• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.08.2016

12:25

POPOVIĆ: Hrvatski zvaničnici obnavljaju atmosferu zla iz 1941!

Politika

POPOVIĆ: Hrvatski zvaničnici obnavljaju atmosferu zla iz 1941!

Podeli vest

Zvaničnici Hrvatske svojim ustaškim parolama, negiranjem genocida nad Srbima, Jevrejima i Romima u NDH i vređanjem žrtava, svesno izazivaju nestabilnost u regionu, stvarajući atmosferu hitlerovskog zla iz 1941, za koju smo verovali da se nikada više neće ponoviti, izjavio je danas predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović

Popović je u saopštenju istakao da se šef hrvatske diplomatije Miro Kovač zauvek upisao “u istoriju beščašća”, zajedno sa Antom Pavelićem, izjavom da je obeležavanje 75 godina od kada su ustaše otvorile koncentracioni logor Jasenovac „nastavak politike Velike Srbije iz devedesetih godina“.

- Umesto da se pokloni nevinim žrtvama, Srbima, Jevrejima i Romima, koji su gotovo istrebljeni od strane ustaško-nacističkog režima Nezavisne Države Hrvatske, ministar diplomatije takozvane evropske Hrvatske vređa uspomenu na poklanu decu, žene i muškarce i deli lekcije narodu Srbije, Republike Srpske i njihovim rukovodstvima, koji su dostojanstveno i bez trunke mržnje obeležili dan kada je počelo sprovođenje konačnog plana uništenja Srba - ocenio je Popović.

Predsednik SNP je naglasio da je srpski narod bio jedan od predvodnika antifašizma, zajedno sa ruskim i jevrejskim narodom “koji su bili simbol velike pobede, ali i simbol nezapamćenog stradanja".

- Poručujemo da će se Srbija snažno zalagati za smirivanje strasti u regionu, ali to neće činiti po cenu zaborava na žrtve i povlačenja pred ustaškim zvaničnicima koji ponovo šire politiku mržnje i istrebljenja u srcu Evrope - zaključio je Popović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marko

pre 7 godina

Evropa u kojoj se cene vrednosti evropske Hrvatske i nije Evropa u kojoj ja želim da budem.

trtica

pre 7 godina

Nikada ne zaboraviti i uvek pri pominjanju ustaske države i ustasa ne izostavljati muslimane koji su listom u bosni I hercegovini, srbiji i crnoj gori otišli sa ustašama da kolju svoje komšije i rođake po korenima!!!! Koliko vidim njih niko ne spominje a bili su isti ako ne i veći krvnici od hrvata u ustaškim uniformama...i njih stalno obavezno staviti tamo gde im je mesto---u fašističku koaliciju bezumlja i klanja. Mnogo je jama koje su muslimani lično napunili srpskim žrtvama njihovog izopačeno genetskog koda, da bi ostali po strani i izbegli odgovornost!!! I da im se svaki put u lice kaže da su izvršili genocid ,zajedno sa hrvatima, nad srpskim i ostalim narodima u bivsoj Jugoslaviji.

Branko Jokić

pre 7 godina

Dokle više sa ćutanjem, Hrvati mojaju da odgovaraju za sve zločine koje su činili..

mile

pre 7 godina

Ovaj ne zna ni da misli a kamoli da pise, bas me zanima ko mu pise tako glupa saopstenja

Milosz

pre 7 godina

Hrvati jednostavno nikada neće prestati sa provokacijama.

Branko

pre 7 godina

Onaj ko ismeva žrtve nikada ne može dobro da prodje, tako da, hvati, vama na dusu.

magda

pre 7 godina

Kakva im je EU takve su i clanice,zato ih treba ispljuvati i okrenuti se pravim vrednostima.Sodoma i Gomora su vrednosti EU.Srbi imaju mnogo drugacije kriterijume koji su vezani za pravoslavlje i istocnjacku filozofiju.Sta mi trazimo sa takvim olosima,mozda da nas porobe pa da ekonomski zavisimo od njih i da im budemo duznici u nedogled.Srpski narod ima svoj identitet, milenijumsku kulturu i pozamasnu svetlu istoriju pa shodno tome treba i da pripadamo zajednici naroda koji je castan,moralan i pravdoljubiv svet i koji deli iste vrednosti sa nama.Siledzijska demokratija i nastranosti koje idu zajedno s njom, nama ne sluze na cast.Njihove lazi,dvostruki arsini,licemerje,memoral i mnoge druge perverzije kojima se oni ponose\n, umesto da ih se stide,nama su gnusoba i sramota za ljudske kriterijume,zato jenki i nacisti,mars sto dalje od nas.\n

Dunja

pre 7 godina

Muka mi je vise od Hrvata i njihovih ispada. Ima i normalnih, ali ima i debila koji me strasno nerviraju!

Luka

pre 7 godina

A bas vidim koliko je hrvatima stalo do mira u regionu. Niko ih nikad nije dirao. Sami se prime i onda provociraju. Ali dobro......

davorin

pre 7 godina

Pa ako evro prima ovakve zemlje, onda je i sama takva. To je činjenica

Jovan

pre 7 godina

Neverovatni su Hrvati. Provociraju svakom prilikom, pa evo i sad povodom Olimpijade.

mira

pre 7 godina

Ma s njima ne treba nikakva posla imati, dalekoi im lepa kuca.

stane

pre 7 godina

Oni su meni smesni. Mrze nas jer smo bolji uvek bili u svemu.

nenad

pre 7 godina

Potpuno se slazem sa svojim imenjakom. Kod njih je sad ustastvo mainstream. Ranije se provlacilo izmedju redova, a sad najdirektnije.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija