• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.08.2016

23:39

DAČIĆ O JUNKEROVOM ODGOVORU: EU drži glavu u pesku, Junker promašio temu!

Politika

DAČIĆ O JUNKEROVOM ODGOVORU: EU drži glavu u pesku, Junker promašio temu!

Podeli vest

Povodom odgovora predsednika EK Žan Klod Junkera na pismo premijera Srbije Aleksandra Vučića koji je ukazao na antisrpsku politiku u Hrvatskoj i u regionu, prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da Evropska unija nastavlja da drži glavu u pesku

Kako je naveo, Junker nije odgovorio ni na jedno konkretno pitanje koje je Vučić istakao, nije komentarisao rehabilitaciju fašističkog ustaškog režima NDH, ni oslobađanje ratnih zločinaca iz poslednjeg rata, ni podizanje spomenika ustaškom teroristi Barešiću, ni vređanje srpske države. 

DAČIĆ POSLE SASTANKA S AMBASADORIMA: Diplomate EU govore filozofski, kao da su na Tibetu!

- Nije nam čak rekao ni šta mi nismo uradili. Ja sam to već unapred najavio da se EU pravi gluvonemom kad je antisrpska politika u pitanju. Ali zato je uvek spremna za pridike Srbiji kad joj se nešto u Srbiji ne svidi. To više neće moći tako. Nismo vas pitali za mir u svetu nego za antisrpsku politiku jedne vaše članice, koja ugrožava mir i stabilnost u regionu- poručio je Dačić. 

NEMUŠTI ODGOVOR JUNKERA NA VUČIĆEVO PISMO: Svi moraju da poštuju principe dobrosusedskih odnosa i regionalne saradnje!

On je dodao da nije ništa ni očekivao, pa onda nije ni razočaran. 

- Danas čak ni deca više bajkama ne veruju. Kao što sam juče najavio, kao da su lame sa Tibeta, tako se i EU filozofski izjašnjava o „šaka jada“ problemu - antisrpskoj politici. Promašili su temu“, zaključio je Dačić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
david

pre 7 godina

Svaka čast.....još im odpevaj onu RUSKU....nemoj ,ipak ostavi kad za to dođe vreme.....Nego ,nepoštuješ odluke vlade....nema odgovora,trpi...

dd

pre 7 godina

gosppodine dačiću i vućiću zaboravili ste medjunarodnu kponvenicjui u kojoj svaka država ima prava na RECIPROCITET pa stoga i vi kada VAS junker nešto pita vratite istom merom jer Vam reciprocitet čini pravilno diplomatsko ponašanje pa i n a njihova pitanja odgovarajte kao da ste sa tibeta i odgovajta istim jezikom kojim i oni odgovaraju Vama na vaša pisma TO SU LEPI I PRISTOJNIM MANIRI DOBROG UKUSA DIPLOMATIJE pozdrav

Hrvoje

pre 7 godina

Srpski političari uopće ne shvaćaju princip funkcioniranja EU-a. Zemlja kandidat je podložna kritikama svake vrste, jer mora odraditi niz reformi kako bi postala članica, a nijedna zemlja članica ne može otvoreno kritizirati drugu zemlju članicu, nit se miješati u njenu unutarnju politiku.

Cicka

pre 7 godina

Шта да очекујеш од њих када су све остварили на силу , ми сви треба да кажемо да хоћемо референдум , ко неће не мора , те ионако штите силом опет они , наместиће на крају да ће све бити хрватско и Војводина

bivsi socijalista

pre 7 godina

Ministre procitaj bolje reakciju pa onda daj komentar. To se od tebe ocekuje da kao ministar inostranih poslova analiziras stvari. U tom odgovoru verujem pronaci ces I neke svioje aktivnosti I reakcije od ranije

Barbara Liry

pre 7 godina

"....drzi glavu u pesku..."? Jesi li siguran? Je li to diplomacija? Za njegovu "glavu u pesku" znas da nije. A, sta je sa tvojom kada treba reci da je belo belo, a crno crno? Je li i to tvoja diplomatija? Nemojte da nas drzite za budale i topovsko meso. Dosta je bilo i od vas. Zna on, znas ti, znamo svi mi, da oni stoje iza toga i ne sami. Prestanite sedenja na sto stolica. Dve su dosta. Narod placa. Narod treba i mora da zna. Amin!

HRVAT

pre 7 godina

Gospodine Dacicu vi ste na zalost svih nas primitivan politicar....Pa Junker zna ko je pustio fasistickog duha iz boce po regionu pa sad kao vama nije odgovorio..a svi vi u Srbiji znate odgovor....pa vi ljudi imate fasisticki spomenik na Ravnoj Gori i Ivanjici i vi da nekome mudrujete...aj breeee...ste vi coravi ili neznam sta..ne pravite se glupi\n

Beloica

pre 7 godina

Vrana vrani oci ne vadi oduvek bilo pa oni ih i huskaju na takve gluposti

magda

pre 7 godina

Hrvoje-Jel to pravila u vrticu,kako se ponasati u kolektivu,eee,jado moj i tvoja EU.Tek sad mi je ispod svake casti biti kao zemlja clanica ove diznilend druzine.\n

aeksa

pre 7 godina

nedaj bože da čekamo pomoć od ovaki komšija zamislite da je genšer živ kakav bi odgovor dobili . tiha voda breg nosi uvek ima gore . poštovaćemo sve susde narod a političari su prolazni nama preostaje bolje raditi i negledati u tuđe dvirište.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru
Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru

Policijska uprava u Novom Pazaru, zarad istinitog informisanja javnosti, ističe da su netačne informacije u tekstu „Pucnjava u Ulici Save Kovačevića uznemirila građane - Policija na terenu“, koje je noćas objavio portal „Sandžak danas“, kao i da video koji su postavili uz ovu vest nema apsolutno nikakve veze sa navodnom pucnjavom.

25.04.2024

11:57

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija