• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.09.2016

15:28

BRNABIĆ: Radi se strategija decentralizacije!

Politika

BRNABIĆ: Radi se strategija decentralizacije!

Podeli vest

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić izjavila je danas, u razgovoru sa šefom Misije OEBS ambasadorom Peterom Burkhardom, da to ministarstvo radi na strategiji decentralizacije, pošto pojedine nadležnosti prenete jedinicama lokalne samouprave nisu dale rezultate

Ministarka Brnabić je, kako je navedeno u saopštenju MDULS, Ministarstvo u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova opština (SKGO) radi na toj strategiji, jer je uočeno da pojedine nadležnosti prenete JLS, poput onih u obrazovanju i zdravstvu, nisu dale očekivane rezultate.

Ona je dodala, a ambasador Burkhard se složio, da su lokalni saveti za bezbednost dobar mehanizam koji bi trebalo dalje razvijati, u interesu građana.

Ministarka je sa ambasadorom razgovarala i o nastavku uspešne saradnje Vlade Srbije i Misije OEBS i o planiranim aktivnostima Ministarstva u narednom periodu, zahvalivši se na dosadašnjoj podršci.

Brnabić je poručila da očekuje da će uspešna saradnja biti nastavljena i produbljena, a da će ta misija svakako biti uključena u aktivnosti Ministarstva.

Tokom razgovora posebna pažnja je posvećena nacionalnim manjinama i unapređenju zakonskih okvira koji pokriva ta pitanja.

Istaknuto je da su u pripremi izmene Zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina i Zakona o zaštiti prava i sloboda nacionalnih manjina.

Planirano je organizovanje javnih rasprava i dalje konsultacije sa Nacionalnim savetima nacionalnih manjina u narednom periodu.

Ambasador Burkhard je rekao da je kvalitetna javna administracija preduslov za demokratizaciju društva i ekonomski napredak.

On je istakao saradnju sa SKGO na polju platforme eLearning i afirmacije koncepta dobre uprave i podvukao da je uočio veliku posvećenost i entuzijazam lokalnih službenika.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
POSLE TOGA BI ONA DA PREDJE NA

pre 7 godina

Ahahaha kao u Srednjem veku da USAID moze sa SKG da kupi sve gradove do sada su kupovali smao gradonacelnike i lokalne parlamentarce ahahaaaa...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija