• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/blic

29.08.2016

23:46

NEVEROVATNA PRIČA OLIVERA STOUNA: Ima dokaze, zna ko je ubio Kenedija!

Politika

NEVEROVATNA PRIČA OLIVERA STOUNA: Ima dokaze, zna ko je ubio Kenedija!

Podeli vest

Džona F. Kenedija 1963. je ubio neko iz njegovog tima, sudeći prema priznanju datom filmskom reditelju Oliveru Stounu

Nakon što je snimio film JFK koji je prihvatio i teorije zavere o ubistvu, Stouna je kontaktirao čovek koji je tvrdio da je bivši član obezbeđenja predsednika.

Umirući od raka, on je želeo da podeli tajnu koju je dotad rekao samo svom sinu - da je u predsednika pucao neko iz njegovog tima.

Dao je samo šifrovano ime “Ron” u seriji tajanstvenih pismima pre nego što su se susreli, piše Dejli mejl.

Stoun tvrdi da je bio sumnjičav prema takvim tvrdnjama, budući da je bilo mnogih teorija zavere od kada je Kenedi ubijen s dva metka iz puške dok se vozio u otvorenoj limuzini po Dalasu u novembru 1963.

(VIDEO) ZAŠTO JE CIA UBILA KENEDIJA: Ovo je nova teorija i neobjavljeni video ubistva američkog predsednika!

Li Harvi Osvald je optužen da je pucao u predsednika s šestog sprata skladišta knjiga škole u Teksasau da bi ga dva dana kasnije ubio lokalni vlasnik noćnog kluba s vezama u podzemlju.

Od tada se postavlja pitanje da li je Li Harvi Osvald ispalio hice i - ako jeste - za koga je radio? Bilo je i naznaka da je najmanje jedan fatalni pucanj ispaljen s obližnjeg travnatog brežuljka.

Stoun (69) kaže da je “Ron” odagnao njegove sumnje. Kao bivšeg marinca u Vijetnamu, filmadžiju su uverili “vojna terminologija” i komplikovani detalji koje je opisao kao uverljive i vrlo autentične.

APfoto

On je odlučio da razotkrije ispovest Matu Zoleru Seicu, autoru knjige koja će uskoro biti objavljena, Oskarom nagrađenom scenaristi i reditelju koji je radio Platun, o traumama vijetnamskog rata.

Upitan zašto je Stoun čekao dosad, Seic kaže: “Mislim da je to zato što mi veruje i što su sada obojica, i otac i sin, već neko vreme mrtvi”.

- Niko nikada nije čuo tu priču. Ja sam prva osoba - kazao je.

Knjiga se bavi Stounovim sećanjem na “Rona”. U jednom pasusu on kaže da nije imao nikakve skrivene motive.

- Došao je do mene sa serijom čudnih pisama koja su slana preko poštanskih pretinaca. Sve bi išlo u poštanske pretince i on ih je locirao kao pisma iz daleka, s Bermuda - naveo je.

- Scenario je vrlo verovatan. To je način na koji bih ja to uradio da sam planirao da uradim nešto slično - kaže autor knjige.

washingtonpost.com

Stoun se priseća susreta u hotelu u Ročesteru: “On je rekao da ne želi novac ili priznanje. Rekao je nešto kao: 'Želim da znaš da to radim zbog svoje savesti'".

- Ubiješ predsednika, a zadužen si za njegovu bezbednost. I ako su snajper ili snajperi koji ubijaju predsednika sakriveni među momcima koji su zaduženi da ga štite, onima koji nemaju nikakva saznanja o toj nameri... Ima tu mnogo logike - rekao je.

Knjiga pod nazivom “Iskustvo Olivera Stouna” će biti objavljena 13. septembra.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pesnik

pre 7 godina

O Stounu malo znam al imali tu šta novo,"CIA"ili Američka obaveštajna služba,njen je posao da ubija po svetu pa i kod sebe zbog kapitala i mafije kojoj nikad nije dosta ničega.To su jednostavno bolesni ljudi koji žele da žive sa tuđih leđa,ubistvo Kenedija hteli su da prekunu lanac porodice kenedi koja je tada bila dosta bogata,a plus kenedi je bio dalekovid u tom trenutku konstalacije u svetu.Mnogima to nije odgovaralo pa i samom Niksonu.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija