• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

26.08.2016

21:11

VOJISLAV ŠEŠELJ O NESTANKU ZLATNIH POLUGA: Dinkić i Labus prodali 1,2 tone srpskog državnog zlata!

Politika

VOJISLAV ŠEŠELJ O NESTANKU ZLATNIH POLUGA: Dinkić i Labus prodali 1,2 tone srpskog državnog zlata!

Podeli vest

Nekadašnji guverner NBS Mlađan Dinkić i potpredsednik vlade Miroljub Labus najodgovorniji su za prodaju 1.200 kilograma državnog zlata na Londonskoj berzi, koju je 8. novembra 2000, u vrednosti od 12 miliona funti, potpisala Ljiljana Antonović, poručio je lider SRS Vojislav Šešelj pozivajući se na dokumentaciju do koje je došla ta stranka

O nestanku zlatnih poluga prvi put se pre nekoliko dana oglasila guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković, koja je rekla da je od 46 tona zlata, koje su se nalazile u Banci za međunarodna poravnanja u Bazelu, ostala samo 1,01 tona. Ona je rekla da će tu misteriju „rešiti ozbiljni i odgovorni ljudi“.

Šešelj je, takođe, naveo i da je pronevereno 75 miliona dinara državnih para za pokrivanje štete u zatvorima u Nišu i Zabeli preko „Dunav osiguranja“, iako osiguranje nije podrazumevalo štetu od pobune, a taj novac kasnije je potrošen na stanove.

Gde je 100 miliona $

- Imamo podatak da se nešto slično desilo sa zlatom iz Deviznih rezervi, koje je držano u Beogradu, i da je 4. novembra, posle oružanog zauzimanja NBS, Dinkić uputio zahtev da se 1.200 kg zlata koje je zatečeno proda na svetskom tržištu, a za to nije bilo razloga.

ŠEŠELJ PROGOVORIO O ARKANOVOM UBISTVU: Bio je najveći kriminalac svih vremena u Srbiji!

Po Labusovom nalogu zlato je prodato na Londonskoj berzi. To su dva glavna kriminalca koja su opljačkala SRJ - naglasio je Šešelj. On je kazao i da se tadašnji državni vrh više nikome nije pravdao gde su te pare, ni koliko je zlata izvezeno.

- Pre toga, 5. oktobra pojavilo se povećanje deviznih rezervi SRJ za oko 100 miliona dolara. To znam jer sam tada bio potpredsednik republičke vlade zadužen za privredu i finansije. Slobodan Milošević je bio u poseti Kini i kineska vlada mu je tada stavila na raspolaganje 100 miliona dolara s klauzulom da se vrati kad budemo mogli, i to bez kamata.

(VIDEO) ZBOG ŠEŠELJA MASOVNA HISTERIJA U HRVATSKOJ: Javio se u dnevnik hrvatske TV i potvrdio dolazak u Zagreb!

To je dosmanlijski režim zatekao, a šta su s tim uradili to tek treba da se vidi – poručio je Šešelj i dodao da je Dinkić upozoren da je to krivično delo.

- Preko Labusa i Tatjane, žene Mlađana Dinkića, koja je tada bila šef kabineta potpredsednika vlade SRJ, vršen je pritisak na zaposlene u Ministarstvu za spoljnu trgovinu, a 8. novembra 2000. potpisana je prodaja.

Uloga Eksim banke

Pod brojem SP 224/2000 odobren je izvoz pomenutih 1.200 kg zlata na Londonskoj berzi, koji je potpisala tadašnja načelnica za spoljno-trgovinski sistem Ljiljana Antonović, koja je jedina prihvatila i imala pravo to da potpiše, jer su ostali odbili – pročitao je Šešelj podatke. Vrednost zlata na Londonskoj berzi bila je 12 miliona funti.

- Tih 12 miliona transferisano je u Moskvu, u banku koja je potom preimenovana u Eksim banku, jedno od čvorišta pranja novaca, preko koje su se završavali prljavi poslovi u SRJ - objasnio je Šešelj i dodao da je Dinkić veliki deo deviznih rezervi prebacio upravo u Eksim banku.

Ekspert za strana ulaganja Milan Kovačević: U Srbiji nisu transparentni podaci

– Nasledili smo od Jugoslavije jednu količinu zlata, koja je bila u Bazelu. Koncesijom je deo pripao drugim državama bivše SFRJ, a nešto je ostalo Srbiji. Nešto je prodala Narodna banka i, konačno, rezerve su se do danas znatno smanjile – objašnjava on kretanja državnog zlata.

Labus nije odgovarao na naše pozive i poruke.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 7 godina

Скупштински одбор! Истрага, саслушавање, ИЗЈАВЕ У ПИСАНОМ ОБЛИКУ, ...Кривичне пријаве,... Оптужнице,онда Суђење и зна се"ЋОРКА"...! Ћорка за ову "братију" која се "омастила" после 5.Октобра - на народној грбачи...!! Ћорка за све "Динкићевце" - који су ојадили српску ДРЖАВУ и НАРОД....Крените већ једном...Доста је констатација и констатација...Дајте ПРОЦЕС...! Хоћемо ПРОЦЕС и ДЕЛО НА ВИДЕЛО...Доста реторике...ДАЈТЕ ОПТУЖНЕ АКТЕ !! и ..." Ћорку"...!!

crni roko

pre 7 godina

Isti scenario kao u periodu 41-45.godina.Tada su skotovi iz vlade i "krlj",odneli 18.tona zlata,a na kraju rata je vraceno oko 3-4.tone.Normalno svo zlato je ostalo u Londonu(city),4-5.tona je prebaceno u Njujork,kod Rok......,a ostalo kod Rots......Za glupake istorija se uvek ponavlja.Onaj nazovi "To ti",nikad nije trazio to zlato, jer je ostalo kod njegovih(familije jezu.....).

magda

pre 7 godina

Zar je ova drzava toliko nesposobna kad toliki kriminal i kradju moze samo da konstatuje a nista da preduzme.Vucicu,zasto ne preduzmes nesto povodom ove pljacke veka od strane Dinkica i Labusa.Svi Dosovci su  pokrali ovaj narod bez milosti kao najveci neprijatelji a kad ce odgovarati za svoja nedela.Ovo ce svaki covek pamtiti u Srbiji i nece oprostiti nikad ako se ne pokrene krivicni postupak za najvece lopove koji su na svu bruku i sramotu jos i dr.nauka.Pljujem na takve doktore,fuuuujjjjj,kakav sljam,bednici pohlepni.\n

Mirko

pre 7 godina

Dinkic je car...svaka mu cast i sve najbolje mu zelim

Slavko

pre 7 godina

SAV MULJ SE POPEO NA VRH U POLITICI ,SUDSTVU ,ZDRAVSTVU ,PROSVETI ,I SVI SU ONI U DILU 25 GODINA DOK SE TO SVE NE PRESECE UKLJUCUJUCI OVOG SIZOFRENICARA SESELJA NEMA MIRA ZA GRADJANE SRBIJE

Marcco

pre 7 godina

Pa ovaj čovek sve zna! Vojo, brate, reci nam loto kombinaciju za idući petak!

magda

pre 7 godina

Mirko-A zasto je Dinkic car za tebe,zao ti je sto nisi mogao da budes na njegovom mestu pa da i ti pokrades ovaj jadan narod,eto kakvog smo morala,duhovna beda i sljam do sljama,ceo svet se izvrnuo naopako,zato ce nam brzo doci kraj,nece nas vise biti.\n

HRVAT

pre 7 godina

Srbadija bi se trebala baviti svojim lopovima a ne o Ustasama....\n

VladimirR

pre 7 godina

Auuuuu, koliko je to prelazaka van pešačkog prelaza?!

Dusko

pre 7 godina

Да ли у овој држави постоје Тужиоци

Bane

pre 7 godina

ma jook niko neslusa nista zato i jeste kako jeste ,samo doneti pravi zakon o poreklu imovine a ne ovu imitacuju zakona koja ce u skupstinu na usvajanje nego pravu pricu pa lepo da se vidi ko je i kako se na volseban nacin obogatio narocito od 5-tog oktobra na ovamo e posle toga moze da se prica malo drugacije

arso

pre 7 godina

Sve su ovo priče za malu decu, svi vi prdite u istu tikvu i zamajavate narod, ako imaš dokaze, odnesi ih u policiju, objavi ili šta već, a ne rekla kazala. Ja znam da je Dinkić to što pišete i pričate, ali niko da ga uhapsi i onda je sva ova priča smešna i besmislena. Sprema nam se rat, čipovanje, GMO,sterilizacija ,vakcinacija, ali svi ćute ko ovce pred klanje. I tu se sve završava. Ložite narod da će nas Rusi zaštititi od tog posla nema ništa, uvući će nas u sukob i onda okrenuti leđa, ko uvek do sada.

katarina

pre 5 godina

da nisu preko londonske rotchildove veze zlato prodali po jeftinim cenama uvezenom Nato kralju , a onda Nato kralj odjednom postao uspesni srpski biznismen koji ulaze u privatizaciju Srbije , a ovi uzeli svoj procenat.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija