• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.08.2016

10:01

ÐURIĆ: Kosovu kao državi nije mesto na Olimpijskim igrama!

Politika

ÐURIĆ: Kosovu kao državi nije mesto na Olimpijskim igrama!

Podeli vest

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić izjavio je danas da Kosovu nije mesto u Međunarodnom olimpijskom komitetu, niti mu je mesto kao nezavisnoj državi na Olimpijskim igrama (OI) i da takvo učešće služi isključivo kao promocija Hašimu Tačiju, ratnim zločincima i ideji tzv. nezavisnosti Kosova

- Niko u Srbiji ne brani sportistima sa Kosova da učestvuju na OI. Oni su to mogli da rade i kao deo olimpijskog tima Srbije, a da je bilo volje da se ne politizuje to pitanje, oni su mogli da igraju i pod zastavom UN, a ovakvo učešće Kosova na OI služi isključivo kao promocija Hašimu Tačiju, ratnim zločincima i ideji tzv. nezavisnosti Kosova - rekao je Ðurić za Pink.

Prema njegovim rečima, deo javnosti u Srbiji pokazuje "sramno neznanje, a i deo analitičara iz jutrošnje štampe otvoreno laže da je država Srbija preuzela obavezu da pusti tzv. Kosovo da igra na OI".

- Zanimljivo je da tu laž šire predstavnici žutog ili paražutog sektora, koji su 2012. potpisali sporazum o regionalnom predstavljanju, ali čak i po tom sporazumu koji su predstavnici žutog ili paražutog sektora, koji se odnosi samo na regionalno predstavljanje, nema govora o međunarodnim organizacijama, već u regionalnim - rekao je Ðurić.

Ističe da se država Srbija, njen narod i vlada energično protive tome da se na taj način sport izvrgava ruglu, da se na taj način, kako je rekao, menja suština olimpijskog duha, što bi trebalo da predstavlja duh pomirenja.

- Sramotno je što deo domaće javnosti, sa cinizmom i sa zluradošću komentariše pokušaje države Srbije da se tome suprotstavi. Imamo deo analitičara, sramota me je kao Srbina što imamo ljude u našoj zemlji koji govore da mi treba da bezmalo dignemo ruke, da prihvatimo da naši sportisti izlaze na olimpijsko postolje, da gledaju zastavu lažne države zasnovane na zločinima protiv našeg naroda, na delu naše teritorije, otimanjem dela zemlje koji je naša duša, naša istorija, naša suština - kaže Ðurić.

Uveren je da Srbija to nikada neće prihvatiti i smatra da i većina građana Srbije gleda sa prezirom na one koji smatraju da Srbija ne treba da napušta to postolje.

- Na žalost i u drugim teškim vremenima u našem narodu javljale su se te pojave da pojedini ljudi podržavaju nešto što je očigledno protiv naše zemlje - rekao je Ðurić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija