• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.08.2016

15:43

NIKOLIĆ PORUČIO MILANOVIĆU: I Ante Pavelić je mislio da su Srbi šaka jada, tako srljate u propast!

Politika

NIKOLIĆ PORUČIO MILANOVIĆU: I Ante Pavelić je mislio da su Srbi šaka jada, tako srljate u propast!

Podeli vest

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da ga reči lidera SDP-a Zorana Milanovića, da su Srbi "mali narod" i "šaka jada", podsećaju na ono što je o Srbima mislio i kako je prema Srbima delovao lider NDH Ante Pavelić, ali i da uprkos tome Srbija i dalje pruža ruku pomirenja.

- Bojim se da protok od više decenija uopšte nije uticao na mnoge ljude u Hrvatskoj. Mi nećemo zatvarati ni granicu, niti svoje odnose sa Hrvatskom. I dalje pružamo ruku pomirenja. Ponavljam, od Hrvatske zavisi hoćemo li imati dobre odnose ili ne - rekao je Nikolić za Sputnjik.

Podsetio je na reči kneza Miloša turskom paši da to što ćuti ne znači da se boji, da je lako ratovati, već da je cilj naći način kako da narod živi u miru.

- To poručujem onima koji u Hrvatskoj imaju uticaja i koji mogu ovo da zaustave. Zaustavite ovo. To što Srbija ćuti nije znak da je Srbija slaba, nego je znak da Srbija želi da živi u miru sa svima, pa i sa Hrvatskom - rekao je predsednik Srbije.

I tu, poručio je, mislimo na Srbe u Hrvatskoj koji bi zbog ovakvih izjava mogli ponovo da budu predmet progona, a Srbija na to sigurno ne bi smela da gleda kao da se ne dešava i ne bi mogla da ostane ravnodušna".

Predsednik Nikolić je dodao da sa žaljenjem prati dešavanja u susednoj državi.

- Napori Srbije da uspostavi dobre odnose, da iza leđa ostavi svu lošu istoriju srpsko-hrvatskih odnosa nisu urodili plodom - konstatuje Nikolić.

- Da li će seme da nikne ne zavisi samo od semena, nego i od tla na koje se seme baci. Znam da u hrvatskim kampanjama uvek možemo da očekujemo najžešće moguće napade, ne na Srbiju, koliko na Srbe kao narod, kao naciju, zato što se u Hrvatskoj još uvek tako stiču veliki politički poeni - rekao je predsednik.

Na tome se, dodao je, stvara nekakav uspeh, a to je neuspeh.

- Ako na mržnji prema jednom narodu formirate svoju unutrašnju politiku i nagoveštavate kakva će ta politika da bude prema susednoj državi, onda to znači da Hrvatska i dalje srlja u ponor i da ne pomažu upozorenja iz Srbije, iz EU, preko Atlantika, od mnogih država, od mnogih ljudi koji žele dobro zemljinoj kugli - kaže Nikolić.

Nikolić kaže da ne zna šta je pravi motiv Milanovićeve izjave osim kampanje.

- Milanović nije običan političar, to je čovek koji računa da bi ponovo mogao da formira Vladu Hrvatske posle izbora i već je nagovestio koliko bi pogubni bili potezi njegove vlade po srpsko-hrvatske odnose - zaključio je Nikolić.

(VIDEO) TAJNI SNIMCI ZORANA MILANOVIĆA NA TV PINK: Srbija je ŠAKA JADA, a želi da gospodari Balkanom!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Beloica

pre 7 godina

Ma oni na tome prikupljaju samo poene za izbore itd. a da su smradovi to je neminovno

Marcco

pre 7 godina

Verovatno ste mlađi pa se ne sećate dolaska HDZ-a i Tuđmana na vast krajem 80-ih. Tada s urlalo protiv Srba na sav glas kao danas, uz obaveznu opasku "bože moj pa izbori"... Nako izbora je išla Tuđmanoma priča "Juha kada se kuha mora bit' vruća ali pre nego se kuša, mora oladit..."... ali se juha nije oladila, a znamo šta se dešavalo odmah posle doslaska HDZ-a, Tuđmana i povratka Ustaša i Južne i Severne Amerike

Srbin

pre 7 godina

Trebalo je da mu kaze, da su, i u prvom i u drugom svetskom ratu, neki u svetu, isto tako mislili, pa su polomili zube !!!

Barbara Liry

pre 7 godina

Zasto su Hrvati zabranili pesmu "Ko to kaze, ko to laze..."? Sta vas u tom' boli? Kako tako mala i beznacajna Srbija moze biti tako veliki Hrvatski problem? Pricajte o tome kako ste opeljesili isti taj Hrvatski narod za cije se glasove borite sirenjem lazi i straha od Srbije. Svoj kriminal prema vlastitom narodu pokusavate sakriti mrznjom kojom ste zatrovali celu naciju. Bili ste neko dok smo vas 'lebom (kruhom) hranili. Sada ste niko i nista i ostacete takvi dokle god vas ovakvih ima.

Milos

pre 7 godina

Kao i u Kosarci jednom smradovi ispadose i zauvek ostase smradovi.Jadni i iskompleksirani narod.Dve trecine ih ima Srpske korene,koriste Srpski jezik ,pisu Srpskim jezikom,zene im dolaze vikendom u Srpsku prestonicu da uzivaju u Srpskim prirodnim lepotama...Alo suocite se sa sobom , odrastite.Stvorite nesto svoje.Kradete nam kraljeve,pisce,naucnike dokle bre?!

robin

pre 7 godina

Prethodnici su krivi za sve ovo ponizavanje koje trpimo sada. Samo nisu uspeli u jednom.Da prodaju drzavu,iako su veci deo. ....

Grigorije MMM

pre 7 godina

Pazi sad ovo: naš predsednik zna šta je mislio Pavelić. Možeš citirati Pavelića prema onome što je izjavljivao, ili šta su knjige, novine i dokumenti pisali, ali šta je mislio... hm... pa nisi ti, predsedniče, baba Vanga. Budi malo precizniji kad daješ izjave.

alexander

pre 7 godina

ma nema pomirenja sa dzelatima....sad je fajront/moj dinar nece dobiti ni u rodi,mercatoru a ni u cigarama/porez sam platio danas pewajuci a radnike prijawio na pun iznos/ko je normalan uradice isto,a ko nije neka kupi lubrikant i ceka da ga .....necu da lajem

magda

pre 7 godina

Iz Milanovica progovara isfrustriran, izkompleksiran i uplasen covek, koji zna da ce prvi sukob Hrvatske i Srbije ugroziti zivot i njegove porodice jer je srbin.On dobro zna da hrvati ne prave razliku izmedju srba kad do sukoba dodje,i zato mora da im pokaze i dokaze kako je bezuslovno na strani hrvata a mrzitelj svoga naroda.To odlicno pokazuje kakva je on licnost,slabic,nedovoljno formiran i realizovan kao covek.Otud i njegovi kompleksi i frustracije i otud pripadnost i vernost sopstvenim dzelatima.On se cak hvalise da mu je deda(drugi muz njegove babe sa kojim on nije u ni u kakvom krvnom srodstvu pa cak i dedini sinovi), bili ustase.To dovoljno jasno pokazuje pod kakvim stresom zivi i zasto je toliki podanik sopstvenim dzelatima.Takvi slucajevi nisu nepoznati u psihijatriji,npr.psihijatri isto objasnjavaju ljubav i postovanje zene prema ljubavnici svog muza,koju isto pokrecu kompleksi frustracije,nesigurnost i dr. slabosti.\n

alexander

pre 7 godina

a sto se njih tice ko god dosao dobrodosao/za wikend je bio pun grad hr tablica i nikom nista nije falilo/nesme i nece..../swaka cast BEOGRADE ! ! ! p.s uwredio me glodar do srzi,hwala mu ostawio sa cigare (ronhil 2 kutije dnewno)/sabiraj gubitke milanowicu

jonino

pre 7 godina

Ma sto je vama ljudi, u hrvatskoj se nista ne dogada, kakve ustase kakve hajke takoder novine ne pisu ovako senzacionalisticke vjesti kao ove zute novine, vasi gradaani ljetuju na moru ! ovo je zuta stampa kojoj je potreban tiraz !

alexander

pre 7 godina

zao mi je ali wam newerujem nista/znas.....presli smo preko jasenowca i opet isto-prodali ste nas/pokret otpora u hrvatskoj je bio najmasowniji a 64% su ga cinili srbi/licno ko god dosai iz hr.owde dobrodosao je/pun bgd wikendom,aerodrom swako jutro hr tablica kolko wolis-zato volim owaj grad-lazem obozawam ga p.s da li je u splitu tako

Goran V

pre 7 godina

Trideset pet godina pušim i nikad nisam kupio hrvatske cigarete.Podržavam bojkot SVIH njihovih proizvoda,Naravno ne kupujem u Ideji, biram kome ostavljam svoje pare.

OLADI SLJAMURO

pre 7 godina

Porucio bih milanovicu da smiri hormone da nebude kasno. Ako ovako nastavi poslacemo mu specijalce iz komunalne policije pa ce onda tek da vidi dali su oni saka jada.

nada

pre 7 godina

Jesmo mali ali smo i opasni ! Vreme nas je naucilo kako da se odbranimo od sake jada hrvatskih ustasa i da nikada vise nedozvolimo nikome da nas omalovazava. Upravo politika koju vodi nas premijer govori koliko moramo voleti i ceniti sebe a hrvati ce se prati u svojim govnima izrecenim na ovaj ili onaj nacin. Nije vazno sta se kaze vec ko to kaze. Mi hrvarima dodjemo kao nocna mora !!!!!!!!!!!!!!!!!

kiza

pre 7 godina

Zasto to radimo. Treba ih odjeeeebati i to istog casa. Izbaciti sve njihove firme iz Srbije pa neka svoje proizvode prodaju u EU.

Bolest ne bira

pre 7 godina

Побили и покатоличили Србе, направили усташку нацију, анексирали Српску Крајну, етнички очистили територију од Срба, ушли у НАТО и ЕУ и опет немају мира. Бог све види, они су казна сами себи.

HRVAT

pre 7 godina

Kad su izbori u Hrvatskoj onaj tko vise i bolje pljuje po Srbima i Srbiji ima vece sanse da pobjedi...kao i u Srbiji..tko vise pljuje po Hrvatima (Ustasama)..vece su mu sanse da pobijedi....ali Srbi nikako da shvate da izmedju Hrvata i Srba nema nikakvog problema...istina postoji prob lem Hrvata i cetnika to da....\n

DS

pre 7 godina

Slusaj Rvat,nemoj da pricas neistine,Srbija je nedavno imala predizbornu kampanju i izbore i ni jedna stranka,ni jedan politicar nije spominjao Rvacku.Vi Srbiju ne zanimate. A,evo vidimo kako se u Rvackoj vodi kampanja.Koji politicar ne promovise ustastvo i ko ne napada Srbe najvulgarnijim jezikom nema sanse na uspjeh sto dokazuje da je Rvacka drzava ustasko-klerofasistickog naroda.

alexander

pre 7 godina

TO SA CETNICIMA SLABO PROLAZI OWDE....MORAS MALO DA CITAS...ISTORIJU...NASU POSTO SWOJU NEMATE

Ljubo

pre 7 godina

Ponavljam ,istina boli ,i u obicnoj porodici istina pravi razdore ,poremecaje ,tako i medju narodima .Srbija ( Srbi ) vise nikada ne trebaju precutkivati ,gurati pid tepih ,zlocine i genocid ,sto je pocinjen nad narodom srpskim i drugim od strane Hrvata.Sve su ovo posledice komunistickog perioda ,i posle toga, perioda koji su vodili ljudi ,a kojima nije bio prvo interes Srbije prioritet. Da ,sada imamo rukovodstvo koje je sigurno za Srbiju ,a da nemaju strahovite pritiske ,imaju .To su i znali ,i sta sada po pojedincima ,trebali bi " kleknuti " ...pa Htvati i jesu ovakvi sto se posle 6-7 decenija ,prvi put uzdignute glave Srbi stoje pored njih .Njima se izmice mnoga stolica ,koju su im drugi postavili vijestacki .To je narod ,koji nikad nije imao istoriju ,svoju drzavu ,diplomatiju ,znali su da sluze samo drugima i da im drugi obecavaju status ...Srbija je na pravom putu ,a dokle ,zavisi od mnogo cega ,dok su ovi ljudi mozemo se nadati necemu( boljih za sada ne vidim ) ,ako ih izgubimo ,zato i jeste pritisak na njih veliki ....niko nije na Tadica i one prevarante ( prodate duse) vrsio pritisak ,jer su sve imali od njih i pored njih .Nadam se ,iskreno ,da ce Srbija izdrzati naredni period ,do polovine oktobra ,jer nigdje nije zlatno ,neka nam je dragi Bog u pomoci...

drina

pre 7 godina

za milanovica bila bi najbolja nagrada da mu se uradi rodoslov o korenima i poreklu i doslo bi se do konacnog resenja a to je srpsko poreklo.

Aksentije Drlja

pre 7 godina

Sunce ti kalaisano, kak'i je Tomislav, da se prestravis...

ANTE BAN

pre 7 godina

Ovo je previše oštra i opasna izjava predsjednika Nikolića! Posebno što dolazi od četničkog vojvode, čije izjave se pažljivo prate,čitaju i proučavajku i u Briselu, i u Vašingtonu i u Berlinu!

marko

pre 7 godina

Videla hrvatska da se amerika potkiva pa i ona digla noge. Zaba ce uvek biti zaba, a ova ona najruznija krastaca.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija