• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.08.2016

13:33

LJAJIĆ: Za sedam meseci u Srbiji više od 1,5 miliona turista!

Politika

LJAJIĆ: Za sedam meseci u Srbiji više od 1,5 miliona turista!

Podeli vest

U Srbiji je u prvih sedam meseci boravilo 1.551.395 turista što je porast od 13 odsto u odnosu na isti period 2015, izjavio je danas potpredsednik Vlade i ministar trgovine turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić

- Broj domaćih turista je iznosio 867.066, što je 14 odsto više u odnosu na pomenuti period, a stranih 684.329, što je rast od 11 odsto - rekao je Ljajić Tanjugu.

Ukupno je ostvareno 4.355.615 noćenja što je za 14 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, kazao je Ljajić.

On je dodao da su inostrani gosti najviše boravili u Beogradu i ostvarili 756.856 noćenja, što je rast od 12 odsto u odnosu na isti period 2015. godine.

- Najveći broj dolazaka ostvarili su turisti iz Bosne i Hercegovine sa 53.849 dolazaka, a najveći porast broja dolazaka turisti iz Turske sa rastom od 45 odsto u odnosu na isti period prošle godine - naveo je potpredsednik Vlade.

Prema njegovim rečima, u prvih šest meseci devizni priliv od turizma bio je u porastu za 14 odsto i iznosi 413 miliona evra, odnosno 461 milion američkih dolara.

- Rastu turističkog prometa, posebno noćenja domaćih turista doprinela je akcija dodele vaučera kojih je do danas podeljeno 45.103, a ukupno je namenjeno 46.000 - zaključio je Ljajić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija