• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Anđelković

06.09.2016

21:54

ŠEŠELJ U INTERVJUU ZA INFORMER ŽESTOKO OPTUŽUJE: Nataša Kandić, Sonja Biserko i Jelena Milić su HRVATSKI špijuni!

Politika

ŠEŠELJ U INTERVJUU ZA INFORMER ŽESTOKO OPTUŽUJE: Nataša Kandić, Sonja Biserko i Jelena Milić su HRVATSKI špijuni!

Podeli vest

Predsednik SRS tvrdi da Kandićeva za Hrvate prikuplja dokumenta o navodnim ratnim zločinima, a Biserko i Milićeva se bave subverzijama, šire lažne vesti i uznemiravaju javnost

Komentarišući slučaj uhapšenog hrvatskog špijuna Čeda Čolovića lider radikala Vojislav Šešelj tvrdi u intervjuu za Informer da su Nataša Kandić, Sonja Biserko i Jelena Milić "najveći hrvatski špijuni u Srbiji"!

OTKRIVAMO ZLOČINAČKI PLAN TRIBUNALA U HAGU: Šešelju pakuju čak 25 godina robije!

Šešelj kaže da uhapšeni Čolović nije najkrupnija špijunska zverka, iako je i on svojim delovanjem naneo veliku štetu državi. Prema rečima lidera SRS, Nataša Kandić godinama radi maltene isto ono za šta će Čolović odrobijati tri godine.

Očekujte hrvatski kontranapad!

Ima li Srbija špijune u Hrvatskoj, možda oni sad budu na meti njihovim vlastima?
- Trebalo bi da ih imamo... Ustaški režim u Zagrebu prvo je igrao na kartu poricanja i ismevanja ovog slučaja. Međutim, pošto je Čolović priznao da je špijun, možda krenu s hapšenjem nekog stvarnog ili nabeđenog špijuna. To se u svetu često radi u ovakvim situacijama.

- Nataša Kandić prikuplja dokumenta i poverljive podatke koje onda dostavlja Hrvatima, na osnovu kojih oni formiraju svoje optužnice za ratne zločine!

Teške su to optužbe? Imate li neki dokaz?

- Pa šta će vam veći dokaz od toga da je Stipe Mesić svojevremeno kao predsednik Hrvatske odlikovao Natašu Kandić ordenom "Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske". Taj orden je dobila za navodne moralne zasluge i humanitarni rad, a u stvari odlikovana je za špijunažu u korist Hrvatske!

Ali, Kandićeva sve radi javno... Gde je tu špijunaža?

- Jedan deo njenog angažovanja jeste javan, ali joj je to samo pokriće za tajne akcije. Molim vas, pa jedan svedok tužilaštva u mom predmetu u Hagu bio je izvesni Goran Stoparić, koga je Kandićeva lično instruisala šta i kako treba da laže pred Tribunalom. Bio je kod nje u stanu mesecima, imao ključ i bio joj je čak i ljubavnik! To je sve on priznao kad sam ga "rešetao" u sudnici u Hagu...

VOJISLAV ŠEŠELJ O NESTANKU ZLATNIH POLUGA: Dinkić i Labus prodali 1,2 tone srpskog državnog zlata!

Da li, osim Nataše Kandić, još neko od poznatih NVO lidera i političara radi za Hrvate?

- Nije, naravno, Kandićeva sama. Tu su i Sonja Biserko i Jelena Milić, kao i brojni drugi čija imena ovog puta neću da spominjem. Milićeva i Biserko su zadužene za subverzivne delatnosti, kao što je iznošenje i širenje lažnih vesti i uznemiravanje javnosti. One za to dobijaju ozbiljne pare sa Zapada, od NATO pakta... Međutim, problem je ovde kod nas u Srbiji što još od Slobodana Miloševića nema političke volje da se pohapse špijuni. Iskreno, ne verujem da će Kandićeva, Biserko i Milićeva ikada biti procesuirane i kažnjene. Da se ne lažemo, čim bi ih nadležni priveli i saslušali, digli bi se svi sa Zapada da nas kritikuju i prete sankcijama!

Čuvaju ih zapadni moćnici
"Još od Miloševića nema političke volje da se pohapse svi špijuni. Čim bi ih nadležni saslušali, digli bi se svi sa Zapada da nas kritikuju i prete sankcijama..."
Vojislav Šešelj, lider SRS

Prema Vašim saznanjima, pored hrvatske SOA, koje su strane službe najaktivnije kod nas?

- Tradicionalno ovde deluju britanski MI6, nemačka BND, američka CIA, francuska, ali i albanska služba koja raspolaže velikim novcem. Građanski slojevi kod nas se utrkuju da služe zapadnim službama i to bez finansijske nadoknade.! To rade na razne načine. Poznato je i da su brojni Fulbrajtovi stipendisti, od kojih su neki u vrhu srpske politike, zapravo špijuni!

Pa, oni su elita u Srbiji...

- Oni su kvazielita! Još je Jovan Skerlić rekao da neko ne može biti pravi intelektualac ako nije istaknuti patriota. Takvo mišljenje je imala i Isidora Sekulić i mnogi učeni ljudi.

ŠEŠELJ PROGOVORIO O ARKANOVOM UBISTVU: Bio je najveći kriminalac svih vremena u Srbiji!

Jesu li Vas nekad vrbovale strane službe?

- Nisu nikad. Mada, kad sam bio antikomunistički disident tokom osamdesetih, s lakoćom sam dobio američku vizu na godinu dana, sa neograničenim brojem ulazaka i izlazaka iz zemlje. Primali su me čak i u Stejt dipartmentu. Verovatno su očekivali da ću biti "njihov". Međutim, razuverio sam ih 1991, kad je kongresmen Džim Mudi bio u poseti Beogradu i tražio sastanak sa mnom. To je moglo da se tumači kao poziv na saradnju, ali sam ja tada podržao Miloševićevu politiku, a najstrašnije kritikovao tadašnjeg američkog ambasadora Cimermana. Onda je Mudi odustao od kontakta sa mnom.

A Rusi, jeste li nekada bili u kontaktu sa njihovom službom?

- Upoznao sam početkom devedesetih tadašnjeg šefa KGB za Balkan Bodnarčuka. Porodično smo se družili dok je bio u Beogradu, a došao je i na prijem u našu ambasadu u Moskvi 1998, iako je bio penzionisan. Međutim, to je bilo samo privatno...


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dragan

pre 7 godina

Ove zle vestice treba se resiti sto pre ! Bez dugovlacenje drzavo Srbijo po kratkom postupku !

DRAGISA

pre 7 godina

Pa zar to nije bilo svakome jasno, dok Seselj nije rekao. Kako sam naivan, da ne kazem I gore, mislio sam da svaki normalan covek u SRBIJI to zna, jer to nikada nije bila tajna/ Zar su SRBI toliko glupi, da treba neko da im "nacrta" da bi videli; A-uuu, BRATEeee.

Rastaman

pre 7 godina

Ove bakice ne treba dirati.Neka ih.Meni je njih zao.Zamislite da svakoga jutra ustanete i vidite jedno od ta tri lica u ogledalu.A vreme neumitno tece.Bore sve dublje,mrznja sve jaca.One rade dobar posao.Sve vise ljudi se okrece protiv eu i cetvrtog nato rajha.Ja sam im zahvalan.One su pravo lice buducnosti koja nas ceka ako krenemo ka zapadnim dobrociniteljima.A i onako nece jos dugo.Tik - tak.Majka priroda zove.

dukka

pre 7 godina

Zar nije trebao da ide u Zagreb?\nLajte kere varosanke....

Ok

pre 7 godina

Ова земља је пуна НАТО шпијуна, људи се буквално продају за долар, није остало ни "п" од патриотизма, зато нам тако и иде.

KoleM

pre 7 godina

Loše nam ide zbog vas "patriJota" nepismenih, neobrazovanih. Taj Šešelj gde god je nekom patriJotski pomagao tamo Srba više nema.

Boško Beograd

pre 7 godina

Продају се људи који су у институцијама државе Србије, на неком високом државном радном месту, који имају шта продати, војне информације, финансијске информације.... Србија, са својим бушним институцијама је једина држава на земаљској кугли - на целом свету, која губи територије....

Zoran

pre 7 godina

Mislio sam da se jedino plasim BOGA.....ali kad vidim ove face, shvatim da sam plasljivko...

Zoka

pre 7 godina

Davnih dana ja sam cuo da si ti ustvari glavni subverzivni spijun.

ljubisa

pre 7 godina

kakve crne "dame u crnom"....bolje im pristaje mračne opajdare...... Nama može pomoći samo Putin,tako što će dovesti dolar do beznačajnosti i neće više moći da okupiraju Srbiju tako što ce stampati taj toalet papir i finansirati parazite poput ovih svinja a narod mora da izadje na ulice i ne dozvoli monsanto da dospije na srpsko tržište u suprotnom slijedi izgibija bez rata na tenane....znači protiv "obaveznih vakcina"" i zaustaviti pod hitno bilo kog naseg diplomatu kao sto je Ljajić da uvuce GMO u Srbiju.

Ali Šele

pre 7 godina

pa može se zaključiti po tvom rečniku ko ti je idol a može se i predpostaviti da si i ti iz neke vukojebine kao i on, tamo negde preko drine ili ercegovine

asid

pre 7 godina

Ako ih nije moguće hapsiti onda ih treba proterati!

al zamalo

pre 7 godina

hahah kao satro ove babe imaju neki uticaj ..hehehehehe..ma daj bre ove fantome iz savamale i sve ove kriminalce koji su radili privatizacije daj bre dinkica za nacionalnu stedionicu..daj zoranu za sve satove i ruzica za rolex-daj dacica za kofer,bananu itd ..dosta poturanja kojekakvih baba sa vestackim kukovima i alzehajmerom ...

Darko

pre 7 godina

Sta nam mogu te tri \"spijunke\" kad imamo najbolju vlast u istoriji Srbije. Srbija nikad stabilnija, bogatija, uredjenija, nikad veci standard, sreca i blagostanje njenih gradjana. \n

Dule

pre 7 godina

Kad gledam njih tri kao da gledam tri avraule -ja u zivotu nisam vidio tri ruznije zene iz oci im djavo viri.

usaf

pre 7 godina

Kad vidim ovog seselja,shvatim da,samo u Srbiji,ovakav ludak moze uci u parlament(isto kao i arkan).Nadam se da ce Hag ispraviti gresku.

zoran miljkovic

pre 7 godina

Ни тежег човека ни већег ђубрета, само се породично дружио са шефом КГба, сви други су шпијуни, само јадан он није, како он даје Хрватима савет да треба ухапсити, некога ради реципроцитета. Овај назовимо га човек, огрезао је у раду за службе, наше, Руске, а највероватније и Хрватске, свих година рата , био је против интереса Србије, ОБЕЋА да ће у Хрватску, пас реко, пас пореко.

Dragan

pre 7 godina

Da li je uopšte prikupljanje i odavanje poverljivih podataka vezanih za ratove devedesetih krivično delo (špijunaža) ili ne? Ako jeste, a u svim normalnim zemljama bi bilo, onda prvo treba pohapsiti i strpati u zatvore sve koji su na vlasti od 2000-te do danas, jer su kompletno ispraznili sve tajne arhive i poslali u Hag. Neko će reći pa to je međunarodni sud? Kakva je razlika u tome da li si tajne odao Hrvatskoj ili ,,sudu,, u Hagu? I u jednom i u drugom slučaju je to zloupotrebljeno i montirano protiv Srba. Uostalom, ni jedna ozbiljna i suverena zemlja nikada nije Hagu dostavila ni jedan svoj tajni dokument. Što se tiče pomenutih Kandić, Biserko i Milić, ali i brojnih drugih sličnih, jedina dilema je zatvor ili Laza Lazarević.

zemunac

pre 7 godina

да су лепше можда би и гласао за еу, али ако њихов лик означава лепшу будућнос УФ;УФ;УФ.

milena

pre 7 godina

Mesić je rekao javno i doslovno: Dali smo joj dosta , ali i to je malo za ono što je učinila za nas".

milan01

pre 7 godina

ove tri ne kriju da su otvoreni neprijatelji Srbije problem je sa onima kao sto je Ceda Jovanovic i mnogi drugi koji nabijaju noz u ledja cim im situacija to dozvoli

Senka

pre 7 godina

Ne znam čiji su sve špijuni , ali da su teški srbofobi (Kandićeva posebno) to ne mogu ni u jednom momentu da prikriju. Iskreno me čudi da ove lajave kučke još niko nije uspeo da ućutka.

miki delija

pre 7 godina

to sto dr voja kaze ja ga podrzavam 100 posto dokazano je da su one strani placenici i takvima nije mesto u zemlji srbiji te dame odmah pohapsiti kao i ovoga oficira izdajicu i poslati ih iza brave sramota je da pljuju zemlju u kojoj uzivaju sram ih bilo

Maganik

pre 7 godina

Au Vojo, pa to su ti bajate vijesti. Znamo mi to još iz devedesetih. Ti si bio u Hagu pa si se malo pogubio.

KoleM

pre 7 godina

Nisu problem oni koji nemaju moć već oni koji imaju, koji preuzmu sve u Savamaloj i niko ne sme da im se suprostavi, i policija je u njihovim rukama. Evo sada i Simpo uzeše besplatno.

zucko

pre 7 godina

Kako rece gos.Seselj da je Goran Stoparic imao kljuc od stana i da je bio ljubavnik Natase Kandic.E sad mi je stvarno zao coveka sta je morao da gleda svaki dan,mislim da ce imati trajne posledice po psihicko zdravlje.Sto se tice i ove dve vestice,posaljite ih na Kosovo,mozda se neko i okrena za njima cudeci se odkud u Srbiji takva rugla.

Steve G

pre 7 godina

Ako ova milicka moze da bude spijun, moze svako! Pa, zena je toliko glupava da je to strasno. Nama su najveci spijuni na vlasti! Mani se ovih babasera, lazni vojvodo...\n

petar

pre 7 godina

nedaj Vojo ako boga znas em sto je ruzna em je zvalava

ana

pre 7 godina

One su JAVNI a Srbi TAJNI spijuni.Prve su i srbomrzci

nazor

pre 7 godina

ove tri zverke treba "odstreliti"kao divljac koja nanosi stetu a dobrom strelcu dodeliti sportsku penzuju kao osvajacima zlatnih medalja

mile

pre 7 godina

Vau Seki kako si pametan, nikada nam ne bi palo napamet da nam nisi rekao...

Ali Šele

pre 7 godina

ti si čitav svoj životni vek špijunčina za strane razne obaveštajne službe što je i dokazano oslobađajućom presudom za zločine u Hagu

Mahnit Besan

pre 7 godina

Šešelj je u politici isto što i Kristijan Golubović u kriminalu.

Ivanka

pre 7 godina

Šešelj za državnog tužioca! Pa da zakonski goni "bagru" Zašta danas služi i kome služi državno tužilaštvo ?

Vidoje

pre 7 godina

Jesi ti sama smislila komentar ili uz nečiju pomoć... Mislim...

aeksa

pre 7 godina

to znaju i ptice na grani od 90-tih ali im nemože kiko ništa

Siny

pre 7 godina

A di mogu da se prijavim za spijuna? Kolka je plata,imal' topli obrok i regres i koliko dana za godisnji? A prevoz,,jel do centrale CIE,ili samo do Londre,do MI6? Zavrsio sam fax,imam 49 godina,nemam staza i iskustva,al' znam ko komsijinu zenu ....

Furtula

pre 7 godina

Ja bi ovo dvoje u istu ćeliju pa neka se dogovaraju na miru...

PETROVGRAD

pre 7 godina

Какви шпијуни, шта има да јављају западу, што западу није познато. То су набеђени шпијуни, који умишљају да су џемс бонд. То су класичне јајаре, које се за шаку долара нуде страним амбасадама да раде као њихови промотери и ситни провокатори. Зашто би неко хапсио Наташу, Соњу, Милићку и остале, само ако жели да им подигне рејтинг. Није држава Србија толико слаба да је урозе такве особе. Могу да замислим колико су несрећне што живе у Србији, а немају где да нађу боље. Легну увече несрећне и опет се изјутра пробуде у Србији још несрећније и тако цео живот. Оне би могле да буду јака опозиција у држави Бутан, пошто тамо постоји министарство за срећу. Ја сам

Ranko Spalević

pre 7 godina

U Ruskoj Federaciji ne vlada KOLABORACIONA VLADA. Zatim, Vladimir Vladimirovič Putin je predsednik Ruske federacije, države koja štiti nacionalni interes. Dakle. predsednik je samo jedan od stubova (pravnog) poretka. Vlast samo realizuje zakone ma ssuverenoj teritoriji. Kao mali preduzetnik periodično i godišnje podnosim državnim organima (Ministarstvu finansija, lokalnoj samoupravi) sve moguće bilanse, a osnova "društvenog" knjigovodstac je da iskažem priliv sredstava, izvor sredstava, namenu (promet roba, usluga) , troškove po pozicijama, kao i ono što Veberovce i MMF najviše interesuju; PDV, doprinosi... Sve je vidljivo (što bi Vuk rekao: "transparentno") U čemu je dakle problem! U nama!!! Vlast ne sme da dira Svete krave Novog svetskog poretka, a pogotovo ne evroatlantske i separatističke agente i lobiste, svejedno. Uživaju imeunitet kao i - NATO snage, zar ne. Je li u tome "kvaka"?

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija