• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.08.2016

10:59

POPOVIĆ: Vlada da ukaže svetu na bujanje ustaške ideologije!

Politika

POPOVIĆ: Vlada da ukaže svetu na bujanje ustaške ideologije!

Podeli vest

Predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović pozvao je danas Vladu Srbije da svim diplomatskim sredstvima ukaže svetu na bujanje ustaške ideologije u Hrvatskoj, ocenivši najnoviju izjavu Zorana Milanovića, bivšeg hrvatskog premijera, kao potvrdu da je nacizam ponovo ustanovljen kao zvanična državna politika u toj zemlji

U saopštenju za javnost lider SNP ukazuje da je Milanović, opisujući Srbe kao nižu rasu, pokazao da u Hrvatskoj trenutno ne postoji ni jedna politička snaga koja se ograđuje od veličanja hitlerovske politike istrebljenja naroda.

- Milanovićevo otvoreno veličanje ustaško-nacističke ideologije posledica je toga što jedino Hrvatska, od svih Hitlerovih saveznika, nikada nije denacifikovana, niti je kažnjena za svoju zločinačku ulogu u Drugom svetskom ratu - ističe predsednik SNP.

SNP od Vlade Srbije zato zahteva da upotrebi sva diplomatska sredstva kako bi ukazala najznačajnijim međunarodnim institucijama na bujanje ustaško-nacističke ideologije u Hrvatskoj, kao i da kod Evropske unije insistira da osudi nacističko ponašanje svoje najmlađe članice, te da konačno povede proces njene denacifikacije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
glasnik

pre 7 godina

Vidi ovoga! Žali se ti Rusima. Na nerve mi ide ovo cinkarenje Srbije Evropi. Što ste se utronjali. Psi laju, karavani prolaze.

mirko

pre 7 godina

Neka gospodin Popovic manje prica o politici nego da objasni arodu Srbije sta bi sa Preduzecima kompanije MINEL koja je on privaizovaoa sva su otisla u stecaj.

Jaka

pre 7 godina

Hrvastki nacizam je gori i od nemackog. Ustaski su zlocini nad Srbima i ostalima mnogo suroviji i krvaviji nego oni po nemackim konc logorima.

ljiljana

pre 7 godina

Ovi iz Evrope jednako "vole" Srbe kao i Hrvati.

steva

pre 7 godina

Vuk dlaku menja, a cud nikad. Hrvati su se cetrdeset godina pritajili, ali to mora da izbije. I svi su isti.

mira

pre 7 godina

Dzaba prica covek kad se zna da imaju podrsku te Evrope za sve sto rade.

Slobodan

pre 7 godina

Suvišno je da se ukazuje bilo kome u svetu na bujanje ustaške politike koja se već duže vremena, ničim izazvana, ispoljava prema Srbiji. Svi oni koji to treba da vide videli su, i ne samo to već oni takvu politiku ustaša i podstiču, da bi time isprovocirali Srbe. Nema potrebe gubiti vreme Nenade Popoviću, nije potrebno da nas i ti dalje zavlačiš u čekanje neke pravde, koja u politici i ne postoji. Treba konačno shvatiti da je dosta bilo uvlačenje u dupe hrvatima.

Slavko

pre 7 godina

Hrvati imaju kompleks od Srba i to opasan, sta hoce Milanovic, Srbija saka jada, pa sta je Hrvatska saka kompleksa koji ne mogu Srbe da vide na oci, tuzno !

Vladimir

pre 7 godina

Neka vlada zauzme stav od provokacija Hrvata, jer to mora da se reši, ako se bude ćutalo kulminiraće na najgori mogući način.

Milosz

pre 7 godina

Hrvati non stop pričaju protv Srba a svi na to ćute. Sramota!

Miodrag Lukić

pre 7 godina

Vlada ima obavezu prema narodu da ga zaštiti od ovakvih napada koji dopiru od Hrvata koji ne znaju šta hoce..

Branko

pre 7 godina

Pitanje je samo trenutka kada će svet saznati šta su sve Hrvati radili prema našem narodu..

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija