• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.08.2016

07:00

NAJNOVIJE ISTRAŽIVANJE "FAKTOR PLUSA"! SNS porastao na 51,9%, ostalim strankama pada rejting!

Politika

NAJNOVIJE ISTRAŽIVANJE "FAKTOR PLUSA"! SNS porastao na 51,9%, ostalim strankama pada rejting!

Podeli vest

Srpska napredna stranka blago je popravila svoj rejting u odnosu na poslednje izbore, rezultati su najnovijeg istraživanja javnog mnjenja agencije Faktor plus

SNS je na izborima 24. aprila osvojila 48,25 odsto glasova, dok sada ima 51,9 procenata podrške, pokazuju rezultati istraživanja.

Pokret Dosta je bilo Saše Radulovića, takođe, je popravio rejting u odnosu na rezultat koji je ostvario na izborima - sa 6,02 na sedam odsto podrške.

Kako se navodi u anketi, ostali su "pali" u odnosu na rezultate svojih izbornih lista - DS za 1,2, SRS za jedan procenat, SPS za 0,6.

Mnogi od njih bili su deo nekih izbornih lista, a Faktor plus je u poslednjem istraživanju merio popularnost stranaka pojedinačno.

Zato se kod nekih parlamentarnih stranaka beleže rejtinzi ispod cenzusa, ali u zbiru sa koalicionim partnerima blizu su izbornih procenata.

- DSS i Dveri, na primer, na izborima su imali 5,04 odsto podrške, a lista popularno nazvana "Čeda, Boris, Čanak" 5,02. Tri stranke koje su činile ovu listu - LDP, SDS i LSV - pojedinačno, međutim, imaju manje od dva procenta - rekao je za "Politiku" direktor agencije Faktor plus Vladimir Pejić.

Anketa pokazuje i da je Aleksandar Vučić i dalje najpopularniji političar, odnosno da ono što radi i govori podržava ubedljivo najviše ispitanika - 59 procenata.

Druga na listi popularnosti je Zorana Mihajlović sa 22, a slede Ivica Dačić i Branko Ružić sa po 20, ispred Tomislava Nikolića i Vojislava Šešelja sa po 19 procenata podrške.

Istraživanje je sprovedeno od 1. do 8. avgusta na uzorku od 1.100 građana Srbije sa pravom glasa, bez KiM.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Petar

pre 7 godina

Tri puta sam glasao za Vučića, ali ja više nisam u tih 51.9 %, njima je važna samo vlast briga ih za građane, živimo gore nego pre 2012 g. ništa nije postalo bolje - svi su isti SPS = DS = SNS

zemunac

pre 7 godina

Dali je to istina. I sta stim i ako jeste i ako nije. šta to menja u Srbiji i tako nam je loše a biće i gore nadamse.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija