• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.08.2016

12:12

SKANDAL U SKUPŠTINI! Radulović uporedio parlament sa životinjskom farmom!

Politika

SKANDAL U SKUPŠTINI! Radulović uporedio parlament sa životinjskom farmom!

Podeli vest

Tema na početku današnje rasprave u parlamentu bila je i poruka lidera Dosta je bilo Saše Radulovića na drustvenoj mreži tviter u kojoj je napisao da parlament podseća na farmu, što je predsednica Skupštine Maja Gojković ocenila kao skandalozno

Polemiku o poruci Radulovića na Tviteru pokrenuo je šef poslaničke grupe SNS koji je rekao da Radulović, umesto da sedi u Skupštini, na najgrublji način je vređa.

Time se, kako je dodao, bavi čovek koji je bio stečajni upravnik u 13 kompanija, nameštao svojoj ženi poslove, držao lekcije kako da se vodi ekonomija.

- Taj eksperiment neka sprovede u državi gde duguje za porez - poručio je Martinović.

Predsednica parlamenta je ocenila da je poruka Radulovića skandalozna i teška je uvreda za parlament, navodeći da poslanik predstavlja građane na svakom mestu i da Radulović misli da može na društvenim mrežama pre podne da bude mister Džekil a posle podne mister Hajd.

- To je teška uvreda za parlament. Imamo ozbiljnog mandatara jer on je ovde treći dan. Nikad nismo imali priliku da mandatar sedi tri dana u parlamentu i odgovara na svaku primedbu, ali uvrede to zaista ne dozvoljam - rekla je Gojković.

Za reč se potom javio Radulović, koji je Maji Gojković poručioda je dužna da opomene poslanika koji iznosi ocene na račun drugih poslanika i ne govori o dnevnom redu.

- Zloupotrebljavate vašu poziciju, niste predsednik tvitera, treba da vodite računa o redu u skupštini, dozvoljavate vređanje i omalovažavanje poslanika i sami to činite, urušavate dostojanstvo skupštine - poručio je Radulović predsednici parlamenta ocenjujući da je to nasilje nad poslanicima.

Dodao je da bi Gojković o tome trebalo da vodi računa, ali da je očigledno da to ne radi jer, dodao je, dozvoljava da se mimo Poslovnika govori van dnevnog reda i dozvoljava omalovažavanje parlamenta, pozivajući je da uozbilji rad skupštine.

Gojković je uzvratila da nije povredila dostojanstvo parlamenta već da to čini Radulović od prvog dana od kada je u Skupštini, navodeći da je skandalozno što je parlament uporedio sa farmom.

- Hvala što ste mi rekli da imam pravo da izričem opomene, ali neću. Opomenu biste dobili vi – jednu, drugu, treću i onda biste morali da napustite parlament - kazala je Gojković poručujući da će na glasanju videti da li je bilo povrede Poslovnika i šta poslanici misle o tome.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
golas

pre 7 godina

navikao na svoje okruzenje,pa se ne snalazi u skupstini,naj pametniji je kad cuti!

Steve G

pre 7 godina

Nego sta nego farma?!? Pogledajte samo te njuske...

Opismeni se golas

pre 7 godina

@golas mislim da si ti tipican predstavnik SNS glasaca, jer se po tvojoj gramatici vidi da nemas ni osnovnu skolu zavrsenu !!! Takvima moze Vucic da manipulise jer ti je obrazovanje na nivou 3 ili 4 razreda osnovne skole, ne cudi sto verujes sve sto kazu PINK i Informer.Evo da nesto naucis, rečca NAJ - u superlativu opisnih prideva, na primer: najlepši, najlakši, najbolji, najjači, ... se pise zajedno NIKADA odvojeno, cak ne postoje ni izuzeci!!! Znaci naucio da se NAJPAMETNIJI pise ovako. Nema na cemu !!!

pero cevka

pre 7 godina

samo zakon o poreklu imovine dovodi sve u red sve drugo je mlacenje prazne slame

Una

pre 7 godina

Skupstina ne treba ovom narodu, to je nicemu ne sluzi. Kao ni Vlada.

SuverenaAnonimka

pre 7 godina

Да ли се неко уопште брине за Србију или се само брину за свој имиџ ? Лудост шврља по под том парламенту и видљивија је него било где другде. Умасто да чујемо шта да радимо са белом кугом, незапосленошћу, образовањем, платама, пензијама, фирмама, сиромаштвом... ми да гледамо како једни друге вређају

Ljubo

pre 7 godina

Ra'dulovic ili Radu' lovic...ovaj tip je prolupao nacisto , veoma dobro da Srbija ima ovakvu nesposobnu opoziciju ,netreba nam...mislim da je ovo zadnji mandat za mnoge u ovom parlamentu ....

Pismeni Ljubo

pre 7 godina

@ljubo, i ti si jedan od galsaca SNS-a i to se vidi iz prilozenog, stao si sa skolom negde u 4. razredu osnovne skole. Ne cudi sto glasas za SNS jer da imas barem srednju skolu razumeo bi da te lazu k`o vola godinama. Ovako do tvog mozga jos to ne moze da dopre. Idemo ponovo kratak cas iz Srpskog jezika i GRAMATIKE: Pravilo je da se rečca NE uz glagole piše odvojeno, izuzetak su samo: neću, nemam, nemoj, nisam, nedostajati i nestajati/nestati, sto znaci da NE TREBA treba da se pise ovako, tj.odvojeno. Suprotno tome, rečca NE uz imenice, prideve i priloge po pravilu piše se SASTAVLJENO: nesreća, nemaština, neznanje, nevinost, nevin, nemaran, nemiran, neprijatan, neprijatno nedovoljno i td. Razlog što neki učenici počnu i ovim slučajevima pisati rečcu NE odvojeno - leži u nesigurnosti. Deca, što nisu dobro savladala pravilo, istina ređe, stanu pisati rečcu NE odvojeno i od imenice (ne znanje, ne sreća), što je nedopustivo, jer NEZNANJE i NESREĆA su antonimi za imenice ZNANJE i SREĆA. Tako da si dobro napisao NESPOSOBNU, tu si bio na casu. Nema na cemu. PS zasto SNS ne zaposli malo pismenije botove da kuckaju, ovim samo potvrdjuju da su im simpatizeri oni iz najnizih obrazovnih slojeva

DS

pre 7 godina

Ko je imao priliku pratiti ,prekoTV,rad parlamenata u zapadnim drzavama mogao je vidjeti i cuti i svadje i uvrede medju poslanicima,ali opozicione stranke su konstruktivne za razliku od srpske opoz«zicije koja je destruktivna. Radulovic,Pajtic i jos neki poslanici opozicije,po necijem nalogu,prave haos i pometnju u Parlamentu i takvo ponasanje se mora sankcionisati.

vlada

pre 7 godina

Najobičnija baraba! Tu nema ideologije, programa, znanja ..... samo prizemni vokabular, kritika radi kritike, pljuvanje u beskraj, mržnja i kompleks nemoći!

MAMA CECA

pre 7 godina

Do sada sam mislima da mu je funkcionerski lopovluk doneo u zivot izobilje ali me je sada uverio da Orwelova knjiga cuda cini :D

MAMA CECA

pre 7 godina

Do sada sam mislima da mu je funkcionerski lopovluk doneo u zivot izobilje ali me je sada uverio da Orwelova knjiga cuda cini :D

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija