• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.08.2016

12:55

NIKOLIĆ PORUČIO: Kosovo neće biti članica UN uprkos pritiscima!

Politika

NIKOLIĆ PORUČIO: Kosovo neće biti članica UN uprkos pritiscima!

Podeli vest

Kosovo neće biti članica UN dok postoji Srbija i njeni prijatelji u ovakvoj organizaciji Saveta bezbednosti UN i njegovih stalnih članica, izjavio je danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić

- Veliki je pritisak na države koje nisu priznale nezavisnost Kosova da to učine, treba izdržati sve to, boriti se svim snagama i nikada ta takozvana država Kosovo neće postati članica UN, dok postoji Srbija i njeni prijatelji u ovakvoj organizaciji Saveta bezbednosti UN - rekao je Nikolić novinarima.

Sve su to, kako je rekao, "pokušaji koji idu na drugu stranu", da se suočimo sa problemom da se sa predstavnicina Kosova susrećemno skoro svakodnevno, na raznim skupovima.

- Mi smo doneli odluku da ih ne zaustavljamo u regionalnim integracijama i to smo potpisali u Briselu i ništa dalje od toga - rekao je Nikolić i istakao da će Srbija i dalje sa punim pravom da se bori i pokušava da spreči da tzv. država Kosovo postane član međunarodnih organizacija.

On je dodao da je sa problemom pritisaka zbog Kosova, suočen od prvog dana svog mandata, kao i da je odmah od mnogih prijatelja u svetu saznao da postoje države koje vrše pritisak na one koji nisu priznali nezavisnost KiM.

On je ponovio da je veliki pritisak na države koje nisu priznale Kosovo, a da su neke od njih i poklekle, te da će se taj pritisak nastaviti, budući da potiče iz makar nekoliko centara - pre svega Amerike, Turske i članica EU.

- To je jasno svima i to ne treba kriti i to sam rekao potpredsedniku Bajdenu - rekao je Nikolić.

On je dodao da svako sprovodi svoju politiku, te da veliki misle da su u pravu da određuju politiku "malih" država i naroda.

- Jer su oni kao, na vrhu, a što bi rekao Njegoš - ko na brdu ak' i malo stoji više vidi no onaj pod brdom. Međutim, ima i ona latinska poslovica da miš kad se popne na brdo, ostaje miš - rekao je Nikolić.

Osvrnuvši se na Olimpijske igre, Nikolić je rekao da je dobio uveravanje da države nisu članice MOK, već su to olimpijski savezi pojedinih država.

- Pitao sam ima li Olimpijski savez Kosova svoju zastavu, rekli su mi da nema. Tako da je njihova sportistkinja stajala ispod zastave ispod koje stoje i funkcioneri privremene administaracije u Prištini - rekao je Nikolić.

Upitan ima li rešenja, možda i u njegovoj platfromi koju je poslao vladi, Nikolić je rekao da je to sada u rukama vlade koja vodi spoljnu i unutrašnju politiku.

- Više nemam ni predstavnika u pregovorima. Prva platforma je usvojena u Skupštini, i u njoj je, kao i u Briselskom sporazumu, sastavni deo srpska zajednica na KiM. Ja sam išao i dalje od toga da to razradimo - rekao je Nikolić.

On je naveo i da vlada verovatno ima svoj plan u koji je sigurno uključila i delove platforme.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 7 godina

Шиптари на Косову и Метохији играју - двоструку игру... Схватите Председниче Србије ( и остали..!!) Њима није циљ НЕЗАВИСНО КОСОВО - већ, УЈЕДИЊЕЊЕ са Албанијом и стварање државе ВЕЛИКА АЛБАНИЈА...!! Утувите већ једном тзв " Независно Косово" је само претња и средство за остварење коначног циља, а то је Уједињење са Албанијом, по сценарију (већ виђеном: Декларација и Референдум!) За сада није политички тренутак, али НАПРАВИЋЕ ГА ЕНГЛЕЗИ, причом како ето Србија спутава Косово у интеграцији са Европом па је Косово морало да учини такав политички корак да би Албанци могли да остзваре некаква изгубљена грађанска права...! То је сценарио НАИВЧИНЕ СРПСКЕ политичке...

vlada

pre 7 godina

Ona neće biti NIKADA ni država, a to što je amerikanci PRIVREMENO podržavaju i zloupotrebljavaju rezoluciju 1244 SB UN, je iluzija o konačnom rešenju! Srbi će se VRATITI na Kosmet, kad-tad, a albanci ostati nacionalna manjina! Manjina će biti, pošto će ih biti i neuporedivo manje u odnosu na danas! Bravo Predsedniče!

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru
Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru

Policijska uprava u Novom Pazaru, zarad istinitog informisanja javnosti, ističe da su netačne informacije u tekstu „Pucnjava u Ulici Save Kovačevića uznemirila građane - Policija na terenu“, koje je noćas objavio portal „Sandžak danas“, kao i da video koji su postavili uz ovu vest nema apsolutno nikakve veze sa navodnom pucnjavom.

25.04.2024

11:57

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija