• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.08.2016

13:10

DAČIĆ ODGOVORIO KOVAČU: Smeta ti Vučićev rečnik, a ne smeta ti podizanje spomenika ustaškim zločincima!

Politika

DAČIĆ ODGOVORIO KOVAČU: Smeta ti Vučićev rečnik, a ne smeta ti podizanje spomenika ustaškim zločincima!

Podeli vest

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da šef hrvatske diplomatije Miro Kovač poslednjom izjavom vrši "klasičnu i providnu zamenu teza", zamerajući premijeru Srbije što Hrvatsku optužuje za rehabilitaciju ustaštva i da to "govori o kontinuitetu politike Beograda“

- Dakle, ispada da nije problem što se pred hrvatskim pravosuđem rehabilituje vikar NDH Alojzije Stepinac, što se ulice po Hrvatskoj nazivaju po ustaškom ministru Miletu Budaku, što se ustaškom teroristi i atentatoru Miri Barišiću u prisustvu dva aktuelna ministra hrvatske Vlade svečano otvara spomenik, što se ukida presuda Branimiru Glavašu i što se pokreće inicijativa za legalizaciju ustaškog pozdrava „Za dom spremni“, već je problem državno rukovodstvo Srbije koje Hrvatskoj i čitavom civilizovanom svetu ukazuje na neprihvatljivost ovakve politike u 21. veku - izjavio je Dačić reagujući na Kovačev intervju "Dnevnom avazu", saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Dačić navodi da sama činjenica da Kovač govori o „vađenju srpskih očiju“ i „sečenju srpskih ušiju i noseva“ kao metaforama, svedoči o odsustvu minumuma pijeteta prema srpskim žrtvama nastradalim na tlu Hrvatske u Drugom svetskom ratu i sukobima prilikom raspada bivše Jugoslavije, kao i svesnom potiskivanju i negiranju istorijskih činjenica.

- Pretnje Hrvatske o tome da će sprečiti ulazak Srbije u EU, kao i lekcije o evropskim vrednostima, evropskoj retorici i evropskom postupanju, zvuče više nego tragikomično i groteskno, izgovorene od strane ministra zemlje čija politika je trenutno najveća sramota same EU - poručio je Dačić.

Kovač je ranije danas u intervjuu sarajevskom "Dnevnom avazu" rekao da Hrvatska više neće trpeti nikakve provokacije i zastrašivanja svojih građana kakve provode vlasti Srbije i uvešće protivmere zbog progona hrvatskih branitelja.

Kovač je rekao da je poslednji istup premijera Srbije Aleksandra Vučića u Donjoj Gradini u kojem je Hrvatsku optužio za rehabilitaciju ustaštva tek jedan u nizu sličnih nastupa, što govori o kontinuitetu politike Beograda, prenela je agencija Hina.

KOVAČ PONOVO LUPETA: Vučićeva politika i rečnik neprihvatljivi - on zastrašuje Hrvate!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Riddick

pre 7 godina

Brate dokle smo stigli da uniđemo u Evropu i sedimo sa ustašama.

SasaV

pre 7 godina

Niti cemo mi u EU niti cemo sedeti sa ustasama,to je njima trenutno pred izbore modni trend,kako kaze nas narod,cega se pametan stidi time se budala dici.No nerazmisljaju svi u Hrvatskoj tako i verovatno treba malo prostora i vremena da se hrvatska ocisti od tog sljama.....

petar

pre 7 godina

Nećemo mi u tu evropu ,ne nije nama tamo mesto , sa zlikovcima nema zajedničkog jezika , sve što rade , kontra će im se vratiti . N.ije niti to može biti evropa i evropske vrednosti . Hrvati su evropsko zlo.

nada

pre 7 godina

Kovac mora da je zavrsio analfabetski tecaj kada on kritikuje recnik naseg premijjera. To samo dokazuje da ga istina koju nas premijer iznosi veoma boli i pogadja . Gospodo od istine nemozete pobeci i necemo vam dozvoliti da se to zaboravi !!!!!!!!!!!! BOG SVE VIDI !!!!!!!!!!!!

Laza Lazarević

pre 7 godina

Hvala ustaškom ministru što nam otvara oči.

Miso

pre 7 godina

Bravo Dacicu,ako treba svakih minuta daji izjave za javnost,i odgovaraj argumentima,ovom ministru u Hrvatskoj vladi. U stvari to i nije vlada,to je ustasko poglavnistvo u pokusaju.

magda

pre 7 godina

Ovo precutno odobravanje fasizma od strane EU govori da sto pre treba da ih pljunemo i potpuno se okrenemo pravim vrednostima a to su RUSI,KINEZI.....,kojima jedino i lici da budu vodece sile u svetu a ne ovim trecerazrednim bilmezima koji su klovnovi svojim gazdama i koji zajedno brukaju ljudsku pamet a pri tom svi lice na cirkuzante a ne na normalne ljude.Vucicu,treba da ti je ispod casti da saradjujes bilo s kim iz ispljuvane Amerike i Evrope.Odavno su im pale maske.

DS

pre 7 godina

Dacic i Vucic na pravi nacin odgovaraju na ustaske provokacije koji su frustrirani sto ulaskom u EU nisu ni mrdnuli naprijed,cak su nazadovali,pa su im,kao i uvijek,za sve nedace krivi Srbi,a narocito za vrijeme predizborne kampanje. I ne treba se cuditi ustasizaciji danasnje Rvacke,koja je nasljednica NDH,jer generacije Rvata se smjenjuju a geni u njima ostaju isti a time i mrznja prema Srbima. Rvati nisu drzavotvorni narod,cim im fasisti daju drzavu oni krenu sa klanjem Srba i svih koji nisu Rvati. Zato,kako su izgubili onu NDH tako ce izgubiti i ovu,samo je pitanje vremena,dok dodje do neke nove geopoliticke podjele karata u svijetu.

Marcco

pre 7 godina

Hvala bogu da neko ulazi u bitne detalje! Nije stvar što je neko u šumi podigao spomenik onom malom ustaškom džukcu već što je tome prisustvovalo dva ministra vlade Hrvatske. Kao što nije stvar u tome što Tompson nariče po nekim vukojebinama skupljajući neku uštašku stoku oko sebe, već što to radi na poziv i za pare organizatora, a organizator je država Hrvatska. Doduše, ne znam šta nam je trebala ona rehabilitacija Draže? Veoma glup potez iz meni neznanih razloga. Veoma glup i samodestruktivni potez bez ikakve koristi za državu i pravno neutemeljen.

vlada

pre 7 godina

A teško "zečeve" zastrašiti! Sva vaša junaštva su zločini nad nenaoružanim stanovništvom, starijim ljudima,ženama i decom, nekada uz podršku Austrougarske, potom nacističke Nemačke, a danas profašističke Amerike! Nemate nijedan istorijski dogadjaj, koji ima predznak časnog i hrabrog čina, podnete žrtve za pobedu progresa i napretka, bitku za ponos i nadahnuće .... jednostavno nemate ništa! Sve što imate kroz vašu "istoriju" su sramota i odgovornost za zločin! Državu ste dobili na poklon - 1941 od Hitlera, a 1992 od Genšera!

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija