• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.08.2016

17:26

DUPLO GOLO PROUSTAŠKOG MINISTRA KOVAČA: Ismejan zbog skandala u Izraelu, doveo Hrvatsku na rub sukoba sa Srbijom!

Politika

DUPLO GOLO PROUSTAŠKOG MINISTRA KOVAČA: Ismejan zbog skandala u Izraelu, doveo Hrvatsku na rub sukoba sa Srbijom!

Podeli vest

Ministar spoljnih i evropskih poslova u tehničkoj vladi Hrvatske Miro Kovač, koji je tu dužnost preuzeo u januaru, ne propušta priliku da u svojim izjavama iznese optužbe na račun Srbije i pretnje povodom njenog ulaska u Evropsku uniju

Dok je do pre nekoliko meseci izjavljivao da Hrvatska podržava ulazak Srbije u EU, ali da Beograd mora da ukine zakon o nadležnosti za procesuiranje ratnih zločina za područje cele bivše Jugoslavije, Kovač je značajno pooštrio retoriku izjavivši da Srbija zbog svog ponašanja nikada neće postati članica EU.

NA KOJIM JE OVAJ DROGAMA! Kovač: Nota Srbije jeftin napad koji podseća na Miloševića!

Da su se odnosi Hrvatske i Srbije zaoštrili, primećuju i strani mediji, pa je tako bečki "Standard" ocenio da hrvatska vlada desnog centra nije preživela niti pola godine, ali je i pored toga napravila veliku štetu, da se posebno odnos sa Srbijom umnogome pogoršao, dok je Kovač nazvan "podstrekivačem".

Iako je pre nego što je postao ministar spoljnih i evropskih poslova u hrvatskoj vladi desnog centra bio malo poznat široj javnosti u toj zemlji, dr. Miro Kovač (46) iza sebe je imao bogato diplomatsko iskustvo. 

DAČIĆEV ODGOVOR KOVAČU: Ustaše u Srbu su naslednici ustaške NDH!

Taj rođeni Splićanin je svoju profesionalnu karijeru započeo 1995. godine u Kabinetu tadašnjeg predsednika Hrvatske Franje Tuđmana u Odeljenju za informisanje, a diplomatsku karijeru 2001. kao savetnik u hrvatskoj ambasadi u Briselu.

Zatim je postao ministar savetnik u Parizu, 2004. imenovan je pomoćnikom ministra spoljnih poslova, da bi 2008. bio imenovan ambasadorom Hrvatske u Nemackoj. 

Nakon što je 2013. napustio Nemačku, Kovač je karijeru mogao da nastavi u Varšavi na mestu ambasadora Hrvatske u Poljskoj, ali je to mesto odbio i na poziv predsednika HDZ-a Tomislava Karamarka odučio je da se vrati u Hrvatsku. 

- Bilo mi je obezbeđeno ambasadorsko mesto u Poljskoj, ali sam želeo da se vratim u Hrvatsku. Tomislav Karamarko me pozvao da se aktivno ukljucim u rad stranke i učestvujem u reformi Hrvatske. Taj poziv sam oberucke prihvatio- rekao je Kovač tada. 

HRVATI VELIČAJU USTAŠE, A SRBIJI PORUČUJU: Odbacite retoriku Slobodana Miloševića!

Za međunarodnog sekretara HDZ-a je imenovan na sednici Predsedništva HDZ-a u januaru 2014. godine.

Na toj funkciji i kao čovek od velikog poverenja Tomislava Karamarka, Kovač je bio jedan od najzaslužnijih za pobedu Kolinde Grabar Kitarović na prošlogodišnjim predsednickim izborima u Hrvatskoj, pošto je bio njen šef kampanje.

Doktorirao je istoriju međunarodnih odnosa na pariskoj Sorboni sa radom na temu o ulozi Francuske u stvaranju prve Jugoslavije.

HRVATSKA JE 100% USTAŠKA! Pale sve maske, Zagreb pokazao pravo FAŠISTIČKO LICE!

Govori pet jezika - engleski, francuski i nemački aktivno a italijanski i holandski pasivno.

Uprkos obrazovanju i diplomatskom iskustvu, Kovač se, kako ocenjuju hrvatski mediji, u maju osramotio prilikom posete Izraelu, izjavivši da je Hrvatska uvek bila u dobrim odnosima sa tom zemljom, osim u vreme Drugog svetskog rata. Pritom je zaboravio da država Izrael u to vreme nije ni postojala.

- Želimo da ostvarimo posebne odnose sa Izraelom i čvrsto odbacujemo percepciju Hrvatske kao zemlje rastućeg fašizma- rekao je Kovač u Jerusalimu.

DAČIĆ ODBRUSIO KOVAČU I USTAŠAMA: Uvrede, pretnje i poniženja SRBIJA NEĆE DOZVOLITI!

Pre sastanka sa premijerom Benjaminom Netanijahuom, na ciji je poziv doputovao u Izrael, Kovač je rekao: “Hrvatska i Izrael imaju veoma dobre odnose osim u vreme Drugog svetskog rata, što je bio rezultat velike igre, ali mi prihvatamo odgovornost."

Tom izjavom je hrvatski ministar sokirao javnost u toj zemlji s obzirom da je pokazao da ne zna da je država Izrael osnovana 1948. Pored toga, u vreme Drugog svetskog rata Nezavisnu državu Hrvatsku su priznavali samo fašisti, podsetili su hrvatski mediji.

EU VOLI USTAŠE?! NIKO IZ EVROPE NI DA GUKNE, Briselu ne smeta što Zagreb slavi USTAŠKOG TERORISTU!

Pored toga, zagrebački mediji su takođe u maju izvestili da je Kovača tokom posete Vašingtonu navodno odbio da primi američki državni sekretar. 

Prema zvaničnom protokolu, Kovac je 4. maja trebalo da se sastane sa Kerijem, ali do sastanka nije

došlo.

O zvaničnom sastanku pisao je i "Volstrit DŽornal", ali ga je američka strana u poslednji trenutak otkazala, pa su Kovača poslali na sastanak sa Kerijevim zamenikom Tomasom Šenonom.

JERGOVIĆ OTVORENO: Hrvati su bili bolji pre ulaska u EU!

Izvori hrvatskog Telegrama iz diplomatskih krugova su tada rekli da je Kovač putovao u Vašington upravo zbog važnog sastanka sa šefom Stejt Departmenta, a njegovo otkazivanje je ozbiljan udarac za hrvatski ugled u svetu, ocenili su mediji u toj zemlji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 7 godina

Говори он нажалост...6 језика...!? 5 набројаних, - и говор, патолошке мржње...!!

Pera Bandera

pre 7 godina

Engleski, francuski, nemački, talijanski, holandski i iskvareni srpski!

postar zvoni dvaput

pre 7 godina

pa treba jednom nedeljno podsecati maju kocijancic da je dobila jedno pismo, i da se ceka odgovor. mozda ga je sakrila u neku fioku?

magda

pre 7 godina

Dzabe je takav smrad zavrsavao fakultete kad nije uspeo da se realizuje i ostvari sebe kao integrisanu licnost.Rascepljen je i psihicki rasturen na najsitnije delice,hrani se mrznjom i najnizim  kompleksima.Bezvredno je i ime  mu spominjati.Za badava je trositi reci na takvog bilmeza.Covek je najbolji u jedenju srpskih g.ovana,izgleda da mu taj specijalitet najvise prija kao raspolucenoj i sizofrenoj licnosti.\n

Kondor

pre 7 godina

Mozda fasista nema u Hrvatskoj ali je ocigledno da fasista ima u hrvatima.

bubasvaba

pre 7 godina

Govori ??? jezika magistirao istoriju a nezna povjest Izraela kad je osnovan jer ga osnovao ranije kad niko nije za to znao ??? a ni svoj rvatski nezna da govori .

nada

pre 7 godina

Kada je neko zadojen ustaskim mlekom nemoze se nista bolje ni ocekivati !!!!!!!!!!!!! Pas laje , vetar nosi . Hrvati ce uskoro shvatiti koliko im on licno nanosi stetu ali moze biti kasno . Sama njegova faca govori najvise o njemu i ko ga placa za govor mrznje . PRODANA DUSA !!!!!!!!!!!!!!

petar

pre 7 godina

ako hrvatska moze da odluci dali SRBIJA moze da udje u EU onda je jasno zasto su ENGLEZI izglasali bregzit.\n

miha bukovac

pre 7 godina

"Doktor nauka" (istorija)!? a takvi "gafovi" neznanje iz istorije?. Kuda ide to školovanje? sve dokotori? a idioti!

Toma laf

pre 7 godina

E da Srbija ima ministra koji toliko voli Srbiju, pa ce i glavom kroz zid. Hrvati znaju sta hoće i nema stajanja.

Rastaman

pre 7 godina

Pajac.Klovn.Promasen lik u svakom pogledu.I bruka za svoj narod.

Barbara Liry

pre 7 godina

Koliko gluposti i mrznje u toj Hrvatskoj. Nije lako ziveti sa mrznjom. Zato je znanje tolikih jezika dobro. Kad vise nemozes mrzeti na jednom jeziku, ti predes na drugi jezk. Bravo poliglota.

buda

pre 7 godina

Ovoaj moze biti i atomski fizicar,svejedno...Faca ovog stvorenja sve govori.Samo ko je slijep ne vidi da mu bajonet viri iz ociju.

Mojsije

pre 7 godina

Pogledajte mu oči i videćete u njima Antu Pavelića. Dobro reče premijer Vučić: "Ustaše imaju samo ljudsko obličje, ali svakako nisu ljudi". Demoni, to im ime najbolje odgovara. Nije to više pitanje ni ideologije ni politike ni ekonomije. Osnovni problem i pitanje sa ustašama jeste "Kako je moguće da demoni dolaze na ovaj svet među ljude? Ko njih zapravo šalje među ljude?"

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija