• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

01.09.2016

19:09

VUČIĆ: Nije ovo ONO vreme kada je Milošević uvodio sankcije Srbima preko Drine, BILI SMO I BIĆEMO UZ REPUBLIKU SRPSKU!

Politika

VUČIĆ: Nije ovo ONO vreme kada je Milošević uvodio sankcije Srbima preko Drine, BILI SMO I BIĆEMO UZ REPUBLIKU SRPSKU!

Podeli vest

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je nakon razgovora sa hrvatskim članom Predsedništva u BiH Draganom Čovićem da se nada da će srpsko-hrvatski odnosi biti bolji, jer, kako je ocenio, za to ne postoje suštinske prepreke... Odgovarajući na pitanje zašto Srbija nije podržala referendum u Republici Srpskoj, Vučić je ocenio da je mnogo onih koji bi da igraju na kartu "nejedinstva među Srbima"
Tanjug

- Ovo nije vreme podela na Srbe huškače i izdajnike, niti je ovo vreme kada je Milošević uvodio sankcije Srbima preko Drine, niti kada je Tadić pisao negativne tekstove o Dodiku. Srbije je bila i biće uz Republiku Srpsku. Za mene je Milorad Dodik i dalje prijatelj. I naš je posao da čuvamo i štitimo Republiku Srpsku i po tome se ništa nije promenilo. Naravno, uvažavajući teritorijalni integritet BiH - rekao je Vučić.

Nismo podržali tu odluku, ali nismo vršili ni pritisak, niti ćemo na bilo koji način uticati na odluku da li će referenduma biti

Aleksandar Vučić, 

premijer

Vučić je naglasio da to što ne postoji apsolutna saglasnost između rukovodstva Srbije i RS, ne znači da će odnosi biti pogoršani.

Republici Srpskoj podrška i pomoć Srbije ni jednog sekunda neće izostajati - podvukao je Vučić i dodao: 

- Nismo podržali tu odluku, ali nismo vršili ni pritisak, niti ćemo na bilo koji način uticati na odluku da li će referenduma biti - rekao je Vučić.

Mi, dodao je, znamo da će referenduma biti, mi smo postavljali stvari znajući da onaj ko je uvek uz RS to je Srbija, ali mi imamo mnogo stvari o kojima smo danas govorili. 

Zbog toga, tvrdi, niko iz RS ne može da kaze ništa protiv nas, jer doneli smo odluku da se ne mešamo, da im ne određujemo sta će da odluče. 

- Odluku smo doneli ne samo da ne podržimo referendum, nego ni da ne budemo protiv referenduma - objasnio je. 

- RS je imala više opcija, mnogo karata na koje je mogla da odigra i "to su naše taktičke razlike - naveo je Vučić dodajući da je on izneo nešto drugacije ideje pri poslednjem susretu s rukovodstvom RS, ali da sada treba videti šta je moguće uraditi u budućnosti. 

- Samo sam hteo da o tome razgovaramo, a lično sam se rukovodio interesima srpskog naroda s obe strane Drine. Mislim da smo sve uradili na najbolji način i ne mislim da će oni da se predomisle - istakao je premijer.
 

Izrazio je nadu da sve u vezi s referendumom neće izazvati pogoršanje situacije niti eskalaciju koja bi ugrozila bezbednost u regionu, dodajući da će Srbija učiniit sve da očuva regionalni mir i stabilnost. 

Odnosi s Bošnjačkim liderima dobri, mada uz manje poverenja

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da želi najbolje moguće odnose sa bošnjačkim predstavnicima u BiH, ali i ukazao da poverenje, iz više razloga, nije na najvišem nivou. 

Vučić je, na konferenciji u Vladi Srbije nakon sastanka sa hrvatskim članom Predsedništva BiH, Draganom Čovićem, rekao da želi da veruje da nedostatku poverenja nije sam doprineo. 

- Želim da verujem da nisam tome doprineo i da nisam kriv. I to ne samo ja, nego i vlada. Radićemo na izgradnji boljih odnosa. Odnosi su, i zbog BiH i Republike Srpske veoma, veoma važni - podvukao je premijer.

- Uvereni smo da RS i srpski narod neće nikoga napadati, ali nećemo dozvoliti nikome da napada RS - porucio je Vučić izrazivši nadu da nikome to neće pasti na pamet.

DODIK: Hvala Vučiću i Nikoliću, mi nastavljamo dalje!

Kada je reč o odnosima Srbije i Hrvatske, Vučić je konstatovao: 

- Istina je da mi imamo različite poglede na događaje iz prošlosti i teško ćemo ih menjati, ali upravo je zato važno da govorimo o odnosima u budućnosti - rekao je Vučić, dodajući da se to postiže pre svega iskrenim razgovorom, ali i dobrom ekonomskom saradnjom.

Ta je saradnja i do sada bila korektna, naveo je premijer, pomenuvši suficit koji Srbija ima u ti odnosima, ali i rast izvoza za 7,9 odsto u prvih pet meseci ove godine.

- Želimo dobre odnose između Srba i Hrvata - ponovio je Vučić, primetivši da su takvi odnosi "uvek lekoviti". 

(VIDEO) BEZ PODRŠKE REFERENDUMU U RS! Vučić bez izjave napustio zgradu Predsedništva!

Naglasivši da će se dobra saradnja Srba i Hrvata u BiH nastaviti, Vučić je primetio da je to nešto "dobro i važno u vreme ne baš zavidne stabilnosti". 

Tanjug

Hrvatski član Predsedništva BiH, Dragan Čović ocenio je danas da odnosi između Srbije i Hrvatske vrlo brzo više neće biti napeti, ukazujući da će u toj zemlji naredne nedelje biti završena predizborna kampanja. 

On je, odgovarajući na pitanje novinara u Vladi Srbije nakon sastanka sa premijerom Aleksandrom Vučićem, istakao da su mnogi dizanjem napetosti dobijali političke poene i funkcije.

IVANIĆ POSLE SASTANKA U PREDSEDNIŠTVU: Sarajevo da prihvati činjenicu da je Srbima stalo do 9. januara!

- Zato to ne bih komentarisao. A i moja je obaveza da brinem o Hrvatima u BiH, a odnosi između Srba i Hrvata u Hrvatskoj će vrlo brzo biti mnogo bolji, i doći će na svoje mesto - rekao je Čović.

On je naveo da ovaj prostor ima budućnost, kao i da ima mnogo stvari vezuju narode na ovim prostorima, i izrazio nadu da neće biti mnogo onih koji nas razdvajaju. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
jovan

pre 7 godina

Samo mi nije jasno zasto EU i MZ ne iznose sada nikakve stavove po pitanju ispada Hrvata i Bosnjaka a sada ce mo videti kakva ce biti reakcija na Dodikovu odluku.

lazni bot

pre 7 godina

Zato sto ih bas zabole za nas kad nemaju neki interes nego mi tripujemo da smo vazni i da ce nesto da reaguju

Alex

pre 7 godina

Pa sto bi reagovale na histeriju ustasa (zovimo to pravim imenom) kada im je ta EU tako nalozila. To jest USA/Britanija da napadaju Srbe i da dizu tenzije. Srbiju pritiskaju preko Hrvatske, Kosova, BiH, pa cak i CG da se odrekne od prijateljstva sa Rusijom da uvede sankcije Rusiji i da pristupi u NATO... zato se sve ovo desava. Ne moze Amerika i Britanija da dozvoli da jedna mala Srbija odoleva njihovim zahtevima protiv Rusije a naterali su celu EU da bude protiv Rusije..... zto i rade ovo....A hrvati su obicne psine, sluge koje su bile za vreme austrougarske, pa onda hitlerove nemacke, pa sada sluze Americi....

tuntuz

pre 7 godina

Jel stvarno neko cita ove vesti? A o platama i penzijama nista?

Danas

pre 7 godina

U današnjim vremenima Srbija ne izdaje svoju srpsku braću preko Drine niti im okreće leđa.

apon

pre 7 godina

Podrska se podrazumeva imajuci u vidu politiku aktuelne vlade koja je nacionalna i pre svega drzavotvorna.

dragisa

pre 7 godina

Ako se po nekom pitanju ne slazemo sa njima to ne znaci da ce mo ih napustiti u teskim situacijama kao sto su se neki ponadali.

Ena

pre 7 godina

Mnogi bi se obradovali drugačijem scenariju ali mi smo uvek tu za našu braću preko Drine.

Kiki

pre 7 godina

U pravu si potpuno.To uopšte ne znači odricanje od naših ljudi.

Hercegov Grad

pre 7 godina

Ajde, ajde, nije to vreme, ali slusas gazde sta kažu! \n

gajo

pre 7 godina

Franjo i ameri su stvorili sprski entitet kao branu islamu ej bre sta je vama.Nikad nece biti ugrozen srpski entitet jedino ga puse bosanski srbi ako izdaju amere ili ako se budu ku.cili da im niko nista ne moze do nezavisnosti.

Vremena

pre 7 godina

Vreme Miloševića je daleko iza nas i sada treba gledati u vreme koje je ispred nas i brinuti o interesima srpskog naroda i RS.

Pjer

pre 7 godina

Odnosi Srba i Hrvata u BiH će biti dobar osnov za što bolje odnose Hrvatske i Srbije i da će se tenzije spustiti,kako bismo se okrenuli ekonomiji !

Todor

pre 7 godina

Srbija je 90-tih izdala svoj narod preko Drine, to vise nikada nece uciniti.

Kolo

pre 7 godina

Srbi sa obe strane Drine krenuti su jedni prema drugima i to niko ne može promeniti.

Stanko

pre 7 godina

Taj ko misli da cemo ostaviti narod na cedilu grdno se vara.

jovanpop

pre 7 godina

Srbija je uvek bila i bice uz svoje sunarodnike i u Bosni i u Hrvatskoj .

Voja

pre 7 godina

Srbija u svakom slucaju ce ostati cvrsto u z svoj narod u RS

Rista

pre 7 godina

Neka se ne raduju dusmani jer RS nece biti na cedilu.

Pavle

pre 7 godina

Buducnost svih naroda i napredak se postizu jacanjem veza,ekonomskih mogucnosti i zajednickih investicija.

Aca

pre 7 godina

I Srbija i RS su pod velikim pritiskom u ovom momentu

sjajak

pre 7 godina

Veze imenju nas i RS su suvise jake da bi na njih ozbiljno uticao referendum.

hadzija

pre 7 godina

Mudra odluka Srbije,ali ne znaci da Srbija nece i dalje biti uz RS

Dado

pre 7 godina

Opet ta dvosmislena politika. U tome i jeste velicina predsednika RS e jer on vodi nedvosmislenu politiku i ima apsolutnu podrsku od Rusije koja je garant njenog postojanja. Nazalost Srbija opet u bijelim rukavicama.

Julija

pre 7 godina

Srbija će da štiti svoj narod ma gde god se on nalazio.

Aleksandar

pre 7 godina

Srpska ima pravo da deluje u skladu sa svojim ciljevima, ali isto tako mora biti spremna na posledice određenih odluka. Meni lično referendum ne predstavlja problem, ali vidim da je celom Zapadu on trn u oku.

Sintija

pre 7 godina

Samo saradnjom možemo imati bolju budućnost.

Ivana

pre 7 godina

Srbija nece napustiti svoj narod, gde god se on nalazio.

Peca

pre 7 godina

Svako gradi svoj put a prepreke na tome putu su izazovi i uce kako da se izborimo i budemo iznad njih i u tome izmedju ostalig lezi i Vuciceva mudrost,snaga i zrelost jednog politicara i pravog vodje.

SuZana

pre 7 godina

Samo saradnjom možemo imati bolju i sigurniju budućnost.

Pjer

pre 7 godina

Naravno da ćemo ostati uz RS ali se takodje nadamo da neće činiti ništa što će narušavati stabilnost,jer nam je to zajednička strategija !

Aleksandar

pre 7 godina

Nije to vreme, ali svejedno nije dobar trenutak za referendum. Evropa je žestoko protiv.

Kinki

pre 7 godina

Mi moramo da vodimo računa o interesima države i Srba gde god da su

Aleksandar

pre 7 godina

Problem je što Dodik bez konsultacija sa Srbijom donosi odluke.

Kaja

pre 7 godina

Srbija ce uvek biti uz Srbe ma gde oni bili i imace apsolutnu podrsku nase zemlje!

Pjer

pre 7 godina

Bićemo uvek uz RS ,mada se nikako ne slažemo sa referendumom u RS,jer treba izbeći bilo kakve konflikte u regionu ili BiH !

Uros

pre 7 godina

Narod i Vlada Srbije je uz gradjane RS, samo napred braco!

Sanja

pre 7 godina

Srbija se ne mesa u vodjenje politike bilo koje zemlje i ima jasan stav da se ne slaze za raspisivanje referenduma.

Nikola

pre 7 godina

A šta bi Srbija i njeno rukovodstvo mogli da urade drugo, nego da podrži srpski narod u RS? Srbija je uvek uz sepski narod, na svim prostorima gde se nalaze.

Kosta

pre 7 godina

Nemamo pravo da se mešamo u unutrašnje stvari RS. Možemo samo da im nešto savetujemo, ali na njima je da sami donose odluke.

jovica

pre 7 godina

Ovo je jako poyitivna vest i ostali narodi treba da slede jedan ovakav primer dobre medjugranicne saradnje.

Marko

pre 7 godina

Ocigledno je da izborna kampanja u hrvatskoj dosta utice na napeto stanje izmedju dve drzave,posle izbora ocekujem stabilniju situaciju dve drzave.

Olga

pre 7 godina

I nikada se nece vratiti to vreme! Srbija je stabilna i jaka zemlja!

Janja

pre 7 godina

Srbija se zalaze za mir i stabilnost i Srbija je bila i bice uz RS!

hopness

pre 7 godina

Drzava Srbija ce uvek stajati uz svoj narod, tako ce biti!

Nikola

pre 7 godina

Dva rukovodstvo mogu o svemu da razgovaraju, pa i o referendumu. Nema pritiska, na Srbima u RS je da odluče šta je najbolje za njih.

Sasa

pre 7 godina

Dobro je da razgovorom mogu da se rese sve nesuglasice.

gh

pre 7 godina

Nadamo se da ce odnosi izmedju Srbije i Hrvatske u buducnosti biti sve bolji.

hydr

pre 7 godina

Srbija danas vodi jednu odgovornu, ozbiljnu i savremenu politiku. Treba nastaviti u tom pravcu.

Laki

pre 7 godina

dobro je da je doslo do ovih sastanaka,nadam se da su postavljeni novi temelji u pogledu susedskih odnosa u regionu.

nino belov

pre 7 godina

zahvaljujuci milosevicu srbi preko drine su prosli kako su prosli,RSK okupirana a RS svedena sa 66% teritorija na 49%.

RADENKO

pre 7 godina

Naravno da Srbija ostaje uz svoj narod i u RS. Samo mi nije jasno zasto EU ne iznose sada nikakve stavove po pitanju ispada Hrvata i Bosnjaka a sada ce mo videti kakva ce biti reakcija na odluku Milorada Dodik. Time ce jasno pokazati dali misle da na Balkanu vladaju mir i stabilnost ili nesto drugo.

Toki

pre 7 godina

Naš premijer vodi najbolju politiku i nikada neće zaboraviti da podrži naš nador koji živi u BIH.

Ekrem

pre 7 godina

Srbija nikada više neće da vodi lošu politiku po svoj narod, uvek će raditi u interesu svoga naroda, ma gde on bio.

jedinstvo

pre 7 godina

Jel ima šta nejasno u ovome što je Vučić rekao i da li ima nejasnoće da će Srbija podržati sve što bude želeo da uradi srpski narod u RS.Nema dileme i zalud pokušaj ovog šljama u Srbiji sa ustašama tamo da prikažu kako se Vučić odriče RS.

miko

pre 7 godina

Proslo je Milosevicevo vreme,dosli su mudriji i pametniji.

mali cime

pre 7 godina

samo vi braco odrzite taj referendum,ako hrvati i bosnjaci i siptari imaju takvo pravo onda to mora da vazi i za srbe.

XXX

pre 7 godina

realna politika u interesu stabilnosti i prava srba da se bore za svoje stavove u republici srpskoj i bosni stiteci dejtonski sporazum ali i ukazati na sve diskriminativne odluke bosanskih predstavnika

hana

pre 7 godina

Srbija je mnogo toga naucila iz svoje istorije i tako se sada i ponasa, odgovorno i takticki...

Glasinac

pre 7 godina

Nadam se da se tako nešto neće više nikada ponoviti.

Grozda

pre 7 godina

Ovo su teška vremena, ali će Srbija uvek biti uz Republiku Srpsku jer smo mi isti narod.

Igman

pre 7 godina

Srbija neće nikada ostaviti narod u RS na cedilu.Ig

Jovica

pre 7 godina

Taman posla kada bi smo nasem narodu okrenuli ledja!

Zvornik

pre 7 godina

Srbija je bila i ostala uz RS. Narod u RS će uvek imati podršku Srbije i njenih građana.

Mladen

pre 7 godina

Nas narod nikada ne sme ostati na cedilu ko god vladao u Srbiji!

brane k

pre 7 godina

Jedno je sigurno ,ako krene po zlu neće biti ostavljeni!

Dragan

pre 7 godina

R.Srpska je druga Srbija i nas narod nikada nece ostati na cedilu bez obzira sta mediji u regionu pokusavali napraviti!

Bojaton

pre 7 godina

Treba zaboraviti na prošlost, to je preveliko opterećenje.

parsons

pre 7 godina

Srbija ima postovanja i razumevanja i uvek je uz RS

Frimen

pre 7 godina

Vremena su drugačija, sad nikako ne smete izdati prijatelja.

Mario

pre 7 godina

Pa bilo bi besmisleno i neljudski raditi bilo šta protiv svog naroda.

Tirion

pre 7 godina

Vucica uporno pokusavaju da isprovociraju ali on to iskusno izbegne. Svaka mu vast za odgovor koji je dao novinarima. Dodik je dobio savete od naseg drzavnog vrha. Mislim da mu je jasno sta je pametno a sta ne.

Hemera

pre 7 godina

Srbija i Republika Srpska su u najboljim mogućim odnosima i to će tako uvek biti. Mi ni na koji način ne odlučujemo da li će ili ne da bude referenduma, to je njihovo pravo. Srbija ima premijera koji voli svoj narod i državu i koji radi na tome da građani Srbije i BiH žive bolje. Srbija je na pravom putu razvoja.Aleksandar Vučić zaista gradi jednu normalnu politiku, koja obećava prijateljske odnose sa svima.

Gagi

pre 7 godina

Uvek ce biti onih koji ce zeleti zlo i nejedinstvo Srbiji.Na takve jadnike ne treba da se obraca paznja. Preterali su. Vucic je sve odigrao iskusno i diplomatski i svaka mu cast za to. Pokazao je i dokazao da voli i da ceni Srbiju.

Davor

pre 7 godina

Naravno da ovo nije takvo vreme. Srbija danas je uredjena i savremena drzava koja nece sebi da dozvoli da je ponovo uvuku u bespotrebne sukobe i ratove. Dosta je toga bilo na ovim prostorima.

marcus

pre 7 godina

Zar neko uopste moze da pomisli da Srbija ne podrzava Srbe preko Drine?

Graje

pre 7 godina

Nije tačno da je ostao bez podrške srpskih zvaničnika, već naši državnici žele da ostanu neutralni, zbog ekonomskog napretka i razvoja naše države. Jako je važno u ovom trenutku da Srbija gradi prijateljske odnose sa svima i radi na ekonomskom razvoju celog regiona.Srbija je prijateljski orjentisana prema svim državama u regionu, želi da gradi ekonomski razvoj u celom regionu.

Obilic

pre 7 godina

Svojim drzavnicim potezima,nadmudrila je Srbija sve svaka cast.

Higija

pre 7 godina

Nije tačno da je ostao bez podrške srpskih zvaničnika, već naši državnici žele da ostanu neutralni, zbog ekonomskog napretka i razvoja naše države. Jako je važno u ovom trenutku da Srbija gradi prijateljske odnose sa svima i radi na ekonomskom razvoju celog regiona.Srbija je prijateljski orjentisana prema svim državama u regionu, želi da gradi ekonomski razvoj u celom regionu.

obn

pre 7 godina

Nadam se da govorite to sto mislite gospodine Premijeru Vucic .. Jer REFERENDUM 92 god je bio u BiH i GENOCIDOM I KRVLJU JE NATOPLJEN ... Ne radimo ISTE stvari kao ranije ...

Mile

pre 7 godina

Srbi treba pruziti podrdku Srbima gde god da se oni nalaze!

Nemanja

pre 7 godina

Prošlost je prošlost, a sadašnjost je sadašnjost.

Emil

pre 7 godina

Kakvi borbeni komentari..a u slucaju rata bezanija..napustili ste ih devedesetih i opet bi sutra..samo sto to danas oni i znaju..izdajnicki ste narod jos od kosovske bitke..

Miloš

pre 7 godina

Sigurno je da je ovo veliki test za srpski narod i njegovo jedinstvo.Siguran sam i da ćemo smoći snage da se jedinstveni izborimo sa svim sadašnjim i budućim nedaćama.

Jeca

pre 7 godina

Velike pohvale za ovakve komentare i humanost naseg premijera. Pokazuje samo ljudskost.

Nidža

pre 7 godina

Naravno da ne napuštamo naš narod.To što ne podržavamo referendum ne znači ništa.

milka

pre 7 godina

Republika Srpska nikada nece ostati bez podrske Srbije.

Goran

pre 7 godina

Ovo je prvi premijer i prvi covek u Srbiji koji se uvek bori za svoj narod!

Nenad

pre 7 godina

Ne treba pogresno tumciti odluku Srbije, tj. Vucica i Nikolica. Nije Dodik osao bez njihove podrske, vec ga nisu podrzali po pitanju referenduma. Srbi u RS ce uvek imati podrsku drzavnog vrha Srbije.

Pelikan

pre 7 godina

Ovo nikako ne znaci da Srbija ne podrzava Srpsku,vec obratno da odgovornim ponasanjem smiruje situaciju koja se podgreva od nekih koji ne zele dobro Srbiji i Srpskom narodu!

Jana

pre 7 godina

Saradnja, a ne svadja vodi napretku. Tu smo da jedni drugima pomognemo, a to sto pojedini skupljaju politicke poene preko medijskih prepucavanja, njima na cast.

Hana

pre 7 godina

Dva naroda, dve drzave, dvoje komsija, a uvek neke carke. Dok god ne progledamo i vidimo da jedni drugima mozemo uzajamno pomagati nece biti napretka u saradnji.

Maki

pre 7 godina

Uvek smo bili uz Republiku Srpsku i tako će uvek biti.

Tena

pre 7 godina

Odnosi Srbije i Repubike Srpske ce i dalje biti dobri bez obzira sto se ne slazu oko referenduma.

Maki

pre 7 godina

Odnosi između Srbije i Republike Srpske su odlični.

Nenad

pre 7 godina

Srbija ce uvek biti uz svoj narod. Nase rukovodstvo vodi mudru politiku. A hrvati i muslimani neka samo podcenjuju srbe.

Boka

pre 7 godina

Vreme sankcija je davno prošlo,Republika Srpska više nikada neće biti bez podrške,jer su danas na rukovodećim mestima ljudi koji brinu za svoj narod i nikad ga ne bi ostavili na cedilu.

Nenad

pre 7 godina

Dobro je da je doslo do ovih sastanaka,nadam se da su postavljeni novi temelji u pogledu susedskih odnosa u regionu. Samo ovi iz Sarajeva treba malo da spuste loptu na zemlju.

kole

pre 7 godina

Srbija ce kao i uvek biti uz Srpsku i nikada ih necemo ostaviti na cedilu.

Milan

pre 7 godina

Miloseviceva politika treba da ostane samo ruzna proslost Srbije.

kole

pre 7 godina

Nadam se da su uspeli makar za nesto da se dogovore oko cele ove price s obzirom da su hrvati tvrd orah.

Dunja

pre 7 godina

Srbija je uvek uz RS, uz svoj narod. Ona je njen oslonac, siguran i iskren-uvek bila i bice!

Milan

pre 7 godina

Naravno da nije i necemo da se vracamo u proslost.

kole

pre 7 godina

Srpska uvek moze racunati na pomoc Srbije i uvek cemo biti uz Srpsku sta god se dogodilo.

Dragana

pre 7 godina

Sigurna sam da ce ljudima u RS mnogo znaciti podrska Srbije, bez obzira sta budu odlucili na referendumu!

mario

pre 7 godina

Eto najboljeg odgovora hrvatskim medijima, kako Srbija "nece" podrzati Dodika!

Aćim

pre 7 godina

Dobra strategija. Dodik zateže, Vučić popušta!

hana

pre 7 godina

Srbija se nikad nece okrenuti protiv Republike Srpske.

Hajdi

pre 7 godina

Ono cime se premijer Srbije vodi jeste interes srpskog naroda sa obe strane Drine!

Uros

pre 7 godina

Tako je jedinstvo Srpskog naroda mora biti ocuvano.Srbija ce uvek biti uz Republiku Srpsku

Darko

pre 7 godina

Odnos Srbije i Republike Srpske nikad ne moze da bude narusen.

Nikola84

pre 7 godina

Tako je bravo za premijera, srpsko jedinstvo je najvažnije Drina nije granica!

Jasmin

pre 7 godina

Tako je jedinstvo Srpskog naroda mora biti ocuvano.Srbija ce uvek biti uz Republiku Srpsku

Milan

pre 7 godina

Vucic je gromada koja igra pametno u interesu Srba sa obe strane Drine

Milan

pre 7 godina

Danasnja vlada nikad nece okrenuti ledja nasem narodu u Republici Srpskoj. Uvek ce imati podrsku i pomoc cele nase drzave.

Lela

pre 7 godina

Vučić je još jednom dokazao da se svim snagama podjednako bori za svakog Srbina.

goran

pre 7 godina

Nisam ni sumnjao da nema ppodrške, to je normalno ljudi, ali zvaničan stav je isto tak normalan.

stela

pre 7 godina

Nije i neće. Isti smo mi narod, ali ipak u različitim državama. Ispravan stav, potpuno.

Lela

pre 7 godina

Vučić je u potpunosti u pravu, mnogi bi da posvađaju Srpski narod i na taj način izazovu nemire i ugroze stabilnost u regionu.

i kiki

pre 7 godina

Opasan je političar Vučić, zaštitio je Srbiju odlukom da ne podržava Srbija referendum u R S ali je rekao i da će je štititi od napada.

mina

pre 7 godina

Srbija neće nikada biti protiv srbskog naroda ma gde se oni nalazili . Narod republike Srpske je sposoban da donese odluku koja će im omogućiti da budu svoj na svome.

jucadebeljuca

pre 7 godina

Pokušaji zavade među srbima je prošlost,podržavamo Republiku Srbsku u njenim naporima da pronađe svoj put.

VIKI MILIDRAG

pre 7 godina

Očekujem da RS odkaže referendum , ugrožavaju i sebe i Srbiju.

Bale

pre 7 godina

Ovde je u pitanju razumna i mudra politika u Srbiji!

Bale

pre 7 godina

Srbija će uvek biti uz Republiku Srpsku i neće je ostaviti na cedilu!

stela

pre 7 godina

Znaju to i Srbi u srbiji i srbi u Srpkoj. Jedan narod.

silvija

pre 7 godina

Srbija ce uvek imati korektne odnose sa RS i gledacu uvek ako moze da pomogne ,a odmoci sigurno nece.

mina

pre 7 godina

Mnogi zlobnici bi da bace seme razdora između Srbije i Republike Srpske ali to seme nikada neće više nići dok je na čelu vlade Vučić u Srbiji..

Goran

pre 7 godina

Svako o svojoj sudbini neka odlučuje. Tako je najbolje. Pa da li nam trebaju sukobi sa svima ?

bKIKI kiki kiki

pre 7 godina

Podrška Srbima u RS je logićna ali pored njih treba zaštiti i interese Srbije i kao države i kao zajednice.

Obrad

pre 7 godina

Srbija se ne odriče svoje braće preko Drine.

Vila

pre 7 godina

Interes srpskog naroda sa obe strane Drine je da se od proslosti okrenemo ka buducnosti.

Jana

pre 7 godina

Ne moraju Srbija i Srpska uvek imati isti stav, ali to ne znaci da Srbija ne podrzava srpski narod s druge strane Drine.

nada

pre 7 godina

Narode sta nas briga za Bosnu , oni su nam komsije kao i CG i imamo mi dosta svojih problema, koga oni jos zanimaju

Zoran

pre 7 godina

Nije nase da se mesamo. Cak i to sto medjunarodna zajednica pokusava preko nas da utice na njih nije u redu.

Zoran

pre 7 godina

Srbija mora da cuva i stiti Rep. Srpsku zauvek. Ne vratilo se nikada vise ono vreme izdaje i pljacke srpskog naroda.

riki

pre 7 godina

Devedesete su deo nase ruzne proslosti.Okrenimo se buducnosti

Zivana

pre 7 godina

Ljudi na ovim prostorima, u visenacionalnim sredinama, pogotovo u BiH, moraju da cine sve da vrate stari obrazac ponasanja, da se najpre na komsiju mogu osloniti i pouzdati.

backo

pre 7 godina

vreme sa milosevicem bilo nekad i ne ponovilo se nikad!

sudija

pre 7 godina

Milosevic je najveci izdajnik srpskog naroda.\n

mara

pre 7 godina

daleko bilo pa se vratili u milosevicevo doba,covek nije znao sta je radio ,da nije bilo takve politike sad bi bili ko slovenija

veka

pre 7 godina

kako da ostavimo nasu bracu,kada oni nas podrzavaju najvise,najbolje,najjace!

stefan

pre 7 godina

Mišljenja ne mogu uvek biti ista, nekad se moraju i razilaziti, ali daleko od toga da će to uticati na odnos između RS i Srbije. Dodik će doneti odluku koju će Srbija poštovati ne mešajući se, a mi ćemo biti uz naš narod.

natasa

pre 7 godina

Pružićemo podršku našem narodu gde god bili. Nećemo ih ostaviti na cedilu kao što to neće uraditi ni naš premijer.

ljuba

pre 7 godina

Ruzna prošlost vreme Miloševića se neće ponoviti.

Branka

pre 7 godina

Mislim da je ovaj Čović spreman za konstruktivan dijalog, u interesu svog naroda. Konačno, drago mi je da je premijer Vučić naišao na normalnog sagovornika, kad su Hrvati u pitanju.

Ludi Milojko

pre 7 godina

Srbija mora da stiti i brani interese svakog Srbina ma gde god on bio!

Branka

pre 7 godina

Uvažavamo naše komšije, a volimo i čuvamo Srbe, i one preko Drine. Srbi su mnogo naučili iz nedavne krvave prošlosti.

Ludi Milojko

pre 7 godina

Srbija i Republika Srpska su jedan narod, ali ipak oko referenduma Srbija ne treba da se mesa!

Branka

pre 7 godina

To, što volimo svoj narod u Srpskoj ne mora da bude prepreka dobrim odnosima sa Hrvatima. Treba nam samo normalan sagovornik s one strane.

Gera

pre 7 godina

Treba da se proslost potisne zarad nove i bolje buducnosti.

Ludi Milojko

pre 7 godina

Danasnja Srbija stoji cvrsto iza svakog Srbina, brani interese i obezbedjuje podjednaka ljudska prava ma gde god da se nalazi!

corli89

pre 7 godina

Srbi gde god da se nalaze moraju da se drže zajedno.

darija

pre 7 godina

Srbija je uvek svima pomagala , i nikada nece ostaviti srpski narod na cedilu...samo napred

darija

pre 7 godina

Ovo je vreme diplomatskih odnosa i budusnosti , a ne proslosti

darija

pre 7 godina

Najbitniji je mir i stabilnost drzave , i dobri odnosi sa susedima.

Sergej

pre 7 godina

Srbija je bila,jeste i bice uvek uz svoj narod ma gde bili,s ove i s one strane Drine.

tiki

pre 7 godina

Da, RS ima i imaće bezuslovnu podršku od Srbije...

tiki

pre 7 godina

Podrška državnog vrh je u svakom momentu prisutna, a sve ostalo su pokušaji manipulacije medija.

kristalno

pre 7 godina

Ovim Vučić jasno i nedvosmisleno uklanja svaku dilemu da Srbija neće biti uz RS.

Sergej

pre 7 godina

Srbija je uvek bila,jeste i bice uvek uz svoj narod ma gde god da se on nalazi i s one strane Drine i u svetu.

Mikica

pre 7 godina

Bilo ne ponovilo se, Srbija nece praviti greske iz proslosti.

Mikica

pre 7 godina

To su davno prosla vremena, Srbija je naucila lekciju i vise nikada nece praviti iste greske.

Sladjana86

pre 7 godina

Interes srpskog naroda nam je da se okrenemo boljoj buducnosti,da vodimo politiku mira.

Aco

pre 7 godina

Srbski narod i Srbija je jaka koliko smo složni.

Aco

pre 7 godina

Mislim da su loša vremena po Srbe prošla i da su Srbi izvukli neke pouke iz vremena Miloševića.

Lara

pre 7 godina

Srbija konačno ima najboljeg lidera u regionu. Za Srbe dok je on na čelu Srbije nema krize ma gde oni bili.

Aleksandar

pre 7 godina

Vlada nije podrzavala referendum pa mi stvarno nije jasno o kojoj podrsci pricate.

dukaa

pre 7 godina

Vi srbi ste fantastican narod, Uvjek su svi protiv vas a vi jadni neduzni goloruci i svi vas kolju a vi nikog ne dirate ..PA KAKO VAS VISE NIJE SRAM VASIH LAZI..Ne kazu u Americi za nista , vidi ga laze ko Srbin..

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija