• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.08.2016

13:09

ČEDA: Nespremnost na iskrenu evropsku politiku!

Politika

ČEDA: Nespremnost na iskrenu evropsku politiku!

Podeli vest

Lider LDP Čedomir Jovanović ocenjuje, u itervjuu za sarajevsko Oslobođenje, da će, nakon posete američkog potpredsednika Džozefa Bajdena, u narednih nekoliko meseci verovatno biti određenih pomaka u pregovorima sa Kosovom, a možda čak i u odnosima sa Hrvatskom i Bosnom

- Ono što ostaje suštinski problem je što će svi ti rezultati doći kao posledica pritiska spolja i što se neće suštinski odraziti na stanje u Srbiji ili bilo kojoj drugoj zemlji regiona - rekao je Jovanović za satajevsko "Oslobođenje".

Ocenjuje da je odnos Srbije prema Bosni posledica nespremnosti da se zemlja do kraja i iskreno opredeli za evropsku politiku i definitivan raskid sa politikom devedesetih, te da u političkom vakuumu koji, kako kaže, u Srbiji zovu "vojna neutralnost", naša zemlja vodi istovremeno proevropsku i antievropsku politiku.

On takođe smatra da su pred Srbijom četiri godine "tapkanja" u mestu, sporih procesa pomirenja, te lutanja na unutrašnjem i spoljnopolitičkom planu.

U atmosferi u kojoj pola vlade rehabilituje Miloševića, dok druga polovina navodno vuče Srbiju ka EU, može se očekivati, smatra Jovanović, da se zemlja dalje udalji od evropskih vrednosti, te da se prepusti sporom padu u nacionalizam.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
pavle

pre 7 godina

Zar ova osoba još nije u zatvoru? I to je pravna država

mato

pre 7 godina

Hajde, molim te dosta je vise! Pa radi nesto pametno! Da nisi i ti uzeo koju patku?!

branko1

pre 7 godina

Čim lupa znak je da nije šmrko.Dajte mu "šmrk"pa će biti miran

vlada

pre 7 godina

Sklonite ovo lupetalo, koji je progutao žabu ...i jedno te isto! Popunite prostor izjavom običnog gradjanina, reći će i pametnije i originalnije!

Sale Nislija

pre 7 godina

A bre kad ce hapsite ovog Cedu i zatvoriti ga za najmanje 25 godina . Dosta se taj olos bogatio od srpski narod i pljackao itd. Molim boga da ce uskoro doci kraj Cedi , Pajticu , Canku i ostale zute olose koje su ustvari izdajice svoje otacbine i naroda .

Sava Prokopović iz Ritopeka

pre 7 godina

Ми не подржавамо Чеду Беду ни у једном делу.

DSJLI

pre 7 godina

KO OVOME LOPOVU DAJE UOPSTE PROSTOR U NOVINAMA

era

pre 7 godina

Ma pusti ti nespremnost ,jel si ti spreman da robijas ,samo prica prica pa dokle si ti negde bitan,CEDA NIJE UKRAO ZITO hehehheheh nije ni student

tt

pre 7 godina

Za evropsku politiku su spremni moralno i intelektualno zdravi promoteri i vodiči takve politike, ali Čeda i grupa sa kojom je korupcionaški dobijao novac iz EU fondova ne pripadaju grupi moralno i intelektualno zdravih. Čuj, kuća na Mikonosu od nekoliko miliona evra i protivpravno i monstruozno prisvojna državna imovina, u rekordno kratkom tajmingu, nije parametar moralne i intelektualno zdrave osobe.

magda

pre 7 godina

Zar je ovaj jos slobodan,zasto nije u zatvoru?Kako se usudjuje da nesto kritikuje kad nas je sve prodao i na nas racun se obogatio,djubre jedno,kad toliko volis tu EU koja ti je omogucila da pokrades sopstvenu drzavu, idi tamo i ne vracaj se ili ces ovde ostatak zivota provesti u zatvoru,biraj sta ti se vise svidja ali ne moj nikog kritikovati jer vise nemas kredibilitet za tako nesto.\n

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija