• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.08.2016

09:06

ĐURIĆ NAJAVLJUJE: U ponedeljak u Briselu o ZSO!

Politika

ĐURIĆ NAJAVLJUJE: U ponedeljak u Briselu o ZSO!

Podeli vest

Direktor Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiji Marko Đurić najavio je da će u ponedeljak u Briselu biti nastavljeni razgovori delegacija Beograda i Prištine o formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO)

Đurić je Radio-televiziji Srbije rekao da će tema razgovora dve delegacija biti i pitanje telekomunikacija, odnosno funkcionisanje Telekoma Srbije na Kosovu i Metohiji.

- Već sutra počinjemo razgovore o ZSO i telekomunikacijama i za nas je jako važno i ključno političko pitanje ZSO ali je važno da Telekom Srbija kao naša kompanija treba nesmetano da funkcionioše na KiM i da može da radi - rekao je on.

Đurić je podsetio, u vezi formiranja ZSO, da Priština nije uradila ništa da bi ispoštovala taj deo Briselskog sporazuma.

ĐURIĆ: Prvo pešačka zona, pa revitalizacija mosta u Kosovskoj Mitrovici!

Povodom današnjeg početka radova na mostu na Ibru, koji razdvaja Kosovsku Mitrovica na srpski, severni deo, i južni, albanski deo grada, Đurić je rekao da most neće biti otvoren sve dok ne bude završeno u severnom delu pretvaranje ulice Kralja Petra u pešačku zonu.

- Most neće biti otvoren sve dok ne bude uspostavljen i statički punk Kfora i srpskog dela kosovske policije pored mosta sa severne strane - rekao je on.

Posredstvom Evropske unije utvrdjeno je da radovi počnu danas, a u skladu sa Sporazumom o mostu i uklanjanju "Parka mira", postignutim 25. avgusta 2015. godne u Briselu.

Ulica kralja Petra - od mosta do Trga Šumadija i Spomenika knezu Lazaru, biće pretvorena u pešačku zonu, a sa obe strane mosta biće izgradjeni kružni tokovi. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Labrador

pre 7 godina

Po koji put pocinjete u poslednjih nekoliko godina?\n

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija