• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.08.2016

22:55

ZAKLJUČAK HITNOG SASTANKA NA ANDRIĆEVOM VENCU: Građani da budu spokojni, bezbednost u zemlji NEĆE BITI UGROŽENA!

Politika

ZAKLJUČAK HITNOG SASTANKA NA ANDRIĆEVOM VENCU: Građani da budu spokojni, bezbednost u zemlji NEĆE BITI UGROŽENA!

Podeli vest

Hitan sastanak državnog vrha Srbije povodom referenduma u Republici Srpskoj održan je u Predsedništvu na Andrićevom vencu! Dogovoreno je da se sastanak predsednika Srbije Tomislava Nikolića i predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića sa predstavnicima Srba iz Bosne i Hercegovine održi u četvrtak

To je nakon sastanka rekao šef diplomatije Ivica Dačić, koji je učestvovao u razgovorima.

- Dogovorene su i preduzeće se, i već se preduzimaju mere na zaštiti naših nacionalnih i državnih interesa, tako da građani mogu da budu spokojni... Bezbednost u zemlji neće biti ugrožena, nadamo se, u regionu - rekao je Dačić.

Pored Dačića na vanrednim konsultacijama učestvovali su i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministarka pravde Nela Kuburović.

Državni vrh na poziv predsednika Nikolića zasedao je nakon odluke Saveta za sprovođenje mira u BiH kojom se se vlast u Banjaluci poziva da odustane od referenduma o Danu Republike zakazanom za 25. septembar... 

Uoči sastanka, nije nije bilo uobičajenog snimanja početka sastanka.

DAČIĆ O SASTANKU U PREDSEDNIŠTVU SRBIJE: Vučić i Nikolić u četvrtak sa Srbima iz Srpske!

Podsetimo, premijer Vučić poručio je juče da će vlast u Beogradu reagovati odgovorno i ozbiljno u slučaju da visoki predstavnik u BiH zatraži zabranu referenduma u Republici Srpskoj.

RUSI IZDVOJILI MIŠLJENJE: Savet za implementaciju mira u BiH protiv referenduma o Danu Republike u RS!

- Nema sumnje da ćemo želeti da čujemo stav svih srpskih predstavnika i da ću ih odmah pozvati u Beograd i zamoliti da se i s nama konsultuju ukoliko do takve odluke dođe - rekao je Vučić juče na konferenciji za novinare posle sastanka sa ambasadorima stranih zemalja u Srbiji.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dr

pre 7 godina

Dogovaraju se kako da pritisnu Dodika da odustane od referenduma. Nije im lako, i oni trpe pritiske sa svih strana.

Nenad

pre 7 godina

Свака ти част, како си провалио о чему су причали. Па ти треба да будеш форензичар. На основу фотографије провалиш шта неко прича. Ти си геније! Ти си понос Србије брате Србине. Ја сам затечен твојим моћима, интелигенцијом, прагматичношћу... Или си учесник разговора ? Вучићу, Томо.... признај, који си од ове дрвојице ?

dr

pre 7 godina

Bas si pametan, ljubi te majka! Nisi se potrudio da vidis kada sam napisao komentar. Da jesi, video bi da je poslat u 19.10, dakle cas i po pre odrzavanja sastanka. Da si dobro citao, a nisi, video bi da sam pisao u buducem vremenu. Zao mi je sto te je razocaralo moje vidjenje stvari, ali to nam je usud. Trpimo pritiske jer smo sicusni, i nazalost, sa time treba da se pomirimo.

Hercegov Grad

pre 7 godina

Sad krece zapadma masinerija sa naredbom da nateraju, kao bojagi, druge da odustanu od namera. I bi! n

drmrfr

pre 7 godina

Vucicu ne odustaj od svog stava da se neces mesati. Promenom misljenja udovoljices svima onima koji nas pljuju a nasim sunarodnicima ces napraviti pakao! \n

u magnovenju

pre 7 godina

Na zalost, verovatnije je da ce se umesati.

Sava Prokopović iz Ritopeka

pre 7 godina

Подржавамо одржавање референдума српског народа у Републици Српској у целини. Тражимо од властодржаца у Републици Србији да јавно и јасно подрже референдум српског народа у Републици Српској. Подржавамо Руску Федерацију, која подржава референдум српског народа у Републици Српској.

Sava Prokopović iz Ritopeka

pre 7 godina

Ти си зло. Теби сметају Срби, па си нашао нешто без везе, али да се укључиш у нападе против Срба. Познајемо ми такве. Ти си несрпски Србин и антисрпски несрбин.

Milan

pre 7 godina

Vučiću, sada pokaži da se Srbin! Popusti sada i ukida se RS

Srb

pre 7 godina

Србија као и Русија треба да стане отворено на страну Републике Српске, а не на страну западних олоша који уништавају српску нацију и отимају српске земље.

Krsto

pre 7 godina

Ne razumem. Svi nam sa zapada porucuju kako je Republika Srpska sastavni deo BiH, posebne drzave, i kako mi ne treba da se bavimo njihovom politikom i da nemamo uticaja tamo, a sada traze od Srbije da utice na Dodika da se regrendum ne odrzi!? Hoce li se jednom zapad odluciti? Dosta je vise zapadnjacke politike ''hocu kakim necu kakim''.

Sava Prokopović iz Ritopeka

pre 7 godina

Ти си неспрски Србин и антирспски несрбин. Ти си усташа.

Dimitrov Daniel

pre 7 godina

ako sada pristane na ucene zapada onda je sve jasno......prodaje RS za fotelju...imaj muda i stani na stranu svoje brace,pa nisu Rusi valjda veci Srbi od tebe jbt

sinisa

pre 7 godina

Ako sad podkleknemo na ucene zapada i ne pokazem o misice gotovi smo.Znaci mi vise necemo imati buducnost.Bice kako tata kaze sa zapada a to je nesto sto nije normalno.Badava i politike i politicara onda zasto ih placa narod ako nisu uz svoj narod.Zivela Srbija i Republika Srska niko nam ne moze nista samo nas plase.Brat PUTIN sve na ovo motri i nesekirajte se braco Srbi.....

vlada

pre 7 godina

Vučiću. UPAMTI, da nije bilo pobede Nikolića, ti NIKADA ne bi bio premijer! To moraš da poštuješ!

Ljubo

pre 7 godina

Pravo vrijeme ,odmah raspisati referendum o izlasku iz BiH i pripajanju Srbiji ,nema sta cekati ,sve staviti u stanje pripravnosti i sve blokirati ,jer u protivnom nema zivota ni sa jedne strane Drine ,ili cemo biti neko ili nas nece biti ,a biti pizda cijelog vijeka ,ne ide ni to ...nadam se da ce poilitika uraditi svoje i iskoristiti pomoc koju imamo ,...

Simke

pre 7 godina

Samo jos da Dabar zapakuje cokoladicu i ... SAVRSENO!

RINGISPIL

pre 7 godina

Dodik je shvatio da je ovog puta fitilj na balkanu a bure muslimanskog baruta u Briselu i da je pravo vreme da se u EU kupleraj na celu sa MADAM amerikom uvede dobra REDALJKA.

ili jeste ili niste

pre 7 godina

Ako Beograd odluci da Republika Srpska NE MOZE DA ORGANIZUJE RAFERENCUM,a tema je samo DAN REPUBLIKE,onda Srbima takav Beograd ne treba.

Marija

pre 7 godina

Mi moramo podrzati nasu bracu u Republici Srpskoj ma kakva njihova odluka bila.Vucic ne bi smeo da se mesa u funkciji svojih prijatelja sa Zapada koji nas je ovoliko unesrecio.Ako sada popusti,nece ni od Srbije uskoro ostati nista.

Ruzica

pre 7 godina

Pustite ove sve komentare jer ce nase SRBSKE vlasti doneti veoma validnu odluku. Zbog toga sto oni vode racuna o interesima drzave.

Dragan

pre 7 godina

Poštovani gospodine, ovaj referendum u RS je još jedan dokaz da srpski narod i u Srbiji i u RS vode politikanti, a ne ozbiljni političari i državnici. O referendumu je trebalo razgovarati i odlučivati pre nego što je zvanično raspisan. Danas se o tome nema šta odlučivati, jer odustajanje znači definitivan kraj Republike Srpske i otvoren poziv svim okolnim i inim lešinarima na dalje komadanje, pljuvanje i ponižavanje Srbije. Ovaj referendum je mnogo više od izjašnjavanja naroda o državnom prazniku. Ovo je referendum o tome da li srpski narod ima svoju državu i da li ima uopšte pravo na postojanje. Gospodo iz informera, ovo je diplomski iz patriotizma, a ne priče o ,,žutom ološu,, prolupalom Tadiću i ostalim bišim vlastodržcima, od kojih je ogromna većina ili sa teškom dijagnozom, ili sa dosijeom za decenijski staž u Zabeli.

caci

pre 7 godina

ovaj put ce prevagnuti srce, a ne razum Vucicev....stace na stranu referenduma

Milann

pre 7 godina

Vucic ima kapacitet, ostali nazalost, nisu dorasli situaciji.

Sava Prokopović iz Ritopeka

pre 7 godina

Дошла и Кубуровићева на састанак. Шта, јадна, она зна.

Ali Šele

pre 7 godina

Premijeru samo mudro i nadam se da ćeš razumno odlučit ili se distancirati ovi prekodrine koi zakuvaju pa onda pomagaj

sekula

pre 7 godina

Konju nisu Srbi krivi nego " Bakir" i njegova Apelacije al ti ne razumes

mire

pre 7 godina

ovo je vise nego ozbiljno , pretnje ustasa , upozorenje Rusa , referendum u Srpskoj, daj boze da ovo sve krene mirnim putem .\n

miiki

pre 7 godina

ja bih ipak izvrsio neku mobilizaciju,sto vise znoja u miru manje krvi u ratu

ciranis018

pre 7 godina

Za vasu infromaciju posto neverujete,u Nis juce i danas ceo dan migovi i galebovi su imali takozvane " ruze" akrobacije i bas sad su nasli da vezbaju,evo sad je ponoc opet lete celo vece iznad Nis-a ne moze da se spava,kolika je buka i koliko to gradjanima unosi nervozu,ako ne verujete meni malo se raspitajte iz Informera pa cete da vidite sta se u Nis 2 dana desava..Zato sto nasi vezbaju jer je stabilnost na vrhuncu da predje u takozvani RAT! Molim neko iz vlade i ministra odbrane da se izjasni cemu 2 dana cele noci je buka od aviona u Nis!

beograd mora da postuje dejton

pre 7 godina

citat... referendum jeste isključivo pravo svakog entiteta, jer to pravo niti je dato, niti pripada BiH, baš onako kako je to i u SAD - pripada državama članicama, a nikako federalnim vlastima na nivou SAD - istakao je Dodik... AKO REFERENDUM NIJE PO DEJTONU,OK,STORNIRAJTE GA,ALI STORNIRAJTE SVE ANTIDEJTONSKE I ANTISRPSKE ODLUKE DO SADA!

drago

pre 7 godina

ovo bakirovo maslo će da usmrdi ceo balkan i doći će do velikog gušenja naroda vlast iz srbije nebi trebali još ništa da se oglašavaju sve će doći na svoje.

veselin

pre 7 godina

Stalno nas napadaju i stalno će nas napadati a našim stalnim povlačenjem mi im u tome pomažemo i što im se pre suprotstavimo odbranićemo se ma pod kakvim posledicama jer njihov cilj jeste konačno uništenje Srba! Treba tražiti međunarodnu istragu o vezama Izetbegovića i ostalih"sarajlija" sa Bin Ladenom i Al Kaidom dabismo istinom konačno rasturili zapadne bande koje predvode napade na RS !

sve vam verujem

pre 7 godina

ja od onog rusenja u savamali nisam oka sklopio..imamo bre maskirane bande koje ruse sta sitgnu !u Beogradu

Roka

pre 7 godina

Ne vidim zašto bih brinuo za svoju bezbednost. Na 700km od mene je Bondstil.

hrkljus

pre 7 godina

"Bezbednost u zemlji neće biti ugrožena, nadamo se, u regionu - rekao je Dačić." Da li itko razumije sta je rekao?

bljed

pre 7 godina

a da prvo sacekamo s300 pa da bude referendum.... posto cim stigne postajemo glavni

misa

pre 7 godina

Predlog: Srbiju ne mesati u nista a pogotovo narod koji i tako tesko zivi jos mu samo fali i neki rat za politicke gluposti. ako dodje do sukoba politicari skidajte kravate i lakovane cipelke pa puske u ruke pa se borite za sta hocete,a nemojte obican narod da mesate i da saljete da gine kao pre! Srbija,Hrvatska,Bosna,Albanija svaka zemlja ima dovoljan broj politicara i nacionalista da moze da ratuju do mile volje a normalne ljude ostavite da pokusaju da prezive i bez rata!

Izbori 2024

TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde je prijavljen netanak!
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde je prijavljen netanak!

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija