• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.08.2016

09:53

NEDIMOVIĆ:Bićemo servis za poljoprivrednike!

Politika

NEDIMOVIĆ:Bićemo servis za poljoprivrednike!

Podeli vest

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je danas da će se zalagati da Srbija u budućnosti ima veći broj prerađivača mesa, jer, kako kaže, veći broj prerađivača podrazumeva veću potražnju pa samim tim i stabilnije cene na tržištu

Njegov resor će na tome, kaže, više raditi u narednom periodu jer Srbija nema dovoljno prerađivačkih kapaciteta.

Gostujući na TV Pinku, Nedimović je rekao da bi više prerađivača regulisalo cene koje su u prethodnom peridu na tržištu bile ekonomski neisplative pre svega kada je reč o živoj vagi svinjetine.

Danas, objašnjava, postoji "rupa" između poljoprivrednih proizvođača i tržišta, gde se u trgovinskim lancima prodaje povrće, voće, meso iz uvoza, dok se istio proizvodi domaćih proizvođača propadaju.

- Moramo više raditi da na domaćem tržištu ima više domaćih proizvoda. Mi nemamo prerađivačke kapacitete. Imamo rupu, imamo višak robe, a sa druge strane isti ptroizvod uvozimo - naglasio je novi ministar poljoprivrede.

Govoreći o pšenici, Nedimović je podsetio da ove godine proizvođači imaju rekordan prinos pšenice, ali da je cena niska, te da se mora više raditi na skladištenju poljoprivrednih kultura i da bi mogla da se čeka bolja cena pšenice da ima više silosa.

- Isto je i sa voćem. Da imamo više hladnjača mogla bi da se čeka bolja cena voća -  rekao je Nedimović i dodao da će bitio podsticajnih mera za navodnjavanje u poljoprivredi, ali i protivgradnoj zaštiti.

Ne krije da ga je "glava zabolela" kada je prvi put čitao zakon o vladi i ministarstvima i kada je video šta ga sve čeka kao ministra poljoprivrede i koje su nadležnosti tog resora.

Ipak, kaže da je zahvalan preimijeru na časti koju mu je ukazao da vodi tako važan resor i da doprinese kompleknoj oblasti, muke poljoprivrednika i dodaje da će se truditi da ministarstvo bude servis za poljoprivrednike.

Reciklaža i ekologija, koje su u njegovoj nadležnosti, su kaže teška tema, jer je svest o značaju ekologije na niskom nivou.

- Mi pričamo o stranim investicijama koje su najvažnija stvar za ovu državu, ali ako dovedete bilo koji prerađivački kapacitet imate problem sa ekologijom - rekao je Nedimović primetivši da su, što se nadležnosti tiče, lokalne samouprave nadležne za ekologiju ali da nemaju kapaciteta da rešavaju probleme.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ZAMKA ZA EKOLOGIJU

pre 7 godina

Ako su LGBT NATO siptarski lobisti zaduzeni za lokalnu samoupravu i ekologiju obrali smo zelen bostan!!

COVEK IMA PRINCIPIJELAN STAV

pre 7 godina

I o poljoprivredi i ekologiji. Preradjivacki kapaciteti su kljuc i u poljoprivredi i ekologiji.

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba!
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba!

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija