedine glumce, koji bi da mnogo bolje zive,al ne mogu jos, pa nestrpljivo traze dodatne prihode od Soros kompanije.Po onome sto je trenutno na delu,reklo bi se da je Hrvatska prvi mamac,zato luciferijanci cute na sve njhove gadosti i bljuvotine koje oni projektuju na nas.Ali toliko su providni da su postali smesni,ne znam ko bi u Srbiji naseo na takve debile.\n

australija je u natou

pre 7 godina

Ma pali brate, narodnjaci su zakon...

mirko

pre 7 godina

Kad ce vise Putin da nahrani svoj narod.a ne da milioni odlaze na zapad

Ljubo

pre 7 godina

Tako samo imena i prezimena ,a neko ce osnivati " crne trojke" ,pa Bogami kom poanci kom ...bice zabavno ,samo predlazem da se sva kompjuterizacija pod hitno ugasi ...Ali stvarno ,nebio u kozi od tih sumnjivih imena ,imaju muda u svakom slucaju...hahaha....

rada

pre 7 godina

ne daj bože da dođe do sukoba na ovim prostorima, ko bi im se odazvao kad su politikom satanizovali prave patriote, sami znamo u kakvom su položaju veterani i njihov status,a da ne govorimo koliko imamo onih koji su civilno služili vojnu obavezu,(seka persa).molimo boga da do sukoba nedođe.nego one promotere profesionalizacije vojske po nalogu natoa upregnuti zajedno sa njihovim familijama u prve redove za odbranu otačbine.

Milka

pre 7 godina

Mali ljudi su jako opasni i pakosni,i iskompleksirani i odvratni

NOLAN SMIT

pre 7 godina

OBJAVITI JAVNO U SVIM MEDIJIMA IMENA NATO ŠPIJUNA U SRBIJI. \n

Barbara Liry

pre 7 godina

Nije dugo trebalo, a nije ni iznenadenje. Sto bi rekli filmadzije: Prva klapa treci put. Na Balkalu su uspeli da zadrze famozni "kontrolisani haos" i probude niske ustaske strasti i fasisticke ambicije. Tako je bilo sa rusenjem Jugoslavije: koga tamo imamo? Pa Hrvate i Slovence i ponovo ce ratovati do poslednjeg Hrvata, Sipca, Alijinih, Slovenca, a sada i Poljaka, Rumuna, Nemca; i da ne redam svu gamad iz okruzenja naseljenu na tlu stare ku've Evrope. Ali, ovaj put ce biti: trazili ste, gledajte. Zalosno je koliko su "demokratski izabrane vlade" same sebi cilj i jedini interes, a narod ce da plati. Medutim, ni ovako vise ne ide. Lazni mir . Nato je najagresivnija i najkrvolocnija tvorevina nakon II svetskog rata. Obama bezi u skloniste sa sve obezbedenjem kada roda preleti Belu kucu, a oni su uz pomoc Nato-a unistili i naroda i drzava i naubijali se na oci sveta i impotentnih, korumpiranih medunarodnih institucija, legalno i demokratski izabranih predsednika. Sve pljacke radi tako da mozemo govoriti o pljackaskim pohodima i krstaskim ratovima, jer anglosaksonce ne zaboravljajte. Stoji "kraljica" kao trut u kosnici, odreduje ciljeve i izvrsioce. A, dobrima su se pokazali Busovi i Klintonovi (svelo se na dve familije u Americi od silne demokracije u koju samo idioti jos veruju). Ovaj put zmiji treba razbiti glavu i zatrti seme da se sa fasizmom vec jednom zavrsi. Pa ako treba u sledeci rat (mislim nakon ovoga sto nam neminovno sledi) sa lukom i strelom. Obrisati sve pa iz pocetka. Upozorava majcica Rusija stalno. Neograniceno je strpljiva, ali ima crvenu liniju koja se nesme preci. A, do linije se doslo. Sve je u Putinovom pitanju na sednici UN: "Jeste li svesni sta ste stvorili?" Sve je bilo samo odgadanje neminovnog, jer Ameri misle ratovati van svoga teritorija i sada. Nece moci ovaj put. Na srecu.

Dule

pre 7 godina

Putina su zbog DACICA CELA SRBIJA I NAROD ZAMRZELI ,A PORED NJEGA I RUSIJU

robin

pre 7 godina

Nerazbija neprijatelj izvana vec iznutra.Najgori su unutrasnji neprijatelji.

veselin

pre 7 godina

Ratove u jugoslaviji organizovala je titova banda sa svopim zapadnim saveznicima englezima nemcima amerikancima... i baš ti ratovi ujedinili su zapadni svet pod američkom komandoim dakle Amerika osmišljava sukobe proglašava ko je u njima zločinac a ko žrtva da bi potčinjavala sebi zapadne države pa je i ovde to slučaja da nije bilo ju ratova raspao bi se NATO jer je bio obesmišljen !

XXL

pre 7 godina

Evo pročitah komentare i vidim srbende se već lože ko drva da reše pitanje ratovanjem i 'apsom.

Bojana

pre 7 godina

Bog na nebu,Ruski car na zemlji! Srbija mora da se odrekne evropskih vrednosti,mora da izbaci iz vlade pedere i lezbejke,narkomane i kockare,zabrani paradu srama a svi domaći izdajnici i strani plaćenici jednog dana postat će tolet papir zapada.

Janko

pre 7 godina

Posto je gospodin Putin nas opomenuo da nam se sprema pogrom, Evo ja opominjem Putina, da jos ima vremena da ispravi gresku koju je Rusija godinama ignorisala; - Rusija je trebala da se brani iz Srbije, daleko od svojih granica. Sad se pitam nije li kasno i za naoruzavanje Srbije, jer isuvise smo neprijatelja stekli. Da Bog da da se Pravoslavci dozovu pameti i organizuju dobro.

Nikola

pre 7 godina

Ajde da resimo tu stvar zauvek. Dozvolimo braci rusima vojnu bazu u Srbiji. EU i nato ce nas obilaziti u sirokom krugu.

Jovanka Graf

pre 7 godina

Do ratova ne bi doslo, kada bi se ljudi osvestili, i ne ubijali jedni druge, za bogacenje ratnih profitera, vec ujedinili i oterali izdajice, placenike, ugnjetivace, otimace i ostalu bagru i najzad u miru saradjivali jedni sa drugima za obostrano dobro.Sve dok se opredeljujemo, za jednu ili drugu stranu, tonucemo sve vise, i gubiti glave, za profit naseg zajednickog neprijatelja.Nama nisu potrebni ratovi, nama je potrebna ljudska svest.

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija