• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.08.2016

09:29

Kuburović: Uskoro zakon o poreklu imovine!

Politika

Kuburović: Uskoro zakon o poreklu imovine!

Podeli vest

Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je danas da je Zakon o izvršenju i obezbeđenju u velikoj meri rasteretio sudove, da je "blizu milion predmeta izašlo iz sudova" i najavila donošenje zakona o poreklu imovine

- To pokazuje da će sudovi da budu rasterećeni i da će efikasnije da postupaju ne samo u izvršenju već i u drugim materijama - rekla je Kuburović na TV Pink.

Ona je dodala da će Ministarstvo od septembra intenztivirati nadzor nad radom izvršitelja, kako bi unapredili i sprečili da dođe do povreda zakona, s obzirom na to da su dobili velika ovlašćenja.

Govoreći o Zakonu o zaštiti od nasilja u porodici ona je rekla da je to jedan od prvih zakona sa kojim će Ministarstvo pravde da krene u skupštinsku proceduru, te da se nada da će to biti tokom septembra.

- Nadamo se da će zakon postići efekat koji smo želeli da ima. Predviđene su određene represivne mere, ali da bi se delovalo preventivno i kako bi se sprečilo nasilje u porodici - rekla je ministarka.

Zakon će, kako kaže, omogućiti bolju koordinaciju svih nadležnih organa policije, tužilaštva, sudova, centara za socijalni rad, kako bi se sprečilo ono što se do sada dešavalo u porodičnom nasilju.

- Zajedno sa ovim zakonom ići će i izmena krivičnog zakonika koji uvodi nova krivična dela, vezana za ovu oblast - rekla je Kuburović i dodala da tim zakonom Ministarstvo pravde ispunjava obavezu iz Istambulske konvencije, obavezu prema Savetu evrope kada je u pitanju zaštitu žena i dece.

Govoreći o pregovaračkom poglavlju 23 sa EU, ona je rekla da je Ministarstvo na tome intenzivno radilio u prethodnom periodu, te da je 80 odsto zacrtanog iz akcionom planu već realizovano.

- Članovi Evropske komisije u septembru dolaze u Beograd kada će se utvrditi merila, način izveštavanja kako bi se pratilo da li efikasno sprovodimo mere iz akcionog plana - naglasila je ona.

Ona je najavila da će do kraja godine biti donet zakon o poreklu imnovine i zakon o besplatnoj pravnoj pomoći.

- Zakon o poreklu imovine baviće se poreskim efektima - onaj koji ima određenu imovinu mora da plate porez - zaključila je Kuburović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mara

pre 7 godina

Zakasnili ste.Ko je blize vlasti taj se obezbedio,Zakon ce biti ko lanjski sneg.Obican narod nista od toga nece bolje ziveti a politicari ce se moci dobro vredjati, ubedjivati i svadjati, Donosite zakone od kojih ce gradjani brze osetiti boljitak a ovaj o poreklu i tako ce se rastezati do sledecih izboa.

tori

pre 7 godina

Cekajte ,da se pokradeno legalizujete,pa onda usvojite zakon o pporeklu imovine.Nemojte zuriti,vidi nek to bude PRI kraju tvog mandata.! Nek se polako to sve zavrsi.Vazno da izvrsitelji rade punom parom za sirotinju,Tu ne sme da Da fali.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija