• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.08.2016

11:48

ĐURIĆ UPOZORAVA: Situacija na KiM zapaljiva!

Politika

ĐURIĆ UPOZORAVA: Situacija na KiM zapaljiva!

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je da današnji izliv ekstremizma i neprikrivene mržnje prema srpskom narodu u Mušutištu svedoči koliko je bezbednosna situacija na Kosovu i Metohiji zapaljiva ocenjujući da su brojni pripadnici albanske političke elite najglasniji ideolozi mržnje i ekstremizma na Kosovu i Metohiji

Izliv ekstremizma u Mušuištu govori i o tome koliko je naša južna pokrajina daleko od izgradnje multietničkog demokratskog društva, naveo je Ðurić u saopštenju i poručio da će "Srbi danas u Mušutištu, bez obzira na "dobrodošlicu" koja im je priređena, biti na liturgiji, jer se naš narod Bogu molio i u težim vremenima, ne zazirući ni od većih opasnosti".

- Pre nekoliko dana smo, nakon što su albanski ekstremisti postavili bilbord koji je bio javni poziv na današnje izlivanje mržnje prema Srbima, upozorili šta se sprema, i da su nadležni organi pravovremeno reagovali danas ne bismo bili svedoci scena koje podsećaju na one iz martovskog pogroma 2004. godine - ukazao je Ðurić u saopštenju.

On je istakao da oni koji predlažu da Savet bezbednosti UN prestane da se na tromesečnom nivou bavi analizom stanja na Kosovu i Metohiji treba da daju odgovor na pitanje da li je ovo navodna normalizacija na kojoj oni zasnivaju svoj predlog.

(VIDEO) DRAMA NA KIM, SRBI NA METI ŠIPTARA: Rulja nasrće na kordon policije u Mušutištu!

Srbija ne vidi ništa normalno u masovnoj manifestaciji mržnje prema Srbima, koji žele samo da se, iz verskih i komemorativnih razloga, okupe na zgarištima svojih kuća i razvalini svoje crkve. Ako se Srbima ne dozvoljava čak ni to, o kakvoj perspektivi srpsko-albanskih odnosa danas možemo da razgovaramo - upitao je Ðurić.

On je poručio i da bi Priština trebalo da zna da se mržnja ne može izlečiti suzavcem i pendrecima, već pozitivnim primerima, porukama pomirenja i kažnjavanjem podstrekača mržnje i etnički motivisanog nasilja, ali smatra da to nije realno očekivati, jer "brojni pripadnici albanske političke elite su najglasniji ideolozi mržnje i ekstremizma na Kosovu i Metohiji".

Albanci iz Mušutišta sukobili su se jutros sa policijom kada su blokirali put koji vodi prema ovom selu, a kojim je trebalo da prođu proterani i raseljeni Srbi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
HRVAT

pre 7 godina

Srbi nikako da shvate da je Kosovo dio Velike Albanije a takozvana krajina dio Velike Hrvatske.....Srbi se moraju pomiriti sa onim sta je zaista njihovo i neotudjivo..a to je beogradski pasaluk..to je njihova jazbina...kad to shvate i prihvate...bit ce svijetla balkanska buducnost....\n

bogdan

pre 7 godina

Kolo srece se okrece. Sa kamatom ce vam sve biti naplaceno

komo

pre 7 godina

Dragi moj hrvaticu razumem ja tebe i tvoj pileci mozak i njegovo pamcenje. Taj beogradski pasaluk te je oslobodio od austrugara dok ste cidtili njihove septicke jame, a sto se tice da li mi znamo sta je nase videcemo za koju godinu kad budemo prvi i poslednji put u istoriji mi napravimo etnicko ciscenje i genocid. Ima da vas nema kao i ovih kerova sa juga. Puno pozdrava do vidjenja dragi moj pimpeku.\n

Barbara Liry

pre 7 godina

Nedavno poseta Nulanove i sada neposredno nakon Bajdenove posete Kosovu i Metohiji. Slucajno? Koincidencija? Ne. Koordinacija!

marko

pre 7 godina

Sve je ovo deo velikog plana zapada da se srbija pod pritiskom okruzenja na silu ugura u nato. I tamo kao bude bezbedna od okruzenja koji tada postaju savaznici. Lepo smisljeno i providno. Udjemo li u nato, Srpska nestaje a nas kao da nece ni biti. Dok god nismo u natou Rusi mogu legitimno da nas brane.

ivanjan

pre 6 godina

Srbija je uvek pokazivala spremnost za dijalog ,stabilnu politiku i dobre odnose.

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija