• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.08.2016

19:08

DAČIĆ ODGOVORIO OPOZICIJI: Srbiji krenulo bez Tadića, Pajtića, Čede, Čanka...

Politika

DAČIĆ ODGOVORIO OPOZICIJI: Srbiji krenulo bez Tadića, Pajtića, Čede, Čanka...

Podeli vest

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić oglasio se danas ponovo povodom presude Radovanu Karadžiću, saglasio se da Srbija treba da gleda u budućnost i konstatovao da je najdalje otišla kad su Tadić, Jovanović, Pajtić, Čanak i ostali otišli sa vlasti

Dačić je saopštio da se, kako je rekao "plejada zaboravljenih", Tadić, Čeda Jovanović, Pajtić, Čanak i ostali, ovih dana užasava navodne rehabilitacije Slobodana Miloševića, iako to niko nije ni spomenuo, niti glorifikovao devedesete, dodajući da će o Miloševiću suditi istorija i vreme.

VUČIĆ PREKRATIO POLEMIKU SPS I DS O SPOMENIKU MILOŠEVIĆU: Ne pada mi na pamet da živim u devedesetim, bavim se BUDUĆNOŠĆU SRBIJE!

- Time svesno lažu, jer je borba protiv Miloševića i njegovih zločina bila osnovni moto njihovog postojanja. Sada im smeta i Haški sud jer je konstatovao da Milošević, a time i Srbija, nije odgovoran za ratne zločine i etničko čišćenje u BiH. Zato i tolika politička histerija - naveo je Dačić u saopštenju.

ČANAK: Smeniti Dačića i Vulina zbog izjava o Miloševiću!

On ocenjuje da oni ne brinu zbog Miloševića i devedesetih, već brane sebe i svoju politiku iz devedesetih koja se, kako kaže, zasnivala na tome da je Srbija vršila ratne zločine i da je državno rukovodstvo Srbije, na čelu sa Miloševićem, bilo udruženi zločinački poduhvat. 

- Upravo je Haški sud konstatovao suprotno, da je Milošević oslobođen sumnji za etničko čišćenje i ratne zločine u BiH, da nije bio deo udruženog zločinačkog poduhvata i da je, upravo suprotno, osudio etničko čišćenje - istakao je Dačić. 

BEZ DLAKE NA JEZIKU! Otvoreno pismo lidera Jedinstvene Srbije: TUŽITI HAG ZA MILOŠEVIĆEVO UBISTVO!

On ukazuje da se to što piše za Miloševića, odnosi i na Srbiju. 

- U Hagu se ne sudi samo pojedincima. Hag je kroz princip udruženog zločinačkog poduhvata sudio državi Srbiji. U svakoj haškoj presudi presuđeno je i državi Srbiji. Zato svaki građanin Srbije koji misli dobro Srbiji ovom treba da se raduje - ocenio je Dačić.

On napominje da sve to govori ne zbog prošlosti, već zbog budućnosti Srbije. 

- Tadić, Pajtić, Čeda, Čanak i ostale froncle nekadašnje opozicije žive u prošlosti, i misle da će dvaput moći da na istu priču nekoga prevare - naveo je Dačić.

PAJTIĆ: Hoće da izjednače Ðinđića i Miloševića!

On kaže da im ovog puta Hag nije od pomoći i da je ponavljanje ove priče farsa.

- O tome govore oni iz nekadašnje i sadašnje Demokratske stranke, Tadić, Čeda i Pajtić, koji su, kad je Milošević vršio pritisak na Karadžića da prihvati mirovni plan, ubeđivali Radovana na Palama da taj plan odbaci - naglasio je Dačić.

Čeda koji je potpisao Miloševiću garanciju prilikom hapšenja da neće biti izručen Haškom tribunalu, navodi Dačić.

Svi oni zajedno kad se skupe osvojili su manje nego moja lista na izborima. To je najbolja presuda

Ivica Dačić

- Tadić, koji je, kad su mu socijalisti bili potrebni, na sednici Glavnog odbora DS-a 7. juna 2008. godine, doslovce rekao da su DS i SPS suočeni sa činjenicom da lideri stranaka nisu među njima (Ðinđić i Milošević) i da obe stranke imaju svoj bol, ali da moraju u budućnosti da pokažu spremnost i nađu bolju šansu za svakog građanina Srbije. I Pajtić je glasao za tu koaliciju, pa kako sada smeta samo to što Hag nije osudio Miloševića - ukazao je Dačić.

SPOMENIK SLOBI?! SDS: Povratak u vreme ratova, pljački...

On dodaje da Vuk Drašković, koji je prvi formirao Srpsku nacionalnu gardu i poslao je u Hrvatsku u avgustu 1991. godine, danas priča o ratnoj gardi Miloševića dodajući da je Drašković bio rodonačelnik nacionalističkog pokreta. Navodi i da je u Deklaraciji o stvaranju SPO-a u martu 1990. zapisano da je anacionalno ponašanje ravno nacionalnoj izdaji, kao i da se neće moći otcepiti nijedan pedalj zemlje natopljene srpskom krvlju i obeležene srpskim crkvama i grobovima. "Za takvu politiku danas Srbi leže u Hagu", smatra Dačić.

- Srbija treba da gleda u budućnost, uostalom Srbija je u svakom pogledu otišla najdalje tek kad su svi oni popadali sa vlasti - poručio je Dacicć ddoajući da su za sobom ostavili opustošenu privredu, zatvorena preduzeća, otpuštene radnike, obogaćene pojedince i osiromašeno stanovništvo. 

PRAVNICI O PRESUDI KOJA JE UZBURKALA REGION: Srbija oslobođena odgovornosti za zločine, ne i Milošević?!

- Da to presudi, nije nam neophodan Haški sud, tu je naš narod i građani Srbije. Svi oni zajedno kad se skupe osvojili su manje nego moja lista na izborima. To je najbolja presuda - istakao je Dačić.

- Srbija ide dalje, tražeći zajednički interes svih građana, bez podela iz prošlosti. Po ovom pitanju, da Srbija nije odgovorna za ratne zločine u BiH, ne bi trebalo da ih bude. A o Miloševiću, sudiće istorija i vreme, kao i o svima nama - poručio je on u saopštenju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
SasaV

pre 7 godina

Miloseviceva najveca krivica je sto je dopustio progon srba iz Krajine ili je prevaren,no nesumnjivo istorija ce dati svoj sud ali peti oktobar je najveca prevara i tragedija za srpski narod.....

zoran

pre 7 godina

Dacicu, dosta foliranja. Milosevic nije Srbija. Najbezobraznija parola devedesetih je da ako je Milosevic zlocinac da je i Srpski narod zlocinacki i genocidan. Utuvi u glavu da narodi ne mogu biti genocidni.

deda Raša

pre 7 godina

Nisam socijalista ali postujem Milosevica. Srbija se ogresila a prvenstveno radikali sa Seseljom. Istina tu je ucestvovao i sadasnji premijer, pa mu je valjda tesko da poklekne bas u Devedesete. Ako ne mozemo referendum o EU, pokrenite ga u cast istinskog borca za Srbiju, koji nije sahranjen u Aleji velikana, to je zasluzio, ako se iz nje isele sve podguzne muve.

bubasvaba

pre 7 godina

Pravo zboris i posteno pa kom se ne svidja istina sta se tu moze.

vera

pre 7 godina

Milošević se dogovorio sa Tuđmanom, da se Srbi isele iz Krajine, Bosnu i Hercegovinu da podele ,Srbi iz Krajine da nasele Kosovo , Albanci sa Kosova da se isele van Kosova.. Albanci su dobili šut kartu pravac Makedonija .. oni su građani Srbije kao i Srbi gađani Krajine..to je loša politika i dismo stigli" dobili smo NATO bombe TO SU NAŠI HEROJI......

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17