• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.09.2016

23:50

ANGELA MERKELPOŽURUJE ADMINISTRACIJU: Što pre deportovati odbijene azilante!

Politika

ANGELA MERKELPOŽURUJE ADMINISTRACIJU: Što pre deportovati odbijene azilante!

Podeli vest

Nemačka kancelarka Angela Merkel traži da zvaničnici te zemlje ubrzaju proces deportacije stranih državljana, kojima je odbijen zahtev za azil, izjavili su danas neimenovani nemački poslanici

Njeni zahtevi, kako su istakli za Rojters, predstavljaju odgovor na rastuće strahove javnosti zbog povećanog broja migranata u Nemačkoj. 

Merkel je, obraćajući se konzervativnim poslanicima u parlamentu, poručila da je "najvažnija stvar narednih meseci repatrijacija", navode poslanici. 

MERKEL: I Nemačka i EU predugo žmurelo pred izbegličkom krizom!

U Nemačkoj, kako je rekla poslanicima svoje Hrišćansko-demokratske unije (CDU), borave brojni strani državljani i nakon što su odbijeni njihovi zahtevi za azil. 

Britanska agencija ocenjuje da je to značajna promena fokusa politike Merkel, koja se ranije pridržavala parole "Možemo mi to" i čvrsto odbijala zahteve da se uvedu ograničenja za broj izbeglica u Nemačkoj. 

Rojters podseća da se Merkel suočila sa brojnim kritikama javnosti i clanova svoje partije, nakon što je omogućila prošle godine ulazak oko milion migranarta i izbeglica.

MERKELOVA GUBI PODRŠKU GLASAČA? Antiimigrantska stranka popularnija od Angeline CDU!

Merkel se u sredu saglasila sa italijanskim premijerom Mateom Rencijama da pojačaju napore kako bi migrante koji nemaju prava na azil u Evropi poslali nazad u zemlje iz kojih potiču.

- Svi mi u Evropi moramo raditi na repatrijaciji onih koji nemaju prava da ostanu... Nezamislivo je da sve možemo da primimo- rekao je juče Renci posle sastanka sa Merkelovom u italijanskom gradu Maranelu.

U istom tonu, Merkel je rekla da ne mogu svi migranti da ostanu u Evropi.

- I Italija ima isti problem, dakle imamo zajedničku agendu. Oni koji nemaju pravo da ostanu moraju da budu vraćeni u zemlje iz kojih potiču- istakla je nemačka kancelarka.

Ona je ukazala na sporazum koji su EU i Turska potpisali u martu, s ciljem da se zaustavi priliv migranata u Evropu, kao na primer kako saradnja može da pomogne da se zaustavi ilegalna migracija.

Dodala je da bi trebalo upotrebiti ekonomske podsticaje kako bi oni koji planiraju da emigriraju ostali u svojim zemljama.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
magda

pre 7 godina

Merkelova se ponasa kao da nema nimalo mozga a ni razuma.Neko je ozbiljno nasankao u vezi azilanata a to mora da su bili kauboji kojima odgovara oslabljena EU.\n

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija