• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.08.2016

22:52

DŽO BAJDEN STIGAO U PRIŠTINU: Potpredsednika Amerike dočekao Tači sa suprugom!

Politika

DŽO BAJDEN STIGAO U PRIŠTINU: Potpredsednika Amerike dočekao Tači sa suprugom!

Podeli vest

Potpredsednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden doputovao je večeras na Kosovo

Avion američkog potpredsednika je na prištinski aerodrom "Adem Jašari" sleteo u 21.40 časova, gde ga je dočekao predsednik Hašim Tači i njegova supruga kao i olimpijska šampionka u džudou Majljinde Kelmendi.

Sa njim su na aerodromu bili i ambasador SAD na Kosovu Greg Delavije i ambasadorka Kosova u SAD Vljore Čitaku. 

(FOTO) BOLNA TEMA U ODNOSIMA SRBIJE I SAD! Bajden: Saučešće svima koji su izgubili voljene u NATO intervenciji!

Nakon obilaska počasne jedinice Bezbednosnih snaga Kosova i pozdrava sa članovima dve delegacije, kolona vozila u kojima je i američki potpredsednik, je krenula prema Prištini.

Duž celog puta kojim treba da prodje kolona su preduzete bezbednosne mere na najvišem nivou.

Priština je sva u znaku dolaska drugog čoveka američke administracije. Okićena je američkim i kosovskim zastavama i portretima američkog potpredsednika.

Bajden će se u sredu susresti sa premijerom i predsednikom Kosova, Isa Mustafom i Hašimom Tačijem. Posle susreta sa predsednikom Tačijem biće i kratkih izjava za medije.

(FOTO) BAJDEN ODUŠEVLJEN SKADARLIJOM: Neću da idem kući!

Tokom ceremonije koju organizuje Vlada Kosova, Bajden i njegova supruga posetiće mesto u blizini američke vojne baze Bondstil, gde će prisustvovati svečanosti povodom imenovanju ulice u čast njegovog sina Boa Bajdena (46), koji je preminuo 2015. godine.

Potpredsednik SAD će se u tom mestu obratiti gradjanima.

Supruga američkog potpredsednika će kako je najavljeno posetiti manastir Gračanicu gde će se susresti sa vladikom raško-prizrenskim Teodosijem.

(FOTO) ZAJEDNIČKA KONFERENCIJA, BAJDEN NE ŠTEDI KOMPLIMENTE: Vučić je pokazao liderstvo i političku hrabrost na mnogim poljima!

Bajdenu je ovo treća i završna posetu Kosovu od kako je na funkciji potpredsednika SAD.

Potpredsednik SAD je prethodno tokom dana boravio u Beogradu gde se susreo sa predsednikom i premijerom Srbije Tomislavom Nikolićem i Aleksadrom Vučićem.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sava Prokopović iz Ritopeka

pre 7 godina

Далеко му његова кућа.

Lala iz Banata

pre 7 godina

Е то је право пријатељство, исковано у заједничкој борби - против Срба...!! Е, мој наивни Премијеру Србије...

MAMA CECA

pre 7 godina

I opet ja upravu... ode bajden da popije caj... Uskoro ce amerika takticki izazvati treci svetski rat ....Rusiji i Kini savet da se neopustaju vec da 2018 docekaju spremni...turska ce ih izdati nek neveruju erdoganu...

valentina

pre 7 godina

Niko nama nije kriv za proslost kakvu smo imali.Nazalost nismo iz nje nista ni do dan danas naucili sudeci po komentarima na teme odnosa Nato-a, Amerike idt.U vreme kada se pritiskom na dugme dobija rat i teritorja ,a od koriscenja ljudi na bomb.podrucju nema ni govora jer je zatrovano i kontaminirano mi jos uvek govorimo o junacima ,velicamo se i smatramo se velikima i verujemo da ce se svet zbog nas promeniti.E pa nece i nemoze za dugo ,trenutno je takva ravnoteza sila,svet ide ne ceka nas. Mi srbi treba da idemo u korak sa svetomDa smo bili pametnijji Bondstil bi bio nas jer je na nasoj zemlji.Mogli smo biti i mi u Nato.Neka Rusije tamo ,daleko je,negujmo to po cemu smo slicni a ziveti se mora onako i sa kim mora.Ostavili smo buducim generacima da to rese na zalost.Zalosno koliko smo promasili ali ne popustamo teramo inat na svoju stetu .

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija