• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.09.2016

17:18

ĐORĐEVIĆ I ČEPURIN: Napreduju odnosi Srbije i Rusije!

Politika

ĐORĐEVIĆ I ČEPURIN: Napreduju odnosi Srbije i Rusije!

Podeli vest

Opšti i politički odnosi Srbije i Rusije napreduju, čime je intenzivirana i saradnja u oblasti odbrane, ocenili su danas tokom sastanka ministar odbrane Zoran Ðorđević i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin

Na taj način, kako su istakli, u potpunosti su potvrđeni odnosi koje definiše Deklaracija o strateškom partnerstvu.

Ðorđević je zahvalio na pomoći koju Rusija pruža Srbiji u borbi za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta na prostoru KiM, kao i na podršci našim naporima da ostvarimo punopravno članstvo u EU kao spoljno-politički prioritet, uz istovremene odlične odnose sa svim partnerima i na Istoku i na Zapadu.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Ðorđević i Čepurin su razgovarali o različitim oblastima odbrambene saradnje dveju zemalja, a na sastanku je bilo reči i o predstojećim zajedničkim vojnim vežbama i vojnim aspektima posete premijera Dmitrija Medvedeva Srbiji.

Razgovaralo se i o učešću delegacije Ministarstva odbrane i VS na Međunarodnom vojno-tehničkom forumu "Armija 2016" u Kubinku, što će znatno ubrzati projekte u oblasti vojno-tehničke saradnje u narednom periodu.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
cica draza

pre 7 godina

dalli nisi ti mozda neka lepotica ? ili mozda neko zuto ruzno pace??? CIM SMATRAS DA IMAS PRAVO GLASA !!! JEL ???

Sava Prokopović iz Ritopeka

pre 7 godina

Ми тражимо да се нађе донатар који ће набавити кравату овом Зорану. Ружно га је видети у оделу без кравате. Други донатор може да му плати шишање, како би фризура била примерена функцији коју обавља.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija