• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Alo/informer.rs

27.08.2016

13:39

DRAMA U PRITVORU HAŠKOG TRIBUNALA! Ratko Mladić na samrti, porodica u strahu za njegov život?!

Politika

DRAMA U PRITVORU HAŠKOG TRIBUNALA! Ratko Mladić na samrti, porodica u strahu za njegov život?!

Podeli vest

Bivšem komandantu Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću zdravstveno stanje se ozbiljno pogoršalo, a preti mu i opasnost od moždanog udara

- Mladiću je oduzeta desna strana tela, jedva hoda i priča. Ima visok krvni pritisak i šećer, veoma je smršao i loše izgleda. Potrebno je da ga lekari hitno pregledaju, a njegova odbrana traži da to budu ruski stručnjaci - kaže izvor lista “Alo” iz Haga.

Ratkov sin Darko Mladić potvrdio je da je njegov otac loše i istakao da mu je potrebna zdravstvena nega.

- S obzirom na to da je već imao dva moždana udara i infarkt srca u Hagu, strepim za očev život. Još jedan moždani udar bi ga sigurno ubio. Dešavalo se da pada u nesvest nakon dolaska sa suđenja i lekari sa kojima sam se ovde konsultovao kažu da je pravo čudo kako je sve to, u takvom stanju i sa takvom dijagnozom, izdržao - rekao je Darko Mladić i dodao da je njegov otac bio izložen psihičkom i fizičkom naporu, tako da je to dodatno doprinelo da mu se zdravlje naruši.

Mladićev sin ističe da je život njegovog oca u rukama Haškog tribunala i da oni odgovaraju za njegovo zdravlje.

- Oni su odgovorni ako mu se nešto desi. S obzirom na sve, čudo je da do sada nije došlo do fatalnog ishoda. Moj otac izdržava suđenje zbog jake volje - naglasio Darko Mladić i otkrio da njegov otac prima mnogo pisama iz celog sveta i da svima odgovara.

Izvor lista iz Haga dodaje da Mladić nije u stanju da učestvuje u pripremanju svoje odbrane, te da sve to rade njegovi advokati, a da on, umesto toga, čita knjige.

- Nema on snagu da sprema odbranu, suviše je iznuren. Međutim, nikad ne priznaje da je loše već na pitanje kako je odgovara: „Ne fali mi ništa, dobro sam”. Međutim, on je u svakom slučaju osoba koja treba da bude u bolnici - dodao je sagovornik ovog beogradskog lista.

Odbrana predaje završni podnesak Tribunalu 3. oktobra, a nakon mesec dana biće održane završne reči odbrane i tužilaštva. Presuda Mladiću, optuženom za genocid u Srebrenici, progon muslimana i Hrvata širom BiH granatiranje, kao i za uzimanje pripadnika Unprofora za taoce, biće izrečena krajem iduće godine.

Hag: Lečimo ga adekvatno

Nenad Golčevski, portparol Haškog tribunala, izjavio je da svi pritvorenici u Hagu imaju odgovarajuću zdravstvenu negu.

- Svi optuženici, pa i Ratko Mladić, imaju adekvatnu lekarsku negu - rekao je Golčevski.

Šuvaković: Može da prođe kao Milošević

Uroš Šuvaković iz Udruženja „Sloboda” kaže da bi Mladić mogao da doživi sudbinu Slobodana Miloševića.

- Prema međunarodnim konvencijama, pre svega Lisabonskom sporazumu, svaki čovek ima pravo na slobodan izbor lekara. Milošević to nije imao i on je ubijen u Hagu. U Hagu je preminulo čak 13 ili 14 srpskih optuženika. Mladiću je potrebna ozbiljna zdravstvena nega van zidina haškog zatvora jer je tamo nema - rekao je Šuvaković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 7 godina

Још једно убиство у хашком казамату, "резервисано" "само" за - српског генерала...!! " Далеко је сунце"...

Lala iz Banata

pre 7 godina

Protiv kojih je ratovao, malo beše ljudi...!! Samo ološ...

Lala iz Banata

pre 7 godina

Тамо са ким је он ратовао - није било "људи"....ниједног...!!

Lala iz Banata

pre 7 godina

Tamo gde je ratovao - ne beše ljudi..!!

Ali Šele

pre 7 godina

ne umire se tako lako treba grehe okajati koje je počinio da ima pet života ne može grehe sprati sa sebe

Zelenko

pre 7 godina

Зна ли неко који качкет носи Ђенарал?

nada

pre 7 godina

Da mi je samo znati koga je Hag izlecio ili oslobodio kada su u pitanju srbi ? Podmukla organizacija koja je otvorena da se samo srbima sudi i da nikada ne izadju osim u mrtvackom sanduku !!!!!!!!!!!! Ova istitucija krije mracne tajne koje ce kad-tad izaci na svetlost dana.

Ljubo

pre 7 godina

...General Mladic,...najtalentovaniji oficir od 1918 do danas ,tako su strucni o njemu pisali.Njegov najveci hendikep je u tome sto je on bio najbolji ratnik koji nije smeo da dobije rat,a rat se po definiciji ,vodi da bi se dobio....Generale ,Ti si u nasim srcima ....

SasaV

pre 7 godina

Ljubo,istina je ali isto tako general Mladic je imao oko sebe strasne i casne oficire,srpske generale i pukovnike koji su rat izgubiti morali,politika je cudo nevidjeno a najbolji dokaz je Bihac,tri puta ulazili do centra tri puta izlazili i na kraju pade Srpska Krajina i dodjose balije i ustase skoro do Banja Luke....

General Mladić je srpski junak

pre 7 godina

Генерал Младић је понос српског народа, већ је и биће опеваван и слављен у српском народу као јунак. Сатанисти из Хага што га муче и убијају и овај жути шљам који га је издао и испоручио њима као и све остале српске јунаке ће горети у паклу где им је и место.

caci

pre 7 godina

cekacemo da umre nazalost pa da ga oslobode optuznice .....

Miroslav

pre 7 godina

Nisi ti Marko nego Mahudin. Što se ne potpišeš svojim imenom? Kao fol Marko??? Provaljen si baljusine. Živeo Mladić!

SasaV

pre 7 godina

Koliko god je sramno sta se radi u haskom tribunalu toliko je jos sramnije sto Srbija cuti,nema je na progon srpskih oficira koji su je branili i odbranili....sta napisati a da generalu pomoci moze???

rada

pre 7 godina

kako spavaju oni koji ga predaše za pet miliona dolara i uzeše nagradu. prokletnici.

jonino

pre 7 godina

Imali su i bosnjaci djeca zene starci i nenaoruzani u srebrenici odabrati zivot pa im je to uskraceno ! Steta sto ce crknut, jer trebao bi do kraja zivota osjetit patnju za ono sto je radio !

Banacanin

pre 7 godina

Balijas, ne smrduckaj. Mladic nije kriv za smrt ni jednog jedinog civila, meni je kriv samo zato sto nije pobio dovoljno muslimanskih koljaca.

be real

pre 7 godina

jonino bolje reći konjino,te starce,zene i nejač je Mladić ukrcao u autobuse i poslao u tuzlu za razliku od balija koji su srpsku nejač i žene zatvarali u silose i podrume j bestijalno se iživljavali na njima..

SasaV

pre 7 godina

Niti jedan starac niti jedno dete niti jedna zena u Srebrenici nisu nastradali ali pitaj ono ture sto je senlucio i ubijao i srbe i muslimane dali je postedeo iti jedno dete,zenu ili starce dok je upadao u srpska sela.Na kraju pogledaj na youtub-u sve i jedan video zapis o Ratku Mladicu pa pisi i optuzuj ali prvo pogledaj a usput i snimke o mudzahedinima.....

DS

pre 7 godina

Nas general ne moze umrijeti,on je nasa legenda,on je sa Radovanom i ostalim srpskim patriotama stvorio drugu srpsku drzavu,odbranio srpsku nejac od zlotvora koji nas htjedose zatrti i bice vjecno u srcima svih Srba. Gospodine generale,i kad nas napustis ostaces zauvijek s nama,a mi cemo ti se,jedan po jedan,pridruzivati kao i 1992 godine.

Čitateljka

pre 7 godina

Nadam se da će biti živ i potpuno svestan onog dana kada bude izricana presuda i da onda postoji ,,crno na belo'' da je ratni zločinac, pa da ni u R. Srpskoj a ni u Srbiji ne može imati spomenik i ulicu nazvanu njegovim imenom.

miki delija

pre 7 godina

okupator sveta je samo za svoja zlodela koja je pocinio preko svojih pomagaca muslimana i hrvata optuzio srbe ni krive ni duzne jer je ovaj sud samo za srbe i osnovan dali je jedan okupatorski vojnik odgovarao nekome a zna se sta su u iraku libiji i da ne nabrajam pocinili ne nije i nece nikada jer je taj sud srama njihov

Javor

pre 7 godina

Ima tračak nade za srpski narod. Vidim ima ljudskih komentara, koji na pravi način imenuju zločin. Dok je god živ i na zemlji, za njega je to raj, bez sumnje, na onom svetu ga čeka žar pakla, zbog svih onih silnih zločina.

zoran miljkovic

pre 7 godina

Где су ови душебрижници, да виде колико болеснијих људи седи у затворима, па се нико не бреца, али ако је неко из политике, ту мора посебна нега, јер су се одметнули од грађана и немају исти третман ни у чему као они који су их хранили.Напросто комунистички режим је давао и даје привилегије, само људима у политици, ДОСТА ВИШЕ.

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija