• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.08.2016

22:23

PUTINOV NOVI SAVEZ, SA ERDOGANOM DELI EVROPU: Ovo je priča koja će odrediti sudbinu svakog od nas!

Politika

PUTINOV NOVI SAVEZ, SA ERDOGANOM DELI EVROPU: Ovo je priča koja će odrediti sudbinu svakog od nas!

Podeli vest

Američki obaveštajci tvrde da Putin i Erdogan tajno spremaju podelu Evrope! Pored Rusije i Turske, u novom političko-ekonomskom bloku bile bi i Srbija, Grčka, Bugarska, Makedonija i Bosna! Pravoslavno-turski pakt najveća opasnost po američke nacionalne interese, upozorila CIA

Predsednici Rusije i Turske Vladimir Vladimirovič Putin i Redžep Tajip Erdogan tajno pripremaju novu podelu Evrope i veliki pravoslavno-turski savez, upozoravaju američki obaveštajci! Ovaj pakt mogao bi da promeni sudbinu Srbije, ali i čitave Evrope.

Bila bi to sila evropskih razmera
Političko-vojno-ekonomskom bloku Rusije, Turske, Srbije, Grčke, Bugarske, Makedonije i Bosne niko u Evropi ne bi mogao da se suprotstavi

Kako saznajemo u odlično obaveštenim diplomatskim krugovima, agenti CIA javili su nadređenima u SAD da su Putin i Erdogan prilikom prošlonedeljnog susreta u Sankt Peterburgu razgovarali o "zajedničkoj zoni interesa".

AMERIKA HOĆE RAT U RUSIJI! Obama obučio ukrajinske naciste da izvedu teroristički napad na Putina!

Rusi i Turci, navodno, u novi vojno-političko-ekonomski savez nameravaju da uključe pet balkanskih država - Srbiju, Grčku, Bugarsku, Makedoniju i Bosnu i Hercegovinu!

Sve je drugačije

Izvori Informera kažu da CIA procenjuje da bi "veliki pravoslavno-turski pakt" o kome pregovaraju Putin i Erdogan predstavljao najveću opasnost i pretnju po američke nacionalne interese. 

Informer

AMERIMA ISPRED NOSA: Rusija isporučila Iranu prvu polovinu raketnih sistema S-300!

- Susret turskog i ruskog predsednika i otopljavanje odnosa umnogome će promeniti odnos snaga na Balkanu i u Evropi. Putin i Erdogan ozbiljno razmatraju sklapanje najvećeg pravoslavno-turskog saveza i planiraju da se udruženo suprotstave zapadnim silama. Političko-vojno-ekonomskom bloku Rusije, Turske, Srbije, Grčke, Bugarske, Makedonije i Bosne niko u Evropi ne bi mogao da se suprotstavi - objašnjavaju naši sagovornici.

AP PHOTO

Komentarišući ova saznanja, urednik portala "Novi standard" Željko Cvijanović kaže da o dubini potencijala saradnje Moskve i Ankare možda najbolje svedoči najava šefa turske diplomatije Mevluta Čavušoglua da bi moglo doći do zajedničkih rusko-turskih vojnih akcija protiv ISIS.

Pravi trenutak za udruživanje

Lider Treće Srbije Miroslav Parović ističe da je sad pravi trenutak da se udruže Rusija i Turska, koje imaju viševekovno preklapanje interesa na Balkanu.
- Njihov put prema Zapadnoj Evropi ide preko Balkana, a naša država tu zauzima centralnu poziciju. Upravo će energetski tokovi, kao što je gasovod čiji tranzitni put ide od Turske, preko Grčke, Makedonije, Bugarske i Srbije, biti žile kucavice buduće bliske saradnje. Takav savez predstavlja trn u oku NATO paktu. Zato Zapad odranije ima spreman kontraprojekat - Južni koridor, koji obuhvata albanski deo Makedonije, Crnu Goru, Hrvatsku, Albaniju. Pred nama je ozbiljna geopolitička igra - zaključuje Parović.

ZUKORLIĆ: U Srbiji jedni navijaju za Rusiju, drugi za Tursku - sad u tome nema razlike!

- To će biti faktički izlazak Turske iz američke antiterorističke koalicije, što bi bila najveća operativna distanca Turske od NATO otkako je ova zemlja u toj alijansi. Istovremeno, oživljavanje planova o gradnji Turskog toka i Južnog toka, energetski, ekonomski i geopolitički integriše prostor od Turske, Grčke, Makedonije, Bugarske, Srbije, BiH, sve do Mađarske u zonu ogromnog geopolitičkog zaokreta - podvlači Cvijanović, dodajući da Turska ipak nije dovoljno snažna da bi mogla samostalno da širi svoj uticaj na Balkanu:

(VIDEO) VEDRANA RUDAN U OFANZIVI! Putine, mi smo tvoji, ti si naš - SVE DOK IM BUDEŠ JE*AO ZLOČINAČKOG NATOVSKOG OCA!

- Ona to može da čini samo sa Rusijom ili sa SAD. U prvom slučaju, to bi bilo moguće kao mirovna integracija tog prostora, gde bi Turci presudno uticali na muslimanski, a Rusi na pravoslavni faktor. Ako bi Turska nastupila sa SAD, to bi dovelo do destabilizacije u kojoj bi islamski faktor nastojao da potisne pravoslavni. I to je razlog zašto celom našem regionu zapravo odgovara približavanje Turske i Rusije. Istovremeno, to dovodi do slabljenja uticaja SAD na Balkanu, a preko njega i u Evropi, sa čime se Vašington neće pomiriti i samim tim će nastojati da destabilizuje region - zaključuje Cvijanović.

Interesi velikih sila

I bivši ambasador u BiH Ninoslav Stojadinović smatra da se trenutno odigrava "složeno geopolitičko pregrupisavanje".

Novi pakt bi imao
126.350.000 pravoslavaca
88.900.000

muslimana

 

- Sklapaju se nova prijateljstva i savezi, a svako gleda da ojača pozicije i ostvari svoje interese. Zapadni Balkan je od velikog značaja i za Tursku i za Rusiju. Približavanje ove dve zemlje sigurno bi imalo pozitivan uticaj na Srbiju, kako politički, tako i ekonomski, počevši od Turskog toka. Međutim, i dalje su u igri Brisel i Vašington, pa nadmetanje može da potraje - napominje Stojadinović. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
cica draza

pre 7 godina

nama ne treba , mozemo i bez nasoruzanje samo rdjave kasike za cipele

Ali Šele

pre 7 godina

Bože me sačuvaj Ruske čizme i Turske politike-licemerstva, ali nema ništa od toga puste želje pojedinaca,Balkan pripada Evropi

ljubisa

pre 7 godina

nepismeni balvan opet bulazni...Balkan jeste Evropa kao što je to i Rusija i sve zemlje koje se nalaze na evropskom kontinentu... To što neki imaju iluziju da je Balkan u Juznoj Americi,nije ništa drugo nego poslijedica ujeda divljih pasa ili svinja....

Boris

pre 7 godina

Eto, to što si napisao je klasični primjer sluganskog mentaliteta da Balkan nekome pripada. Balkan nikome ne pripada, a pogotovo ne zapadu. Vidimo šta je zapad uradio od Balkana zadnjih 25 godina. Balkan pripada narodima koji žive u tom geopolitičkom okviru i oni će odlučiti tj. oni su odlučili, već, na veliku štetu tvog atlanskog sponzora. Balkan United!!!

SasaV

pre 7 godina

Ko ti drzavu rasturi a prica ti o demokratiji pa te posle te price jos i dobro izbombarduje da bi bolje shvatio demokratiju pa te posle opljacka demokratski, ne razmislja svako na takav nacin....

Ljubo

pre 7 godina

Kako ce se karte sloziti ,posle svacije zelje,to ce vidijeti onaj ko prezivi neizbjezni rat izmedju kriscana i islama .....ni jedna strana ( velika sila) nece sjediti prekrstenih ruku na nove izazove .A svi imaju keca u rukavu ,a to je da danas u svim zemljama najbrze i najlakse aktivirati svijetske sukobe na religiji....tu nam je Bog nemocan pomoci....

Lala iz Banata

pre 7 godina

Сваки покретач РАТА је класни антагонизам..! Када нема јасне авангарде, која би идеолошки повела и организовала лумпенпролетаријат ( и код хришћана и код Муслимана!), ... онда на чело заседну "Муле" и " Муфтије" па он добија карактер верског рата! Верски рат заправо - не постоји... И Христ и Мухамед су по суштини идеологије, били само Социјалисти Утописти ( Христ је тражио, да се богати добровољно одрекну свог богатства у корист сиротиње !?) Сваки рат је класног карактера по суштини...!! Запамтите...!

Siniša

pre 7 godina

Od svih novina i TV jedino Informer objavljuje ovakve vesti? Malo čudno? Izvinite, ali sve dok "Politika" ne objavi ja u ovo ne verujem.

Dante

pre 7 godina

A kako bi u tom savezu bila tretirana samozvana R Kosovo, koju je Turska među prvima priznala, a Rusija nije. ???!!!.

utnapistim

pre 7 godina

Meni ovo ne mirise na dobro,i lici mi na podvalu..Daj boze da gresim.

starica

pre 7 godina

Ameri su sigurno proizveli novo, nama nepoznato naoruzanje, koje zele da isprobaju na omrznutim rivalima. Njihova deviza je oduvek bila i bice: Zavadi, pa vladaj! Skoro su svi ratovi uzrokovani njihovim mesanjem u tudju politiku, kako bi oni mogli bolje da rasire svoje papke u njima vaznim zemljama i mogli da se oslobode stare ratne masinerije, isprobaju novu i omoguce proizvodnju i radna mesta u ratnoj industriji - najagresivnija i najosvetoljubivija prokleta nacija!

alf

pre 7 godina

preuzimamo inicijativo protiv reptilijanaca.sad se ceka reakcija britanije i njihovih gusterskih vodja.a videcemo kako i americki reptili reaguju.

milan

pre 7 godina

NEZNAM ODAKLE CIFRA O BROJU PRAVOSLAVNIH U TOM SAVEZU AKO SAMO RUSKA FEDERACIJA IMA 120.000.000 RUSA OD UKUPNO 160.000.000 STANOVNIKA.A GDE SU OSTALI.

Srdjan

pre 7 godina

Neka svi lepo nas ostave na miru da zivimo a ne da se prepucavaju preko nasih ledja Dosta je nama ratova.

sky

pre 7 godina

Ovo bi bila najveća glupost ,Srbija ima svoje interese a ne interese turske i rusije .Kako može da bude sporazuma sa turcima kad imaju neoosmanske namere?Erdogan neće preživeti ako nastavi ovakvu konfrontaciju sa NATO

Marcco

pre 7 godina

Rusija će nas prodati Turskoj kao što nas je prodala 1999. godine... i svih godina pre toga.

Neko iz mase

pre 7 godina

"pravoslavno-turski pakt"... hahahahaha kakva odvala...

jova

pre 7 godina

Kremansko proročansto je proreklo da će doći do ujedinjenja svih Pravoslavnih zemalja na balkanu,kao što je Grčka,Makedonija, Srbija,Bugarska,BIH.i Rep.Srbska Krajina.Tursku nisu pomenuli,ali smatram da je to dobro za Srbiju,da bude i Turska,nije logično da Demonizam zapada i Amerike svojaka Pravoslavne zemlje,jer su iste vekovima napadali,pljačkali,ubijali,unazađivali Srbski narod i ostale. Anglo-Amerika mora da bude svesna da propada kao 7.Divlja zver označena u Bibliji,a dolazi 8 Kralj a to je Rusija-Kina,koje će volju Božju izvršiti na zemlji,i nitko ih nemože sprečiti.Anglo-Amerika je mnogo zla nanela mnogim narodima,i zato će je BOG kazniti.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija