• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.08.2016

14:07

DAČIĆ: Za razliku od Mire Marković ja sam uspeo da sačuvam SPS!

Politika

DAČIĆ: Za razliku od Mire Marković ja sam uspeo da sačuvam SPS!

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da su nedavne izjave o Slobodanu Miloševiću osim nekoliko o Haškom tribunalu, bile predmet kampanje onih koji nemaju šta drugo da kažu, kao i da zbog izjava o Miloševiću nije bilo kritika premijera

- Premijer nas nije kritikovao zbog nedavnih izjava o Miloševiću - rekao je Dačić na konferenciji za novinare, ocenjujući da je sve bilo predmet političke kampanje “onih stranaka koje žive na Milošecivću, iako je on umro”.

Teško do normalizacije dok traje kampanja

- Srbija ne izaziva regionalnu nestabilnost i spremna je za saradnju sa Hrvatskom, ali dok traje predizborna kampanja u toj zemlji i dok se oni ubeđuju ko je imao više ustaša u porodici, teško da može da dođe do normalizacije odnosa - rekao je Dačić govoreći o odnosima Beograda i Zagreba.

- Želimo saradnju. Biću u Potsdamu i Bratislavi, a tamo će biti i Miro Kovač. I premijer će učestvovati na raznim konferencijama gde će biti i njihovi predstavnici. Spremni smo da uložimo maksimum napora, ali ovde nije reč da li se volimo ili ne, reč je o tome kakav nam je interes - rekao je Dačić.

Kako je objasnio, pitanje je da li Srbija i Hrvatska imaju zajednički interes, jer ako on postoji onda sve ono što se dešava poslednjih meseci nema nikakvu svrhu.

- Nadam se da će posle izbora u Hrvatskoj moći ozbiljno da se razgovora o ovoj temi - rekao je Dačić.

On je dodao da su gluposti pretnje hrvatskih predstavnika kako Srbija neće ući u EU i priče o Velikoj Srbiji.

- NDH je bila do Zemuna i o kakvoj Velikoj Srbiji oni govore. U NDH trećina stanovništva su bili Srbi zato što su obuhvatali područje van Hrvatske. Kakav je to koncept Velike Srbije kada danas Srba u Hrvatskoj ima oko četiri odsto, a do pre Oluje bilo ih je 14 odsto. I kakvo etničko čišćenje i genocid, ko je to počinio nad njima, kada mi tri puta imamo manje u odnosu pre Oluje, a da ne govorim pre Drugog svetskog rata - rekao je Dačić.
 


VULIN: Samo je Tadić pokušao da izjednači Miloševića i Đinđića!

Dajući izjave o Miloševiću, kako je rekao, govorio je o pravno-političkim posledicama presuda u Haškom tribunalu za interese Srbije.

- Ja ne živim na Miloševiću. Ja sam taj koji je reformisao SPS, ja ne idem i ne slavim to, između ostalog i zato što je Mira Marković meni zabranila da dođem na njegovu sahranu. Mi smo našu partiju sačuvali za razliku od njene - rekao je Dačić.

On je uputio kritiku Vuku Draškoviću i Rasimu Ljajiću.

- Drašković napada mene da sam ratna garda Miloševića. On, koji je formirao Srpsku nacionalnu gardu i poslao je u Hrvatsku. Stranka Rasima Ljajića govori protiv mene, a svi se oni kriju iz Vučića - ocenio je Dačić.

VUČIĆ PREKRATIO POLEMIKU SPS I DS O SPOMENIKU MILOŠEVIĆU: Ne pada mi na pamet da živim u devedesetim, bavim se BUDUĆNOŠĆU SRBIJE!

Prema njegovim rečima, to bi bilo isto kao kada bi obnovio zahtev za smenu Ljajića jer je, kako je Dačić istakao, u čitulji Aliji Izetbegoviću napisao “dragi predsedniče” .

- Moj predsednik je barem bio Milošević - dodao je Dačić ističući da ponovo spominjanje Miloševića koriste oni koji nemaju šta drugo da kažu.

Dačić je dodao da je srećan što nigde nije ustanovljena činjenica da je Srbija bila deo udruženog zločinačkog poduhvata.

Odgovarajući na pitanja novinara, on je rekao da je za Srbiju velika stvar što u presudi Radovanu Karadžiću i ostalim haškim optuženicima nije nađen osnov da se Srbija optuži za etničko čišćenje.

- To je velika stvar jer smo imali tužbu Hrvatske, a možda ćemo imati ponovo problema sa BiH zato što se muslimanski političari pripremaju da obnove tužbu. Čuli ste i Tačija da oni najavlju tužbe. Zato su ovakve stvari za nas od značaja - rekao je Dačić.

On je poručio da priče o tome da li neko i na koji način vrednuje ulogu pojedinih političara, odnosno Slobodana Miloševića, nije predmet rada Ministarstva spoljnih poslova niti njega kao ministra.

BEZ DLAKE NA JEZIKU! Otvoreno pismo lidera Jedinstvene Srbije: TUŽITI HAG ZA MILOŠEVIĆEVO UBISTVO!

- Milošević nije samo Milošević. On je bio predsednik Srbije i kroz njega se meri učešće Srbije i njena krivica ili ne. Ja sam uvek radostan kada neki Srbin ne bude optužen u Hagu - rekao je Dačić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
HRVAT

pre 7 godina

Ovaj se gospodin Dacic hvali da je sacuvao socijalisticku partiju..umjesto da je srbija kao \"moderna drzava koja ne stiti zlocine\" zakonom zabrani za sve zlocine sto je napravila..pocevsi od terora nad svojim sopstvenim narodom pa nad narodima iz okruzenja\n

nenad

pre 7 godina

Kratka je tebi pamet, a i vid, da bi razumeo o cemu covek prica. Dacic nije moj miljenik, ali je razumno sve razlozio. Pokousaj biti realan ....pogledaj svoje dvoriste, sta se u njemu desavlo, a i dalje desava.... pa onda dodji do postenog zakljucka. Sto bi rekli....ne trtljaj!!!

Radojka

pre 7 godina

Činjenica je da si uzeo njegovu stranku a nisi hteo da peuzmes kovčeg sa njegovim posmrtnim ostacima.Ostalo je u redu.n

vlada

pre 7 godina

Kao prvo, Milošević nije umro, već je ubijen u Haškom kazamatu, a saučesnici u ubistvu, indirektno, su Djindjić i Čeda /isporuka/! Kao drugo, sačuvali ste samo ime SPS, čiji je autor baš Slobodan, a programski i ideološki, moglo bi se diskutovati! To je čak i zloupotreba imena partije, jer je dobrim delom u sukobu sa izvornim načelima, a to je onda i kažnjivo! Uostalom, Dačiću, ti si zbog "devijacija" i došao u sukob sa Miloševićem, koji je izmedju ostalog predvideo da si sklon i neprirodnim i nemoralnim koalicijama, kao što je bila sararadnja sa DS! Nisi ni znao šta on sve zna, a pogotovo šta će biti sa Srbijom! E to je VIZIONAR, a ne onaj "uličar" na N. Beogradu! Trebalo bi da ti je čast što ti Slobodan bio nadredjeni, a normalnoj Srbiji što joj je bio predsednik!

Lala iz Banata

pre 7 godina

Честитам Вам на промишљању! А каква је то "Социјалистичка" партија, која је учествовала у ПРИВАТИЗАЦИЈИ друштвене и државне својине..? Какав "Социјализам" нуди грађанима Србије Дачић, када се програмски и у пракси - ОДРИЧЕ ДРЖАВНЕ ИМОВИНЕ у корист приватника и тајкуна...? Да ли је то идеологија СОЦИЈАЛИЗМА...? Приватна својина - као ВОДЕЋА у организацији друштвеног рада и производње, не може бити никада - социјалистичка идеологија! Дачић и СПС -ЛАЖУ овај напаћени народ, који још увек верују ИМЕНУ уместо делима... А СПС је велика заблуда српског народа...И ВРХУНСКА - ПРЕВАРА !

mirko

pre 7 godina

Dacic stvorio sebe zahaljujuci koferima Saricima ,Miletu ,majki ,Miljanicu i ostalim belosvetskim oplosima

Juraj

pre 7 godina

Činjenica je da je Srbija bila cilj udruženog zločinačkog poduhvata.

Lala iz Banata

pre 7 godina

Србија и српски НАРОД жртва су ЗЛОЧИНАЧКОГ подухвата Америке и трабаната...као ПРАВОСЛАВНА и СВЕТОСАВСКА света земља, изабраног Народа ( Исусовог!) који се одрекао Сотоне његових дела, завођења и лажи, а којом се хране првенствено трабанти САД-е Хрвати као и остале улизице, и полтрони Сотоне којем давно продадоше и предадоше своје душе, које ће ГОРЕТИ при Другом доласку Исуса на Земљу...А тада...и до тада, нек Вам је Богом просто за сва дела и недела што починисте не кајући се...нимало...

Lala iz Banata

pre 7 godina

Само се српска страдања кроз миленијуме, у Христово име,за његову љубав, и правду могу мерити са његовим ранама и патњама на КРСТУ...! Само је српски НАРОД био разапет и невин страдао по Јасеновцу, јамама широм Херцеговине, Далмације, Лике, Баније, Кордуна, и на Косову...Само српске ране - могу се мерити као и страдање - са Исусовим...Ти који Исусу направише ране - исти су они који поклаше српски ПРАВОСЛАНИ НАРОД.. Исти кроз векове, и стално мењају униформу и своје називе...али СЛУГЕ СОТОНСКЕ су заувек.. Они који знају само за мржњу... Који су клали децу да би своме "Газди" удовољили и његову љубав придобили српском крвљу. Ти што обожавају Лично Сотону..а кобајаги се - "крижају" или "клањају"..! Са свога образа никад немогу опрати српску крв - јер носе у души својој, СОТОНИН ПЕЧАТ..!!

MAMA CECA

pre 7 godina

Ama neuzimaj Miru Markovic vise u usta ....ti judo sto prodade sve nase ti si toliko omrazen pred Bogom koji zbog takvih kao sto si ti sedi na tronu i place bedo bedna ti si razocarenje za Bozije oci i tuga koja nemoze da prodje...doci ce dan kada ces se i sam uveriti u moje reci...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija