• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.08.2016

22:00

ZAŠTITNIK GRAĐANA ZAJEBAVA GRAĐANE: Pale maske, Janković priznao da se sprema za predsedničke izbore!

Politika

ZAŠTITNIK GRAĐANA ZAJEBAVA GRAĐANE: Pale maske, Janković priznao da se sprema za predsedničke izbore!

Podeli vest

Saša Janković prima ogromnu državnu platu, ali umesto svog posla sve otvorenije se bavi politikom... U intervjuu za CIA TV N1 prvi put priznao da razmišlja o funkciji predsednika Srbije

Zaštitnik građana Saša Janković, u narodu poznatiji kao Sale Prangija, konačno je priznao da se sprema za predsedničke izbore koji će se održati na proleće sledeće godine.

Objavili unapred pobedu
Vidim da su neki već pobedili na tim predsedničkim izborima i čestitam im na tome. Samo napred
Aleksandar Vučić, premijer Srbije

Janković je u intervjuu za CIA TV N1 izjavio da je svačije, pa i njegovo pravo da se kandiduje na izborima za predsednika države. On je tako po prvi put direktno potvrdio da ima političke ambicije.

MUP: Janković bi konačno trebalo da skine masku ombudsmana!

I sve bi to možda bilo u redu da mu Zakon o zaštitniku građana u članu 10a izričito ne zabranjuje bavljenje politikom i davanje političkih izjava!

Adut opozicije

Čovek koji iz budžeta svakog meseca prima platu od čak 376.648 dinara da bi štitio građane Srbije u pomenutom intervjuu se otvoreno zajebavao sa istim tim građanima poručivši da je još rano da govori o svojoj kandidaturi pošto "Srbija ima zdravog, pravog i u punom kapacitetu predsednika"?!

BAHATI SAŠA JANKOVIĆ UVELIKO U KAMPANJI! Zaštitnik krši zakon i SVE SE OTVORENIJE BAVI POLITIKOM!

- Imamo zdravog i pravog, u punom kapacitetu predsednika, čija je funkcija stabilna. Licitiranje u ovom trenutku o tome šta će svako od nas da radi nije dobro za funkciju predsednika u situaciji slabih institucija. Svako može da ima političke ambicije i pravo da se kandiduje, da bira i bude biran... - "objasnio" je Janković.

tanjug/public

Na konkretno pitanje da li će biti adut opozicije na predsedničkim izborima, Janković je odgovorio nekonkretno, ali više nego jasno.

- Ako je insistiranje na vladavini prava, zakonitosti, zdravom razumu i doslednosti i odgovornosti za greške bavljenje politikom, onda sam ja oduvek bio političar... Ako se moji stavovi poklapaju sa stavovima opozicije, onda smo u koaliciji - poručio je Janković, koji juče nije želeo da govori za naš list.

Komentarišući ove navode, premijer Aleksandar Vučić rekao je juče da je Srbija slobodna i demokratska zemlja u kojoj svako ko ispunjava uslove ima pravo da se kandiduje.

Imovinska karta

* plata 376.648 dinara
* polovina stana od 90 kvadrata (kupovina)
* polovina placa od 15 ari i vikendica od 40 kvadrata (kupovina)
* polovina njive od 13 ari (kupovina)
* šuma od 9 ari (ugovor o poklonu)
* automobil "honda sivik" 2009. godište
* nema ušteđevinu
*podaci Agencije za borbu protiv korupcije

SMETA MU ŠTO NEMA CENZURE! Janković: Da "eksponati" sa izložbe "Necenzurisane laži" uzmu put pod noge!

- Vidim da su neki već pobedili na predsedničkim izborima i čestitam im na tome. Samo napred! Dobro je da su konačno progovorili o onome što smo znali sve vreme, a nismo hteli ili nam nije bilo dozvoljeno da kažemo. Dobro je da je to sad sasvim jasno. Probaćemo da se suprotstavimo njihovoj lošoj politici, iako znamo da imaju ogromne šanse, a da su naše minimalne. Ali pokušaćemo zbog Srbije - poručuje Vučić.

Kalkuliše šanse

Na drugoj strani, direktor agencije "Faktor plus" Vladimir Pejić nema dilemu da Janković želi da se politički pozicionira.

- Janković je očekivano dao neodređenu izjavu jer mu se još ne ide sa svoje funkcije, koja je nespojiva sa politikom. On polako ističe predsedničku kandidaturu. Njegova namera je legitimna, ali bi bilo dobro da zvanično istakne kandidaturu jer pozicija političara nosi odgovornost - smatra Pejić, dodajući da Janković još kalkuliše sa svojim šansama na izborima.

Analitičar Vladimir Vuletić, na drugoj strani, ocenjuje da Janković nema značajnije šanse na izborima.

STEFANOVIĆ: Janković se samo bavi politikom, a ne svojim poslom!

- Već dugo se polemiše o njegovoj kandidaturi. Janković je dosta eksponiran u javnosti zahvaljujući onima koji ga promovišu. Međutim, ne može da pretenduje na ono što bi opozicija želela, a to je da bude ujedinitelj koji može da se suprotstavi vlasti. Mislim da ne bi mogao da napravi iznenađenje... - zaključuje Vuletić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
lazni bot

pre 7 godina

On zajebava vas iz vlasti ali ceo narod zajebava i zmajava neko drugi.

KOGA JE OVAJ ZASTITIO

pre 7 godina

Pojeo je svu hranu sirotinja gladna. Ni od gladi nikog nije zastitio a kamoli od neceg strasnijeg.

nikola

pre 7 godina

\" otvoreno zajebavao sa istim tim gra?anima porucivsi da je jos rano da govori o svojoj kandidaturi posto \"Srbija ima zdravog, pravog i u punom kapacitetu predsednika\"?! Odlicno napisano. Taj opis Tome stvarno zvuci kao zajebancija.

CIRINELA

pre 7 godina

Hoce li ovaj odgovarati za klasicno ubistvo zajedno sa svima koji su ga zataskali ili narod treba da uzme pravdu u svoje ruke.

magda

pre 7 godina

Dobit ces 2 glasa od dva ambasadora i nista vise u trci za predsednika.Ovaj narod nije pao s Marsa pa da ne zna sta ti i sa kim muljas.\n

aeksa

pre 7 godina

neće saša imati problema finasiski kad mu izađe mandat ima on svog finansera

aeksa

pre 7 godina

pokazo si kako si se zalago i zašta videli smo i uverili žalosno od tebe šabića

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija