• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.08.2016

09:51

NIKOLIĆ: Nije u mojoj nadležnosti, ali spomenik Miloševiću ne bi smeo da NAS DELI, VEĆ UJEDINJUJE!

Politika

NIKOLIĆ: Nije u mojoj nadležnosti, ali spomenik Miloševiću ne bi smeo da NAS DELI, VEĆ UJEDINJUJE!

Podeli vest

Predsednik Srbje Tomislav Nikolić kaže da je kao i cela Srbija podeljen između za i protiv spomenika Slobodanu Miloševiću, te dodato da taj spomenik ne bi smeo da deli Srbiju, već da je ujedinjuje

Dodaje, međutim, da ga o tome, kao ni o spomenicima drugim ličnostima iz prošlosti, niko nije ni pitao.

Nikolić za Kurir kaže da to nije u njegovoj moći.

- To je u nadležnosti gradske komisije za imenovanje ulica i postavljanje spomenika. A odgovor na to daje i Vulinovo ministarstvo. Nije to u nadležnosti predsednika Republike - rekao je Nikolić.

Upian da li bi imao dilemu da Milošević dobije spomenik, Nikolić kaže da je podeljen kao i cela Srbija između za i protiv.

PRAVNICI O PRESUDI KOJA JE UZBURKALA REGION: Srbija oslobođena odgovornosti za zločine, ne i Milošević?!

- Podržavao sam njegovu borbu i osuđivao ga kad se povlačio bez razloga. Spomenik ne sme da deli Srbiju, već da je ujedinjuje. Oni koji skrnave sve po Srbiji ne bi ostavili na miru ni spomenik Slobodanu Miloševiću - zaključio je predsednik.

Pitanje podizanja spomenika Miloševiću u Srbiji pokrenuto je nakon informacije da bivši predsednik SRJ nije odgovoran za zločine u BiH, što proizlazi iz presude Radovanu Karadžiću.

Socijalisti su, naime, odmah izašli sa idejom da pokojnom šefu njhove stranke treba podići spomenik i dati ulicu. Ideju je podržao i aktuelni šef socijalista Ivica Dačić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Andrej

pre 7 godina

Prvi put nesto promisljeno od Predsednika. Bravo!

SasaV

pre 7 godina

Slobodan Milosevic je deo nase proslosti,predsednik drzave za koga smo vise manje svi glasali.Kolika i kakva je njegova uloga u raspadu SFRJ svoj sud dace istoricari i istorija.Ako amerikanci postuju svakog svog predsednika zasto nebi i srbi?Zalosno je sto smo jedini koji osudjujemo svoje srbe koji su nas zastupali kroz institucije tokom rata,kada smo i sami svesni da su pravi krivci i inspiratori upravo oni kojima se klanjamo i stremimo,dok nas oni ucenjuju i ponizavaju i dalje.Nadam se da nismo toliko opcinjeni demokratijom pa da mislimo da je jedan covek kriv za sve?Ma koliko i da je gresio na kraju svog mandata u svom poslednjem govoru u svojstvu predsednika drzave prorekao je istinu,sa ove vremenske distance mozemo to sa sigurnoscu i da potvrdimo,nazalost.....

Patriota

pre 7 godina

Сви српски владари од Немањића па до данас треба да имају споменик и Милошевић ће имати и то не могу да спрече евроунијате јер српска историја не почиње од 5.октобра којим се они срамно поносе, већ много пре.

Toma penzioner pirocanac

pre 7 godina

Sigurno je vecina srpskog naroda za podizanje spomenika srpskom heroju SLOBODANU MILOSEVICU

mile

pre 7 godina

E ako i on zasluzuje spomenik posle svega sto nam je uradio, onda zbogom pameti

Srbin

pre 7 godina

Treba dati njegovo ime ulici u Pozarevcu. Kada posteno gledamo nije ucinio manje za Srbiju od Djindjica i DS koji su je prodali i opljackali za svoje interese

sumadnac

pre 7 godina

Bas me briga za Hag,treba ga posthumno osuditi ovde u Srbiji sto je unistio zivote generacijama i ostavio haos koji jos uvek vlada.Srbija nije podeljena,niko ne zeli njegov spomenik osim njegovin i Mirinih brabonjaka koji na zalost jos uvek nesto odlucuju.

zimzelen

pre 7 godina

Tomislave budi jednom Srbin pa tvrdo reci ja ,treba spomenik kada svi dizu svojim ustasama koji su pobili milijonima srba I silovali djecu I zene Srpske I sjekli glave Srbima,oslobadaju iz zatvora zlocince.Opameti se a vucic nesme I nema vremena tako izjavijo za 10 rijeci nema vremena ili soros diktira.Mozda se boji dosmanlija sorosevih I klintonovih.Vucicu suprostavi se tim nesrpskim zvijerima sto se sire Srbijom,brzo ce nam donijeti zla u samoj Srbiji.Objavite komentar svaki bicete jos gledaniji I citaniji kurir me blokiro pa necu ni da ga citam

Jovan caruga

pre 7 godina

U svakom slucaju podrzavam podizanje spomenika i dodjeljivanje Ulice. Taj covjek je dokazao, svoj patriotizam i zavredjuje da mu se da prostora u Istoriji Srpskog Naroda.Sigurno mu nije bilo lako donositi odluke u posebno teskim vremenima ziveci u najuzem okruzenju koje je na nesrecu imao kao i vecinu Medjunarodne zajednice protiv sebe. Dokazao je i na sudu u Hagu da su to sve konstrukcije Velikih mocnika koji su odlucili da uniste male zemlje i Narode.

Lala iz Banata

pre 7 godina

Починио је ВЕЛЕИЗДАЈУ српских националних интереса потписивањем - капитулације Косова и Метохије, тзв. "Кумановским споразумом" са НАТО - ПРОТИВУСТАВНО...!! Нико нема права да потпише капитулацију једне стопе српске земље - па ни Слободан Милошевић, ма како велик председник или политичар био...Ако му је био "нож под грлом" - требао је поднети оставку..!? Па нека траже другу будалу или криминалца, који ће то потписати...!! Као правник и државник - то није смео учинити, по живот!!!

jgr

pre 7 godina

VAS LOPOVE IZ 90 TIH ON JE UJEDINIO I OBOGATIO A NAROD UNISTIO

starica

pre 7 godina

Ostavite i Sloba i spomenik gde jesu - budi covek i prijatelj svakome dok je ziv i to mnogo, mnogo vise znaci nego sve posle toga. Za ljubav mira u Srbiji i osuda u svetu zaboravite sve planove u vezi ove teme!!!

cccc

pre 7 godina

Tomo ostavi sad spomenike, okreni se malo privredi i onome od čega će narod bolje das živi. Od spomenika sigurno ne.

tomas9d

pre 7 godina

I spomenik I sahrana na groblju velikana I proglašenje za narodnog heroja.

vera

pre 7 godina

Socijalisti neka prvo vrate sve što su otuđili što silom , što na pokvaren način od građana SFRJ.. pa da imaju pravo da progovore i da zahtevaju .

magda

pre 7 godina

Milosevic je isao ispred vecine i znao je sta nam kauboji i evrounija spremaju.Na zalost mi smo se tek sada osvestili i videli da smo isli u pogresnom smeru, zavedeni ko curke i guske. Dosovci i 5-ti oktobar su bili najveca prevara i zabluda ovog naroda.Iskoristili su nas,  pokrali i unistili sve sto je moglo, da bi se oni obogatili.Vucicu ako si zaista SRBIN, pohapsi sve koji su ucestvovali u prodaji Srbije i osiromasili ovaj narod na tako monstruozni nacin.Pa ni turci nas nisu pre 600 god.tako unazadili kao nasi neprijatelji, imali su vise milosti od ovih domacih bitangi i lopuza.\n

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija