• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.09.2016

14:33

ČEDA: Srbija ne sme biti talac Dodikove isključivosti!

Politika

ČEDA: Srbija ne sme biti talac Dodikove isključivosti!

Podeli vest

Lider LDP Čedomir Jovanović smatra da je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik obesmislio današnji sastanak najvišeg rukovodstva RS i Srbije i pre nego što je do njega došlo, te da bi iz Beograda morao da dobije odgovor da Srbija više nije spremna na partnerstvo sa njim

Jovanović u pisanoj izjavi navodi da je Dodikov odnos prema Beogradu demaskirao njegove namere i "apsolutno potvrdio da smo godinama bili u pravu kada smo ga opisivali kao nekog ko manipuliše svim nesrećama Srba i Bošnjaka, zloupotrebljavajući pritom i Srbiju i Republiku Srpsku, bez obzira na cenu koju će svi osim njega platititi".

- Danas su ne samo Nikolić i Vučić, već i milioni ljudi, taoci nacionalizma na kojem Dodik gradi svoju izbornu kampanju. On se bori za vlast i to pošteno treba reći - naveo je Jovanović.

Baš kao što svako, a na prvom mestu oni koji vode Srbiju, moraju reći da Dodik, bez obzira što mu je to do sada uspevalo, ne može više nametati svoj interes ispred interesa građana Republike Srpske i Srbije, navo je Lider LDP-a.

- Oni koji danas vode Srbiju nemaju pravo da žrtvuju našu budućnost da bi učinili sigurnom Dodikovu vlast - naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

Beograd je, kako je dodao, dužan da čuva mir a ne Dodika, Republiku Srpsku, Bosnu i Hercegovinu i Srbiju, i ne vlast banjalučkih i sarajevskih nacionalista, koji bi bili u stanju da nas sve gurnu u rovove da bi zadržali svoje funkcije.

Jovanović smatra da referendum nije odgovor na problem u Bosni i Hercegovini, već da će ga naprotiv on samo dodatno povećati.

- Srbija je dužna da čuva mir i zato Vlada i predsednik Srbije moraju jasno reći da zbog interesa svih građana traže odlaganje referenduma i ne pristaju na Dodikovu podvalu, u potpunosti osuđujući njegovu isključivost i ekstremizam - naveo je lider LDP.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Rade

pre 7 godina

Da ima drzave i zakona Ceda bi bio u zatvoru a ne da pametuje sta treba Srbija da radi. Alo, Cedomire Jovanovicu Milorad Dodik je PATRIOTA i pravi SRBIN za razliku od tebe IZDAJNICE.

Boogeyman

pre 7 godina

Srpski narod: Srbija ne sme više biti talac Čede i njegovih gazda amera i Soroša!!!

sladja

pre 7 godina

ovaj ceda je strani placenik.placaju ga bosnjaci da radi protiv Srbije.Treba ga proterati u BiH pa da tamo tesi muslimane i molimo ga da se on ne brine za Srbiju jer nece Srbija da mu placa njegove dugove.nek ide kod izetbegovica .mozda mu on pomogne\n

OOUR

pre 7 godina

Samo nam ti reci šta se sme, a šta ne. Treba raditi sve kontra od onoga što ti preporučuješ, e tad je Srbija na pravom putu.

dragan

pre 7 godina

Sta bi sa zitom, to nas interesuje? Politiku pusti politicarima\n a ti si cedice propali politicar.\n

Dule 032

pre 7 godina

Čedo,pusti ti Dodika i visoku politiku,nego : -daj ljudima plate što im duguješ i plati državi porez što duguješ !

Mija

pre 7 godina

Kad ces vec jednom da naucis da cutis. Videli smo sta znas i sta mozes i najbolje je i za nas a i za tebe da se konacno sklonis. Koliko znas i koliko mozes pokazao si za sve ove godine. Od pocepanih patika i iskrivljenih zubi do dzipova i vila.... pa dokle vise. Da obraza nemas znamo svi, da si alav takodje ali da si lud e to je novost za vecinu.\n

Penzioner

pre 7 godina

Ko je i da li je neko pitao "ovu lopurdu i ljigavka" za misljenje o referendumu u Srpskoj ??? U zatvor sto pre pa neka tamo deli svoja misljenja i stavove.

HRVAT

pre 7 godina

Ceda je potpuno u pravu...zivi bili pa vidjeli..kad zagrme Ustaski topovi i haubice..Miki Dodik ce zdimit u Beograd..ima gdje lec..nabavio je par vila sebi\n

Ali Šele

pre 7 godina

Tako je Čedo, samo se treba nadat da i Vučić vidi da Dodik prvo ruši njega i ugled Srbije u svetu, a takođe nadam se da Vučić nije zaboravio veliko prijateljsvo između Dodika i Tadića kada su na predizbornim skupovima gostovali jedni kod drugi i davali podršku jedan drugom

Šamac Grad Heroj

pre 7 godina

Pa čedo naš je interes da izađem na referendum.n

sasa

pre 7 godina

Dokle vise da slusamo sta prica ova lopina,umesto da je u zatvoru prodaje nam pamet

DMP

pre 7 godina

Moracu da ka\em onima da mu smanje lovu, lose radi. Mnogo lose kako ga dobro placaju.

ana

pre 7 godina

niti da odredjuje njihovu sudbinu da je ne bi posle krivili. ne mesajte se gledajte svoja posla BIRAJ NARODE ŠTA ŽELIŠ kako izaberš tako če ti biti.

Nesa

pre 7 godina

Ama, Srbija ne treba da bude ni zrtva tvojih lopovluka i lopovskih manira, pa jeste. Sta cemo po tom pitanju dvolicni covece.

pajser

pre 7 godina

Dosta vise sa ovim budalama , pohapsiti i osuditi sve iz dosa, nevladine organizacije i autonomase. U slucaju eventualnog rata oni ce biti novi folksdojceri i potkazivaci. To nisu patriote i njima ova zemlja ne znaci nista . Lopovi i kriminalci , barabe.

Dragomir

pre 7 godina

Због срба од преко Дрине ми из Србије цео век испаштамо због њихових работа!Најпре нас је ојадио њихов гаврило чеко (принцип му је био надимак) убивши најпре Софију па Фердинанда.У затвору је кукао и проклињао шта му је то требало!Због рада против Аустроугарске смртно је страдало МИЛИОН и 100 хиљада срба а МИЛИОН и 250 хиљада је осакаћено!Затим ти срби су на челу са аустроугарским капларом Титом упали у већ слободну Србију и народ ојадили отимањем поседа,кућа,хране а ко није мислио као они добио је метак у чело.После тамошњег братоубилачког рата овде су нас затрпали са избелим и дезертерима?Данашњим референдумом желе самосталност па уједињење са Србијом без референдума.А ОНДА,МАЈКО МОЈА,ПРЕУЗЕЋЕ ЦЕЛОКУПНУ ВЛАСТ У СРБИЈИ ГДЕ ЋЕМО МИ СРБИ ИЗ СРБИЈЕ БИТИ ПРАВИ РОБОВИ!

Ludi Pera

pre 7 godina

Čeda je genijalac, bas steta sto Srbija ima malo ovakvih maestralnih mislilaca?

iskrena

pre 7 godina

Sto si ti talac muslimana u Bosni,slifujes se njima da bi ti Izetbegovic sredio letovanje dzabe u Turskoj.E ti si saka jada!

steva

pre 7 godina

Sta nacionalisticko ima u tome sto se od naroda trazi potvrda dana koji su im na silu ukinuli ? Sledece je "nasilno" ukidanje RS . Zato referendum . Mozemo celu stvar gledati i iz cipela gradajnina RS . Npr.Dokle bre ljudi u RS da zrtvuju svoju buducnost zbog Srbije i zbog toga da bi neko u Srbiji ucinio svoju vlast sigurnijom ?

cccc

pre 7 godina

Šta ovaj Čeda ima da priča, pa zna se čiju on politiku vodi. Mene samo zanima tko je njem dao glas na izborima.

Laza Lazarevic

pre 7 godina

Ceda ne podrzava Srbe u Srbiji...Da je po CEDINOM JEVANDJELJU jedini partner Srbije bi bio NATO i niko vise...

Barbara Liry

pre 7 godina

Bravo Cedo! Cepacina zato sto Dodik ne slusa pokvareno meso s ustima. Zasto se ne distancirate od ovih sto su nas klali, unistavali, bombardovali? "On (Dodik) se bori za vlast i to pošteno treba reći" Posteno? Pa reci posteno, ako uopste znas sta to jeste. Zvanicni Beograd bi trebal tra la la... Cekaj ne zaleci se. Patroni ce vam reci sta treba zvanicni Beograd da uradi i odradicete kao dobre sluge kao do sad, kao sada, kao ubuduce (ako budete imali priliku). Odradice meso sa rasprodaje, jer mu rok upotrebe istice i nece biti u interesu Srba ni u Srpskoj ni u Srbiji. Zato Cedo, CEDO!!!!, cuti ne zaleci se. Nemas ti glavu da mislis. Imas je zato sto su ti na njoj usi i moras citi sta ti se nareduje. I obrisi da cijes dobro za (samo) tvoje dobro pa dokle trajalo (vecito nece). Po tebi Srpska treba biti talac vese politike? Pa vi i Srbima u Srbiji o glavi radite. I politikom zovec ovo papagajisanje sto su vam naredbodavci rekli da prenesete Dodiku? Ima glavu, pamet nema. Svi stojite na trepavici. Klizak teren decki.

Stan bre

pre 7 godina

Aman , urednice , skini tog jadomira i fukaru sa dnevnog reda ,ne pogani svoj zurnal, poznamo te /Vas/kao iskrena rodoljuba , a svako izdanje posveceno jadomiru jovanovic , pozdrav za urednistvo

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija