• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: vecernje novosti/informer.rs

06.09.2016

12:21

SUD POTVRDIO NAGODBU! Hrvatskom špijunu Čedi Čoloviću TRI GODINE ROBIJE!

Politika

SUD POTVRDIO NAGODBU! Hrvatskom špijunu Čedi Čoloviću TRI GODINE ROBIJE!

Podeli vest

Viši sud u Beogradu potvrdio je danas nagodbu između Čeda Čolovića (57) i tužilaštva i osudio ga na kaznu zatvora od tri godine na osnovu sporazuma prema kojem je Čolović priznao da je špijunirao u korist Hrvatske

Istom odlukom sud je Čoloviću produžio pritvor koji mu je određen u nedelju, saopšteno je iz suda.

Sudija za prethodni postupak danas je doneo presudu kojom je, kako je precizirano, prihvatio sporazum o priznanju krivicnog dela zaključenog još u nedelju 4. septembra između Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i okrivljenog Čolovića.

Tom presudom Čolović je oglašen krivim zbog izvršenja krivičnog dela špijunaža i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od tri godine.

Rešenjem sudije, Čoloviću je produžen je pritvor, koji po tom rešenju može trajati do njegovog upućivanja u zatvor, a najduže dok ne istekne vreme trajanja kazne izrečene u presudi, navodi se u saopštenju suda.

Tužilaštvo je u nedelju nakon saslušanja saopštilo da je pokrenulo istragu protiv Čolovića i predložilo da mu se odredi pritvor.

Nakon hapšenja, koje su izveli operatici BIA, tužilaštvo je saopštilo da je reč o licu koje ima državljanstvo Republike Srbije i Hrvatske, koji je do 1990 godine živeo i radio u Republici Hrvatskoj, nakon čega mu je mesto prebivališta bilo u Republici Srbiji.

Mediji su preneli da je Čolović uhapšen u okolini Beograda dok se spremao da pobegne u Hrvatsku, pošto mu je javljeno da je otkriven.

Rodom je iz sela Tepljuha kod Drniša, a prebivalište mu je u Beogradu. U Srbiju je došao kao izbeglica u avgustu 1995. godine u vreme hrvatske vojno-policijske operacije "Oluja".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
magda

pre 7 godina

Lepo,a zbog lepog vladanja smanjice mu se kazna na pola a koliko je ljudi izdao i koliko je uhapseno u hrvatskim zatvorima,to nije vazno.E Srbijo tesko tebi,da je hrvatska u nasoj poziciji osudila bi ovog na najmanje 20god. zatvora zato sto oni umeju da cene svoje gradjane za razliku od nas.\n

Velja

pre 7 godina

A sta je sa Biserko,Kandic I ostale prodane duse???

011

pre 7 godina

Ovo je zaista sramotna odluka, mada ovde ima puno onih koji to rade na otvoreno, pa niko ne odgovara. Zato nam tako i ide.

mosa parezanin

pre 7 godina

Sve je sarena laza i vi stvarno mislite da je ovo istina.Da ali malo morgen!

Duško

pre 7 godina

Tužioci i sudije baš rešile ništa da ne rade, lepo se domunđavaju, ali ne prestaju sa kuknjavom kako su malo plaćeni za veliki nerad. Niko da spomene otkazivanje našeg državljanstva zbog izdaje, ima sreski špijun Aleksa matičnu zemlju kojoj revnosno služi. A vojska da mu se zahvali na uslugama i poništi čin, kad već nema vojnih sudova. Ej, kako su se samo iživljavali kada dva dana zakasnimo sa odsustva, kao da smo najgori ološ. Proklet bio izdajica svoje domovine.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija