• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

26.08.2016

23:51

ALBANKE NEĆE VUKA JEREMIĆA: Najavile protest protiv njegove kandidature za mesto genseka UN!

Politika

ALBANKE NEĆE VUKA JEREMIĆA: Najavile protest protiv njegove kandidature za mesto genseka UN!

Podeli vest

Grupa Albanki sa Kosova najavila je za sledeću nedelju protest u Prištini protiv kandidature Vuka Jeremića za mesto generalnog sekretara Ujedinjenih nacija, prenose elektronski mediji na albanskom

Ako ta osoba dobije dovoljno glasova, Kosovo će izgubiti svoju šansu da se pridruži Ujedinjenim nacijama. To je naša obaveza, da podignemo glas protiv. Srbija se nije izvinila i nije osuđena za genocid", navodi se u saopštenju organizatora protesta.

Protest će biti održan 3. septembra u centru Prištine.

U saopštenju se podseća da su i "Majke Srebrenice i Žepe" već uputile protestno pismo svim ambasadama zemalja članica Generalne skupštine SB UN u kojem zahtevaju odbacivanje Jeremećeve kandidature za generalnog sekretara UN.

One, naime, tvrde i da je Jeremić, inače bivši ministar spoljnih poslova Srbije, "najveći mrzitelj Albanaca".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Maxmen

pre 7 godina

Valjda im je laksa bol kad se bave politikom, a jos kaplju $$$ od Holandije i nevladinih organizacija.

Lala iz Banata

pre 7 godina

Мајку му... Чега се све тај Тачи неће сетити..." Дижу глас Албанке, чуј "Шћиптарке" - које ни у рођеној кући немају право гласа...!! Е оне ће да "пишу" писма и "протестују"... Е, "Чичка" им материног...!? Шта све Багра неће смислити, па то поштен човек и не мож* да замисли...!

Nikola1

pre 7 godina

Hahaha, samo sto one nisu ni u UN, a ne kamoli u generalnoj skupstini

Marcco

pre 7 godina

Joj... propade Jeremic. Albanke demonstriraju u Pristini!

caruga

pre 7 godina

Pa svesni su oni da vise ne bi bilo iskrivljenih izvestaja sa kosova da vlada demokratija I da Srbi provociraju siptare jer opstaju na Koosovu. A boga mi I moguce da se slucaj Srpsko Kosovo vrati u ingerenciju UN a ne EU. To bi onda bila zavrsera prica sa siptarskom kosovo republika.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija