• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.08.2016

09:31

USTAŠKI UNUK I DALJE PROVOCIRA: Neću više da napadam Vučića, jer vidim da nije na listi HDZ!

Politika

USTAŠKI UNUK I DALJE PROVOCIRA: Neću više da napadam Vučića, jer vidim da nije na listi HDZ!

Podeli vest

Dva dana nakon što je izneo niz uvreda na račun Srbije, kandidat SDP za premijera na predstojećim izborima u Hrvatskoj Zoran Milanović je poručio da više neće kritikovati predsednika i premijera Srbije, Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića, te da će prepustiti HDZ-u da reši problem hrvatsko-srpskih odnosa, a ako oni u tome ne uspeju, onda će to učiniti on sa svojim prijateljima braniteljima

U prepoznatljivom ironičnom tonu, Milanović se napokon sinoć u Zadru oglasio o uvredama izrečenim na račun Srbije i njenog rukovodstva, kao i Bosne i Hercegovine, koje su naišle na osudu čitavog regiona, rekavši da ga sada zbog Nikolića i Vučića kritikuju iz protivničkog HDZ.

Dodao je da to više neće činiti jer je, kako je rekao, video da oni "nisu na listama te stranke".

- S obzirom na to da nisam video da su oni na njihovim listama, biću svejedno toliko obziran pa ih više neću kritikovati. Ali kritikovao sam ih zato što prave štetu hrvatskoj državi i hrvatskim braniteljima. Ako HDZ to može da reši u ovih nekoliko nedelja u ''osovini Pantovčak, HDZ i Radikalna stranka u Beogradu'' - dobro. Ako ne, rešit ćemo mi - ja, moji prijatelji, kolege, branitelji, jer nam je hrvatski interes na srcu, ali i u glavi, a to nije isto - rekao je Milanović.

Lider SDP-a je na predizbornom skupu preko više stotina Zadrana pokušao da ubedi oko 300 Zadrana da njegova stranka ozbilno brine o stvarnim potrebama građana Hrvatske i o hrvtskim braniteljima.

- Ali ne na način da s njima manipulišemo, već im otvoreno kažemo kako stoje stvari - šta je Zagreb, a šta Beograd - naveo je Mlanović, koji je u utorak na sastanku iza ztvorenih vrata sa braniteljima za Srbiju rekao da su Srbi mali narod, a Srbija "šaka jada", te da je Srbija "beogradska čaršija", a srpsku vlast je nazvao bahatom.

Te Milanovićeve izjave, tajno snimljene procurele su u javnost i izazvale oštre osude i njegovih protivkandidata na narednim vanrednim parlamentarnim izborima, koji će u Hrvatskoj biti održani 11. septembra.

Iako Milanović neprimerenim rečnikom i uvredima nije poštedeo ni BiH, Srbija je, ipak, omiljena tema svih učesnika izborne kampanje u Hrvatskoj.

Inače, snimak nastupa u Zadru Milanović je podelio na svojoj Fejsbuk stranici.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zoran

pre 7 godina

Ljudi,zar stvarno mislite da hrvati pljuju po nama samo kada je predizborna kampanja kod njih?Pa oni nas patoloski mrze shvatite to jednom!

be real

pre 7 godina

Danas su poznate tri autohtone hrvatske pasmine...dalmatinac,istarski gonič i najnovija pompozni dupeglavi avlijaner

Djole

pre 7 godina

Tu treću autohtonu rasu,ja nikako ne mogu da prihvatim kao novu!Taj džukac je smešniji od televizora i mesto mu je u nekom rijalitiju,a ne u vrhu Hrvatskog establišmenta!Dedino rošavo je ponovo poletelo,a ni svestan nije koliko je u stvari zabavan!Obožavam kada Srbin poput Zokija za*ebava celokupnu Hrvatsku javnost!Taj frajer poziva njegove prijatelje,branitelje kao bezuslovnu podršku,plakanje od smeha,taj ni u svojoj spavaćoj sobi nije bio mačo i tako ga i prihvataju!Može joś malko da se kurobeca,a posle izbora ode klipan u istoriju,kao jedan od najglupljih premijera u istoriji Evropskog parlamentarizma!Živ se smrznem kada Zoća zapreti!!

Zdravko

pre 7 godina

Koju sreću imaju hrvati kad im je ovaj tupan kandidat za premijera

DJovan

pre 7 godina

Prvi bi cestitao VUCICU, ako javno kaze da je CETNIK. Zar da se stidi imena onih, koji su SRPSKI NAROD BRANILI I ODBRANILI od USTASKOG - HRVATSKOG POKOLJA, a oni Hrvati u isto vreme javno se ponose imenom najvecih MONSTRUMA u istoriju ljudskog roda, USTASAMA i jos ih nazivaju HRVATSKIM VITEZOVIMA, a koji se nikada nisu sukobili sa naoruzanim ljudima, vec su isli tamo gde im je bilo sigurno da na njih niko nece pucati, a to su krajevi, koje su na Srpsku zalost drzali KOMUNISTI - Partizani, a tamo su SRBI POKLANI. To govori cinjenicu, da USTASE nisu bili BORCI, NEGO UBICE. STID je jedina ljudska osobina, koja ljude razlikuje od zivotinja, a koju HRVATI NEMAJU. Na Srpsku zalost medju nama SRBIMA ima jos mnogo KOMUNISTA, koji su nam kamen oko vrata i koji o SRPSKIM CETNICIMA misle isto sto i HRVATI - USTASE, pa se tako i ne razlikuju od njih ( Pogledajte samo Dacica i njegove SPS-ovce sta govore o CETNICIMA, a u VLADI SRPSKOJ upravljaju ) i jos 20 godina, vuci ce nas na dno.

vuk

pre 7 godina

Zbog ovakvih je i Njegoš napisao jedno od najumnijih dela srpske književnosti - a i uopšte svetske.

Mane

pre 7 godina

Ako je neko ovde jadan i bedan onda je to drug Milanović.njegovi ispadi idu u prilog tome.Hrvatska komunjara se prešaltala u hrvatskog nacionalistu.Kod nas u Srbiji ima naziv za takve a to su preletači.Milanović je najgora vrsta političara koja ne preza da dobije ono što hoće.Kad dobije to što hoće onda odj..e one koji su mu pomogli.Čovek je ogorčen pun zlobe jada i bede on je loš po Srbe pa čak i po Hrvate.Ovaj komunjara voli moć,voli da određuje o životu i smrti,najverovatnije je pravi razlog pristup novcu i lagodan život i on se svim silama bori za to.

magda

pre 7 godina

Milanovicu smeta Vucic i Srbija zato sto su uspesniji od Hrvatske,ovo je cista ljubomora i kompleks nize vrednosti.Ko njemu brani da se oseca kao hrvat a nije hrvat.Ta njegova ljubav prema hrvatima nema nikakve veze sa nama,to govori o njemu,kakva je licnost i karakter.\n

zucko

pre 7 godina

Kako rece gos.Vedrana,GOVNO od coveka,u Srbiji ima podrsku od nasih govana Pajtica,Cede J ,Dj. Balasevica,vinogradara Zivkovica i jos par zutog otpada.

nada

pre 7 godina

Koliko bolesti u jednom coveku kome ni svetski lekari nemogu pomoci. Nece on ostetiti Srbiju sa takvim uvredama vec ga treba uhapsiti ako ikada i pomisli da kroci na nasu teritoriju. Ovo ustasko govno bi sve polizao samo da se domogne fotelje ali verujem da ce hrvatski narod prepoznati zlo u njemu i posledice koje ce u buducnosti snositi !!!!!!!!!!!!! Staviti ga na listu kriminalaca !!!!!!!!!!!!

Petar Balog

pre 7 godina

Milanović u svakoj prilici i neprilici dokazuje koliko je zadojen mržnjom i koliko su njegovi istomišljenici LOŠI ljudi. Mržnja mu je toliko jaka da će skoro umreti od raka, a nema mu spasa. Rak će mu doći glave. Mora da se javno upita EU i njen ambasador u Srbiji Michael Davenport zašto ćute? Po svemu sudeći oni ustvari huškaju ovu budalu (Milanovića) da pravi takve izjave. Pišem latinicom da bi i on (Milanović) mogao ovo da pročita. Ja ću da udarim brigu na veselje i pevaću pesmu: Pijem vino iz zelene ćupe, ko me mrzi, poljubi u du..e.

stefke

pre 7 godina

Zar po njegovom rosavom licu nije savrseno jasno da je psihodelican i to od malih nogu. Treba objaviti neku njegovu fotku iz mladjih dana da bude jos ociglednije o kom tipu psihopate je rec. I naravno komentare strucnih lica o profilu takvih licnosti. On se u politici ne bi probio da iznutra nema te komplekse i frustracije i potrebu da ga vrednuju pa makar gazio preko leseva. Cak i onaj snimak sprdnje nekog lika koji zove Vucica telefonom ne bi bio moguc bez saglasnosti ove psihopate, 1.000 posto da je i to on zakuvao jer se zna ko koga poziva sa kog broja a u kabinetima premijera tu nema greske. Ali opet je Vucic hteo da ispadne laf prema jajarama pa je presao preko toga zarad brzeg otvaranja poglavlja sa EU.

zeljka

pre 7 godina

A vi Srbi kupujte u IDEI i letujte u Hrvatskoj... glupi ste do bola...

Mateja

pre 7 godina

Minorni političar, kompleksoid i psihijatrijski slučaj. Gde su vam ludačke košulje. Da li to imate u vašol lepoj. Čime se pametan stidi time se budala ponosi (prim. ovaj kreten).

laki

pre 7 godina

Hrvati su bolesna nacija!!! necu da gresim dusu ima tu gradjana koi se stide svoih politicara i ostalih umobolnika.\n

milan

pre 7 godina

pokusavaju da drze neke lekcije Srbiji al to nije ni blizu kako smo im mi odrzali lekciju u vaterpolu i kosarci.to ih boli i sto smo ojacali kao drzava. pod hitno se naoruzati. ko se jos boji sake muva kad smo mi saka jada. ha ha

Beloica

pre 7 godina

Kakav si maloumnik daleko bilo ili debil jednostavno nema pravog imena za tebe ali i siguran sam da ti i onaj Kovac to radite osmisljeno iz neke strane ambadade inace ste picke u dusi da bi to smeli sami da pokrenete

zora

pre 7 godina

Probudi se narode Hrvatske, samo manipulise sa vama.Stalo mu je i do vas izemlje kao do lanjskog snega .

Gordana

pre 7 godina

Ako nam samo jednu njihovu hrvaticu televizije dovedu u rijaliti odmh bojkotovati gledanje te televizije. I njihove drolje u našim rijalitima se tako ponašaju,drže predavanja Srbima pa ih još i tuku bez sankcionsanja a naši voditelji ih za uzvrat veličaju

Barbara Liry

pre 7 godina

Alfred Ajnstajn: "Nisam siguran dali je svemir bezgranican. Ali, sam siguran da ljudska glupost jeste". Medutim: glup + uporan + u situaciji = opasan. Beskrupulozni narcisoid se i od "branitelja" ograduje, a onda ih po potrebi (kao kauboj pistolj) poteze. Lepo Srpsko prezime ima i to je jedino lepo i dobro u vezi sa imenovanom spodobom. Milanovicu, Milanovicu, da si s ove strane naje.ali bi Hrvati. Jedino sto znas, kao napuckana pudlica, preko plota da lajes. A, znas zasto su pudlice tako agresivne? Zato sto su toliko glupe da ni neznaju koliko su jadne i slabe. Daj Kurcu (nema izvinjenja, mislim na Austriskog ministra. Citam vam misli. Bas ste kvarni) da ti nalakira nokte (predlazem pink boju) prijace ti, a i on ce biti srecan sa svojim malim (pudlom). Otkud znam? Pa viris mu iz du.eta.

posavski vuk

pre 7 godina

i danas zalim sto nas je milosevic zaustavio da rijesimo se go.ana za sva vremena...pa posavinu smo za 14 sati ocistili od djubreta...zako se to radi...

Lala iz Banata

pre 7 godina

Слободан Милошевић је велеиздајник српских националних интереса баш као и Зоран Ђинђић...Обојица се заклеше, па пљунуше на српски Устав! А то се - главом плаћа...!! Слободан кад је потписао тзв Кумановски Споразум а Зоран када је изручио Милошевића - страној држави...!! И један и други су: СРПСКИ ВЕЛЕИЗДАЈНИЦИ УСТАВА...!!

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija