• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.08.2016

13:28

MARKOVIĆ: Hrvati jedva čekaju da izbrišu izbegle Srbe!

Politika

MARKOVIĆ: Hrvati jedva čekaju da izbrišu izbegle Srbe!

Podeli vest

U Hrvatskoj jedva čekaju da izbegle Srbe izbrišu iz spiska građana, pa da tako izbegnu postavljanje ćiriličnih tabli, izjavio je danas potpredsednik SPS Predrag Marković

Najnoviji zaplet oko ćiriličnih tabli u Vukovaru pokazuje koliko je velika razlika između Srbije i Hrvatske u primeni evropskih standarda u zaštiti manjina, i to u korist Srbije, navedeno u saopštenju.

Marković podseća da su u srpskoj Vojvodini na svim institucijama table na šest jezika i da tamo, kako je istakao, niko ne broji koliko u nekoj opštini ima Hrvata, Rusina, Slovaka.

Potpuno je, smatra on, bizaran argument da ćirilične table povređuju osećanja branitelja Vukovara.

- Nikome od stotina hiljada Srba iz Hrvatske, koji su više generacija stradali od hrvatskog nacionalizma, nije palo na pamet da dovodi u pitanje hrvatske natpise u Vojvodini. Ponosni smo i na njih i na državu Srbiju zbog te tolerancije - naglasio je Marković.

I OVAJ BI DA PREBROJAVA SRBE U HRVATSKOJ! I Božo Petrov hoće vanredni popis stanovništva u Vukovaru!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
hambeh082

pre 7 godina

da a kad Dodik izbrise 200 hiljada sa popisa koji su protjerani onda sutite to su oni vidili od Bosanski srba mac ima dve ostrice nije lako biti realan i posten ZAPAMTITE TO a ovo ce se hrvatima vratiti sa kamatama isti kao sto oni sad rade nama

srecko

pre 7 godina

Podatak za istorichara, posle sastanka u Novom Sadu Tadic, Mesic, vrativshi se u Zagreb Mesic je izjavio da je pitanje Srba u Hrvatskoj i izbeglica RESHENO. Nadjite dokumenta o tom sastanku i bice vam sve jasno. Ovako prichate napamet..

Lala iz Banata

pre 7 godina

Фашизам је то брале мој...у чистом облику у Хрватској, зато се Хрватска и Србија ( као изразити антифашиста!) не могу никако поредити...Схватите то једном - побогу...!!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija