• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

03.09.2016

14:46

HRVATSKOM ŠPIJUNU DO 15 GODINA ZATVORA Osumnjičeni za špijunažu u nedelju na saslušanju u tužilaštvu!

Politika

HRVATSKOM ŠPIJUNU DO 15 GODINA ZATVORA Osumnjičeni za špijunažu u nedelju na saslušanju u tužilaštvu!

Podeli vest

Osumnjičeni za špijunažu u korist Hrvatske Čedo Čolović (57) sutra će biti ispitan u Višem tužilaštvu u Beogradu, nakon čega će se odlučiti o daljem toku postupka

Njemu je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati, nakon hapšenja koje je su u petak sproveli operativci BIA u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom.

Osumnjičeni se tereti za krivično delo špijunaže.

UCENJEN DA ŠPIJUNIRA! Čolović radio za Hrvate jer su mu obećali amnestiju za navodne ratne zločine u Krajini?!

U zavisnosti od okolnosti pod kojima je to delo izvršeno, naš Krivčni zakonik predviđa kazne od tri do 15 godina zatvora.

Ukoliko usled takvih radnji nastupe teške posledice za bezbednost, ekonomsku ili vojnu moć zemlje, kazna je najmanje 10 godina zatvora.

ČOLOVIĆEVA PORODICA ŠOKIRANA: Naš Čedo nije špijun, išao je u Hrvatsku da bere grožđe!

Tužilaštvo je saopštilo da uhapšeno lice ima državljanstvo Republike Srbije i Hrvatske, i da je do 1990. godine živeo i radio u Republici Hrvatskoj, nakon čega mu je mesto prebivališta bilo u Republici Srbiji.


ODLAZEĆI PREMIJER OREŠKOVIĆ NIJE INFORMISAN: Hapšenje hrvatskog špijuna, pa to je srpska provokacija?!
Mediji su preneli da se osumnjičeni zove Čedo Čolović (57) i da je penzionisani oficir Vojske Republike Srpske Krajine.

KOLINDA U ČUDU: Hapšenje hrvatskog špijuna, veoma čudno ponašanje Srbije?!

USTAŠKI UNUK OPET PROVOCIRA! Milanović: Da nije špijun krao recept za pljeskavice?


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Petar Golemi

pre 7 godina

Sramota za srpski rod i narod...... A ima ih jos takvijeh koji su profitirali na patnji svog naroda,,,,na primer bivsi funkcioner skupstine RSK i bivsi radikal RL i brat mu SL.........

Bane

pre 7 godina

Po istom principu, pretnjom Hagom zbog Vukovara, Milosevic je postavio generala Mrksica za komandanta Vojske Krajine i time je pocela predaja Krajine i nakon pada Krajine, taj general Mrksic dolazi u Beograd i odmah dobija generalsku penziju da bi nakon nekoliko godina opet zavrsio u Hagu.

zemunac

pre 7 godina

које су ово глупости. Ухваћен шпијун баш сад кад се дигла фрка око избора, или ти доласка бате на чело БИА. Свака нормална безбедносна служба крије таке податке да се неби сакрили доушници, само ми се хвалимо са неефикашношћу наше службе. Сви су у добрим ципелама и оделима али нису ни за ону ствар сви купили дипломе и постали безбедњаци. Стара генерација је радила ови незнају ни вола у дупе да убоду незнају где је глава а где дупе. да нам нису руси дојавили или га хрвати пустили низ воду никад неби провалили.

rile

pre 7 godina

A Toni Bler sedi u vladi a spijun je ovaj dekica, koji je cinkao druge dekice koji su ucestvovali u ratu. Jel to pravda?

Dare

pre 7 godina

Pa nema ni jedne informacije sta je spijunirao, prema objavljenom on je samo dostavljao podatke o svojim kolegama koji su potom procesuirani, upravo ono sto drzavne institucije rade po zahtevima iz Haga, dakle on je samo 'pomagao' izvrsenju pravde i dobar advokat ce ga osloboditi svake krivnje, ne kazem da je to moralno ali formalno pravno nema sanse da se neko osudi za denunciranje ukoliko nije bilo u pitanju lazno prijavljivanje, jer se denunciranje smatra kao pomaganje za izvrsenje pravde.

Ovo je zivi cirkus

pre 7 godina

.........pa, sto je on mogao da spijunira? NATO - pakt, sa svojim satelitima snima svaku travku / sitnicu, sve, sve. Nije ovo vreme luka i strele! Nesrecnim krajisnicima nigde nema - zivota! A, ako je cinkario Srbe, i lagao, e onda je to nesto drugo, u Srbiji ima dosta takvih! Saradjivali su 1990 god. pa do 95, sa Hrvatima, dok su mogli, onda su pobegli u Srbiju! Posle toga, odlaze u Hrvatsku, i trce u "zagrljaj" Hrvatima, misleci da ih oni vole! Ma, isti su oni, oni koji cinkare i oni kojima daju podatke! Neke od njih su Srbi surovo kaznjavali., a neki su se i provukli, mada nemaju srece, stradaju u saobracaju posle, retki jos - prezivljavaju!

VUK

pre 7 godina

A spijuncina Perisic koji je uhvacen i s kofercetom...NISTA...Trebalo bi da dobije dozivotnu...

Dragojlo

pre 7 godina

Nije on jedini imaju ih jos ali nase sluzbe su mnogo lose ili pod djelomicnom kontrolom jacih stranih sluzbi.Perisic na celu kolone!Zalosno!!!

stojko nakrivi

pre 7 godina

Ozbiljni igrači (špijuni) se ne procesuiraju već ih obaveštajne službe međusobno razmenjuju, bez da se to vuče po novinama. A ovaj nesrećnik je pušten niz vodu - istrošena muštikla, nebitan.

boki doki

pre 7 godina

Kad je ovaj Major naneo tolike štete koliko se očekuje od onih pukovnika po Beogradu koji su među prvima pobegli iz Hrvatske i ostavili decu i narod na ustašku giljotinu.Malo im je što su dobili kao zaslužne pobegulje ogromne stanove i nenormalne penzije....I JOŠ BI DA IZDAJU.....ŠTO JE MNOGO MNOGO JE..

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija