• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.08.2016

14:40

ORBAN U PONEDELJAK U BEOGRADU, na jesen zajednička sednica dve vlade!

Politika

ORBAN U PONEDELJAK U BEOGRADU, na jesen zajednička sednica dve vlade!

Podeli vest

Premijer Mađarske Viktor Orban će u ponedeljak, 5. septembra, boraviti u poseti Srbiji, a do kraja godine biće održana zajednička sednica dve vlade, najavili su danas ministri Peter Sijarto i Jadranka Joksimović

Prema rečima Sijarta, u petak će u Beogradu biti održan i sastanak kinesko-mađarsko-srpske mešovite komisije, u vezi sa izgradnjom pruge Beograd - Budimpešta.

Joksimović je istakla da će zajednička sednica dve vlade biti održana do kraja godine, verovatno u oktobru ili novembru.

- To je najboji i konkretan način da pokažemo koliko smo spremni da sarađujemo - rekla je ona i zahvalila mađarskoj vladi na podršci koju pruža Srbiji, dodajući da se raduje dolasku Orbana u Beograd.

Kada je reč o izgradnji pruge, ministarka je dodala da je to pokazatelj u kom pravcu želimo da idemo i sarađujemo.

Sledeće godine još jedan granični prelaz sa Mađarskom

Tanjug

Sledeće godine biće otvoren novi granični prelaz između Srbije i Mađarske, a do 2020. godine još jedan, najavio je danas ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto.
Govoreći o situaciji na granici, Sijarto je rekao da će Mađarska graditi granične prelaze za one koji žele pošteno da uđu u tu državu.
- Mi ogradu podižemo protiv onih koji nepošteno, kršeći naše zakone i granice, žele da uđu u Mađarsku. Ogradu ne podižemo zbog Srbije i njenih građana, svi koji zele pošteno da putuju mogu to da urade - rekao je Sijarto na pres konferenciji posle sastanka sa srpskom ministarkom zaduženom za evropske integracije Jadrankom Joksimović.
Sijarto je ponovio da Mađarska nikoga neće pustiti u šengenski prostor bez kontrole.
Prema njegovim rečima, ukoliko se ugovor EU i Turske ne ispoštuje, mase izbeglica će krenutu prema Zapadnom Balkanu i Mađarsoj, a ukoliko region ne bude stabilan, neće moći da zaustavi taj talas, pa će se ponoviti scene iz prošle godine.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija