• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.08.2016

22:14

USTAŠE NAČISTO POLUDELE! Još 500 SRBA Hrvati TAJNO stavili na poternice zbog navodnih zločina!

Politika

USTAŠE NAČISTO POLUDELE! Još 500 SRBA Hrvati TAJNO stavili na poternice zbog navodnih zločina!

Podeli vest

Za navodne ratne zločine terete i na desetine aktivnih oficira Vojske Srbije koji su u vreme rata u Hrvatskoj bili pitomci vojnih akademija?!

Ustaški režim u Zagrebu tajno priprema optužnice za navodne ratne zločine protiv više od 500 Srba, kažu podaci srpskih obaveštajnih službi u koje je Informer imao uvid!

USTAŠKA PROVOKACIJA! MILANOVIĆ PRETI NOVIM RATOM: Srbija da ukine zakon, ili ćemo ući u sukob!

Hrvatski tužioci dobili su, kako se navodi, politički nalog da "tuže sve po spisku", pa će se tako na poternicama naći i na desetine aktivnih oficira Vojske Srbije koji su u vreme rata u Hrvatskoj bili pitomci na vojnim akademijama?!

Uhapšeni po tajnim poternicama

Makedonska policija je u junu ove godine uhapsila Srbina Veljka Dujanovića (55) na osnovu hrvatske poternice zbog navodnog ratnog zločina na području Daruvara. Dujanović je uhapšen na graničnom prelazu Preševo-Tabanovci, kad je sa ženom i taštom krenuo na letovanje u Grčku.
U junu je, na osnovu hrvatske poternice, uhapšen i Ranko Dželajlija (57) i to kada je krenuo u posetu ćerki u Švedskoj.

Svi oni bi tako mogli doživeti sudbinu Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao Kapetan Dragan, koga Hrvatska progoni više od deset godina i kome suđenje ni dan-danas nije počelo, iako ga je Australija izručila Hrvatskoj još 9. jula prošle godine!

Love na granicama

Hrvatska vlast, tvrde odlično obavešteni diplomatski izvori, raspisaće tajne poternice za Srbima po hitnom postupku, a plan im je da što više "osumnjičenih" pohvataju na godišnjim odmorima u inostranstvu!

KOLEKTIVNO LUDILO U HRVATSKOJ: Poslednji antifašistički spomenik uništen na Jevrejskom groblju u Karlovcu

- Tužioci iz Zagreba će sve te optužnice slati policijama država u regionu "na postupanje", posle čega po automatizmu sledi raspisivanje poternica! Do kraja leta moguće je da na desetine Srba bude pohapšeno po Grčkoj i Crnoj Gori na osnovu fabrikovanih optužbi - upozorava jedan od sagovornika Informera.

Hrvatski zvaničnici sa kojima smo juče kontaktirali nisu hteli da komentarišu naša saznanja. Na drugoj strani, direktor "Veritasa" Savo Štrbac kaže da su Hrvati za ratne zločine procesuirali tačno 1.577 Srba.

- Od tog broja, podignuto je oko 650 optužnica i doneto je 195 pravosnažnih presuda, a još više od 300 ljudi je bilo pod istragom. U međuvremenu, Hrvatska nije dostavljala nove spiskove, ali svake godine "na proveru" stave desetine Srba. Otvore nove istrage, a od nekih odustanu. Iako mi novih 500 optužnica zvuči kao velika brojka, za Hrvate ništa nije nedostižno - navodi Štrbac.

:Srbija glavna izborna tema
Kao i uvek u izbornoj kampanji u Hrvatskoj, Srbija postane glavna, ako ne i jedina tema
Aleksandar Vulin, ministar za rad

Ministar za rad Aleksandar Vulin ocenjuje da je i ova hrvatska pretnja deo predizborne kampanje.

HRVATSKA PODIŽE VOJSKU: Slavonci ne znaju šta se dešava, stižu im pozivi za mobilizaciju!

- Kao i uvek u izbornoj kampanji u Hrvatskoj, Srbija postane glavna, ako ne i jedina tema. Neoprezne izjave koje dođu iz Hrvatske često imaju preteći prizvuk i svakako ne doprinose miru i stabilnosti - upozorava Vulin.

Zamrznut konflikt

Analitičar Miroslav Lazanski naglašava da su sve pretnje koje poslednjih dana stižu iz Zagreba, pa i pretnja Zorana Milanovića ratom, namenjene isključivo za unutrašnju hrvatsku, predizbornu upotrebu.

- Sve te zapaljive izjave poput Milanovićeve jesu samo u funkciji jurenja glasača. Pa videli ste da je Zoran Milanović sad našao dedu ustašu o kome nikad ranije nije progovorio (!). Sledeća je verovatno neka tetka ustaškinja - podvlači Lazanski.

(FOTO) ZA LUDNICU SPREMAN: Pogledajte kakvu kafu pije proustaški pevač Tompson!

Vojni analitičar Aleksandar Radić ocenjuje da je sadašnje stanje u stvari "zamrznuti konflikt Srbije i Hrvatske".

- Rat još nije završen u emocijama i zato usijana atmosfera može biti opasna. Setimo se priča oko migranata, "carinskog rata", proslave "Oluje", trke u naoružanju... Ipak, Hrvatska je članica NATO pakta i ne može da deluje van okvira saveza. Zato je bilo kakav konflikt nemoguć, a i Srbija nema motiv za tako nešto... - zaključuje Radić.

TAJNI DOKUMENTI CIA POTVRĐUJU: 

Holbruk i Ameri omogućili 'Oluju'

Public

Sjedinjene Američke Države pomogle su Hrvatskoj da izvrši genocid nad srpskim narodom avgusta 1995. tokom zločinačke akcije "Oluja"!
To potvrđuje poverljiva dokumentacija CIA iz novembra 1995, sa koje je nedavno skinuta oznaka tajnosti. U dopisu pod šifrom F-2007-0500 navodi se da je tadašnji pomoćnik državnog sekretara SAD Ričard Holbruk sve vreme rata bio otvoreno na strani Hrvata! Holbrukov bliski saradnik, čije ime se i dalje krije, u ovom izveštaju piše da je Vašington omogućavao Zagrebu uvoz naoružanja iako je Hrvatska bila pod međunarodnim sankcijama!
Šušak (Gojko, hrvatski ministar odbrane, prim. aut.) nam je rekao da Hrvati mogu da zauzmu Manjaču i pitao kakav bi bio naš stav o tome. Holbruk je rekao da neće tim povodom davati nikakve zvanične izjave, ali da, u poverenju, nema ništa protiv. "Srbi dobijaju ono što su zaslužili", primetio je Holbruk. Podsetio sam ipak Šuška da ne samo da mi držimo ključeve međunarodne zajednice nego smo i sve vreme tolerisali njihovo kršenje embarga na uvoz oružja, što je Hrvatskoj omogućilo vojni trijumf, stoji u ovom izveštaju najbližeg Holbrukovog saradnika, koji, takođe, primećuje da je mirna predaja Istočne Slavonije poklon SAD režimu u Zagrebu.
B. B.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
u magnovenju

pre 7 godina

Poludeli? Pa da li su uopste nekad i bili normalni?

Pravda za Kepa

pre 7 godina

У Хрватској довољно да комшија Хрват упре прстом у Србина повратника и лажно га оптужи за крађу, убиство или нешто треће и затвор му не гине, те нељудске потернице су још горе јер никад не знаш шта те чека тамо.

cetnik

pre 7 godina

sto ides kod komsije ustese koji te istero iz svoje kuce tako i treba ides da te po drugi put kolje i neka dozovi se cedo pameti znaj ko te ne voli

Anarhista

pre 7 godina

Cela ustaska para-nacija je na srpskoj poternici.

magda

pre 7 godina

Usrane ustaske nakaze hoce da se vrate u fasisticku NDH i da kolju sve na sta naidju,to su im EU vrednosti.Sta reci,kad oni ne razumeju nista osim klanja,kao divlja horda su.Ne treba civilizacija da trosi reci za takvu gamad,pustiti ih da mile i gamizu,dok sami sebe ne prozderu od muke ,zavisti i mrznje.Gluperde koriste taktiku da je napad najbolja odbrana,savest im je pogana pa zele da zastite svoje ljubljene monstrume i zlocince od srpskih optuznica pa brze bolje oni srbe napadaju i prete im kao da smo sisali vesla pa ni mi ni svet ne znamo ko su ustase i kakve su zlocine vrsili do juce.BOLESNICI!!!\n

zoro

pre 7 godina

Da je srbija bila u ratu devedeetih. doruckovali bi u zagrebu a rucali u ljublhani. je...ti ustaska govna... !!!n

nada

pre 7 godina

Ocigledno su narkomanska zemlja koja zivi u potpunom haosu i rasulu gde im nista nije sveto i ne boje se bozije kazne koja stigne kad tad po zasluzi !!!!!!!!!! Ljubomora je zavladala njihovim bolesnim umovima kojima nema leka a najvise ih boli to sto nasa vlast ne pada na provokacije. A sta ako mi sudimo njima u Srbiji ? A sta ako ih proteramo ?A sta ako ih mi na granicama hapsimo ? Jadnici kojom se kampanjom sluze da bi dobili glasace !!!!!!!!!!!!!!!!!

PRIMARIJUS

pre 7 godina

Sve je jasno iz izjave onog jadnog Milanovića kada u svrhu dodvoravanja glasačkom tijelu fašističkog opredelenja( velikoj većini) za djeda proglašava bakinog drugog muža - pripadnika ustaških formacija .

marko

pre 7 godina

Pocinju da lice na NDH, u svom svetlu ili ti tami. Znas kako, neko ako se razboli moze da se izleci ali kad je neko genetski bolestan tome spasa nema. Snjima jednostavno necemo imati mira. Predugo su oni ziveli u mrznji. Procitah negde da bi nas napali samo kad osete da smo slabi. E zbog toga mi treba da budemo jaki i primoramo psihopate da se pomire sa realnoscu. Nasa istorija sa njima mora da se predstavi svima na svetu. Pitacemo Jevreje kako i za pomoc.

Ljubo

pre 7 godina

Onaj ko jednom svoga izda ,promjeni veru ,...on moze samo da bude zlikovac ,najveci krvolok svoga roda ...to je slucaj sa Srbima pravoslavcima koji predjose u katolicanstvo ili islam .Sada i uvek su nam bili najveci neprijatelji ....

Danko

pre 7 godina

TREBA VAS SRBE SVE PROTJERAT IZ HRVATSKE . GAMAD ČETNIĆKA!!!!!

malajac

pre 7 godina

Ma veceras dolazi naplata i ponizavanje od strane Srba,veceras se igramo potapanje.

Deda Zvonce

pre 7 godina

За очекивати је да Милановић и остали хрватски политичари почну да се хвале чији је деда поклао више Срба!?!

Marcco

pre 7 godina

Dok hrvatskoj ne izručimo i poslednjeg sa njihovoj spiska na koji mogu da stave koga god žele, nema ulaska u EU... zato, Srbijo, što dalje od bilo čega gde Hrvatska ima reč!

Dobrivoje

pre 7 godina

Nisu svi Hrvati ustaše ali su sve ustaše bili Hrvati!

Šok

pre 7 godina

Pa vi srbi niste normalni. Vi nazivate vladu i organe Republike Hrvatske ustasama.. Iako su vam osvjedoceni cetnici na vlasti (nikolic, vucic), niti jedan list ili portal u Hrvatskoj ne zove srbiju fasistickom drzavom. Pa ni kad rehabilitirate drazu mihajlovica, koji je sa cetnicima u suradnji sa Talijanima pobio na tisuce ljudi u Bosni i Dalmaciji. Opet cete po nosu dobit ko i 95'

tt

pre 7 godina

Hrvatska mora pod nadzor međunarodnih organizacija i mirovnih snaga , jer još nije spremna i sposobna da bude država.

JADRANKA

pre 7 godina

Posrbljani ostaju Cetnici, i svi ste vi cetnici i uvijek ce te ostati cetnici, i nikad nece te prestati biti srbocetnici!!!!!!

milovan

pre 7 godina

E pa Srbi,idite na hvatsko more i trosite svoje tesko zaradjene pare.! Bolje ih u Dunav bacite,nego potrositi u NDH-a.

Jhony

pre 7 godina

Ima leka i za to. Svi koji su rusili ustavni poredak, organizovali oruzanu pobunu, prikljucili se paravonim jedinicama i dezertirali iz tadasnje JNA, a sve do proglasenja nezavisnosti Hrvatske mogu biti stavljeni na optuznice i kod nas. Pa da vidimo koga ce biti vise.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija