• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: klix.ba/informer.rs

27.08.2016

19:40

AHMETOVIĆ BEZ SRAMA: Dačićeva izjava je neprimerena! Vučić je u Potočarima napao sam sebe!

Politika

AHMETOVIĆ BEZ SRAMA: Dačićeva izjava je neprimerena! Vučić je u Potočarima napao sam sebe!

Podeli vest

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Sadik Ahmetović ističe da je izjava ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića o tome kako iza napada na Aleksandra Vučića u Potočarima prošle godine stoje bošnjački političari, apsolutno neprimerena i da ne doprinosi stabilizaciji odnosa u regionu

- Izjava Ivice Dačića je neprimerena i bazirana osnovi "rekla-kazala". Aleksandar Vučić je u Potočarima napao "sam sebe", jer masa je reagovala i to niko nije mogao kontrolisati, i to zbog ranijih Vučićevih izjava o rezoluciji UN-a o Srebrenici, hapšenju Nasera Orića u Švajcarskoj i još mnogo toga - istakao je za Klix.ba Ahmetović.

Tanjug

Kazao je da je svima u BiH, a pre svega političarima i Tužilaštvu BiH bilo stalo da se otkrije ako iza napada na Vučića stoje pojedinci.

- Ništa ne ukazuje da je neko organizovao taj napad. Siguran sam u to, jer sam bio i blizu samog tog događaja. Masa je reagovala verovatno gnevna na Vučićeve izjave neposredno pre obilježavanja genocida u Srebrenici prošle godine. Desio se nekontrolisan i stihijski odgovor mase, ali siguran sam da nije bilo nikakve namere da se ugrozi život premijera Srbije - naglasio je Ahmetović.

DAČIĆ: Iza napada na Vučića u Srebrenici stoje bošnjački političari!

Informer

Dodao je kako je sigurno Tužilaštvo BiH imalo saradnju sa MUP-om Republike Srpske, i da su policijske agencije profesionalno odradile i svoj dio posla.

- Poruka Ivice Dačića ne treba nikome, pa ni Srbiji, jer da je postojala neka individualna odgovornost to bi se otkrilo. Svako sebe treba pogledati u ogledalo i videti koliko je kriv pa da izazove takvu reakciju mase. I ranije smo imali dolaske srbijanskih političara iz Srbije u Potočare, pa nije bilo takve burne reakcije građana. Ja ne prihvatam i ne odobravam takvu reakciju građana prema Vučiću, ali to je bio čisti revolt ljudi na ranije izjave srbijanskog premijera - zaključio je Ahmetović.

Podsećamo, nakon informacije da je Tužilaštvo BiH obustavilo istragu protiv Almira Merdića, jednog od osumnjičenih za napad na Aleksandra Vučića u Potočarima, oglasio se i Ivica Dačić, kazavši kako iza napada na premijera Srbije stoje bošnjački političari.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Srb

pre 7 godina

Данас је злочин бранити Србе и Србију, сви се окомили на нас као да смо Индијанци у Америци.

branko1

pre 7 godina

Anmetoviću budalo,kako neko može da napadne sam sebe ?To možetesamo vi iz Alijine avlije,kretenčino

DS

pre 7 godina

Ahmetovic bestidno laze kao i sef mu Bakir.Vucica su navukli medju masu a prethodno je odstranjena njegova pratnja i da nisu bili tu prisutni agenti R.Srpske u civilu koji su ga odvukli iz mase,bio bi pregazen i ubijen,a da niko ne bi odgovarao.Bila bi prica "ubio ga narod" a narod,kao sto Ahmetovic sada prica. Ako ih je Vucic "izazivao" prije komemoracije,kako rece Ahmetovic,zasto su ga zvali u Potocare? Zvali su ga jer je plan napravljen u siroj medjunarodnoj zajednici kako se rijesiti Vucica a da niko ne odgovara,bilo bi to savrseno ubistvo pred kamerama. Nikad ne vjeruj Turcinu,stara je izreka .

zemunac

pre 7 godina

зашто је Бучић ишо у Поточаре. Велика грешка за њега и његово руководство нарочито процена безбедности, његовог обезбеђења је оманула. Опет ми Срби се додворавамо балијама или смо толико глупи ИЛИ?. сами стављамо главу на ПАЊ! Зашто?

Sava Prokopović iz Ritopeka

pre 7 godina

За крст часни и слободу златну.

branislav57

pre 7 godina

Ima jedna stara izreka: Pametan koristi svaku priliku da zacuti, a budala da progovori. Ahmetovic spada u ove druge.

Tomas Gustaffson

pre 7 godina

Trgovac te laže smejući se, žena laže kroz suze, plačući, niko krupno k'o turčin ne laže...P.P.Njegoš-Gorski vijenac.

Beloica

pre 7 godina

Mozda je i u pravu covek sve nase sluzbe su odvracale premijera da ide u Potocare ali ipak je na svoju ruku odlucio da ode iz najboljih namera i eto svi smo zivi svedoci sta se sve izdesavalo i nikom nista jos ga ismejavaju

stanojko

pre 7 godina

razmislite malo dublje o izjavi tog Ahmetovica kada kaze masa reagovala....... I jos mnogo toga. Sta je autor hteo da kaze pod tim mnogo toga. Da li se Dacic mozda prepoznao I prisetio nekih njegovih ranijih iyjava pa sada tako reaguje

RINGISPIL

pre 7 godina

Napad na stranog predsednika vlade je akt neprijateljstva i tu nema diskusije. Sve drugo je samo sviranje k...u. To sto ovi nasi deluju pomirljivo tako treba i da bude za javnost, ali za drzavu se pametne vlade bore i na druge nacine.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija