• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dobromirović

07.09.2016

21:11

TAJNA ŠIPTARSKA OPERACIJA, NARKO MILIONE DAJU PAPI: 10.000.000 evra Tači plaća da Vatikan prizna Kosovo!

Politika

TAJNA ŠIPTARSKA OPERACIJA, NARKO MILIONE DAJU PAPI: 10.000.000 evra Tači plaća da Vatikan prizna Kosovo!

Podeli vest

Predsednik lažne države Kosovo posle zvaničnog prijema u Vatikanu objavio da će papa Franja posetiti južnu srpsku pokrajinu i 'priznati realnost na Balkanu' Stručnjaci: Sve je moguće, ali je malo verovatno da Sveta stolica to učini

Hašim Tači, predsednik lažne, terorističke države Kosovo i čovek koji je u izveštaju Saveta Evrope označen kao šef šiptarske narko-mafije koja se bavila i trgovinom ljudskim organima, spremio je deset miliona evra u kešu kojim će u Vatikanu pokušati da "izlobira" priznanje nezavisnosti, otkriva Informer!

To bi bio opasan presedan
Vatikan nema politički interes da napravi presedan priznanjem samoproglašene države
Milovan Drecun, šef Odbora za KiM

Tači sa ovim parama, kako saznajemo, planira da potkupi što više bliskih saradnika pape Franje, koji bi potom trebalo da rimokatoličkog poglavara sistemski ubeđuju da prizna Kosovo.

'Privatne pare'

Da se u Vatikanu ozbiljno radi na priznavanju terorističke države Kosovo prekjuče je potvrdio i sam Tači, kada je na svojoj Fejsbuk stranici objavio da papa planira da pre Nove godine poseti Kosovo i "prizna realnost na Balkanu"!?!

ZLOČINCIMA OVK ĆE SE SUDITI U HAGU: Dejvid Švendiman postavljen za glavnog tužioca!

Tači je ovu vest obelodanio neposredno pošto je, zajedno s kosovskim premijerom Isom Mustafom, posetio Vatikan.

print

Imao sam privatnu audijenciju kod pape Franje, s kojim sam razgovarao o ulozi Kosova u izgradnji mira na Balkanu i ulozi Majke Tereze u uspostavljanju mira u svetu. Papa me je informisao o planovima da poseti Kosovo i prizna realnost na Balkanu, napisao je Tači.

Plaćali bivše senatore i do 500.000$ godišnje

Kako je pisao "Sputnjik", kosovski političari su još 1999. godine prvi put javno angažovali lobističku kuću u Americi.
Ugovor o zastupanju imaju i danas, a on ističe tek 2017. godine. Prema tim informacijama, angažovanje bivših senatora da zastupaju šiptarske stavove u SAD koštalo je od 350.000 do 500.000 dolara godišnje, plus telefonski računi i službena putovanja.

Prema rečima naših izvora, Tači je ubeđen da će "argumentima miliona evra u kešu" uspeti da promeni zvaničnu politiku Vatikana, koji se godinama oštro protivi otcepljenju južne srpske pokrajine.

SRAMNA PRESUDA NA KIM: Tačijev ujak, komadant OVK na slobodi!

- Tačiju je Vatikan vrlo važan, jer on zna da kad bi papa priznao Kosovo, onda bi to sigurno još neke velike i važne katoličke zemlje prelomilo na stranu Prištine... U svakom slučaju, ovo jeste velika operacija, a pare su već u opticaju na terenu! Taj je keš, inače, privatni novac koji su donirali šiptarski biznismeni sa Zapada i SAD. Uglavnom su to narko-dileri koji Tačiju tako plaćaju 'porez'! - prenosi naš sagovornik.

OTVORENA IZLOŽBA O KULTURNOM NASLEĐU KIM U SRCU PARIZA! Tanasković: Oni koji bi da nam otmu Kosovo ovakvu izložbu ne mogu prirediti!

I pored ovih informacija, Milovan Drecun, šef Odbora za KiM, ubeđen je da Vatikan neće priznati Kosovo.

Dik Marti: Tači je šef mafije

Dik Marti, specijalni izvestilac Saveta Evrope, u svom izveštaju Hašima Tačija je identifikovao kao šefa opasne mafijaške mreže, koja je počela sa kriminalnim radom neposredno pred rat na Kosovu 1999. godine.
"Od tada Tači ima moćan uticaj na upravljanje Kosovom. Hašim Tači, Kadri Veseli i Džavit Haliti su najznačajniji šefovi kosovskog podzemlja", napisao je Marti u svom izveštaju.

- Oni jednostavno nemaju politički interes da naprave presedan priznanjem samoproglašene države. Vatikan još manje želi da tim potezom suštinski poremeti proces unapređenja odnosa sa SPC i ruskom crkvom, posebno u osetljivoj fazi nastojanja da se stvore uslovi za novi ekumenski dijalog - ističe Drecun.

Malo verovatno

Verski analitičar Draško Đenović ocenjuje da je mala verovatnoća da papa Franja poseti Kosovo.

- Teško je reći koliko novac može uticati, imajući u vidu da papa promoviše skromnost, što ipak ne znači da se oni koji ga okružuju slažu s tim. U svakom slučaju, ako bi Vatikan priznao Kosovo, to bi podstaklo bar nekoliko država koje to nisu učinile i zbog čega Kosovo nije u Unesku. U politici je sve moguće, ali sumnjam da Vatikan želi loše odnose sa SPC i Rusijom... - zaključuje Đenović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 7 godina

Искушења велика, разна, не спадам у Пророке, Стиже свакога казна, ...за своје - пороке...!!

ALBANIJA do NISA

pre 7 godina

U medjuvremenu taj isti glup te isterao sa Kosovo, i sad moras imati pasos da predjes granicu. STo je jos interesantnije necemo stati na ove danasnje granice , nego idemo do NIS-a gde su bile nase stare granice kad si ti dosao iz Sibira.

vinča

pre 7 godina

Srbi su starosedeoci Balkana, a ti si povampireni Srbin!

maeko

pre 7 godina

Bio sam 99-te dole, pa te nešto ne videh gov... jedno. Pobegli ste svi u albaniju.

sasA

pre 7 godina

A ti pa znas sta je i gde je Sibir? Mecena vam je u problemu - uskoro ce vam biti tesna i "Aljbanija", ne Kosovo!!!

Srbija do tirane

pre 7 godina

Nece vam se ispuniti puste zelje, dolazimo skidajte gace!

be real

pre 7 godina

vidio šipac da i papa nosi belu kapicu pa pomislio da su zemljaci

Ali Šele

pre 7 godina

mogao bi naš ministar Dačić da šta i prepiše a da ne oda tamo amo, ne samo da se drži politike 90-ti

ljubisa

pre 7 godina

opet ti zbog čvarci deficiency lupetaš po tastaturi....

marko

pre 7 godina

Kod katolika sve moze sa parama, cak se i gresi otkupljuju. Izem ti njihovu duhovnost i religijsku strukturu. Sve vise podsecaju na neki kult.

nema od toga nista

pre 7 godina

10 miliona za Vatikan je ko 100 evra za Srbiju - nista

Slavko

pre 7 godina

Dacic je dobar sa njima i on uzme neko koferce

Ljubo

pre 7 godina

Samo jedan zestoki okrsaj ,nista pare ,ovo nemoze daleko ,neko mora da se zove pokojni na tim prostorima ....sve vise sazrijeva...

nati

pre 7 godina

Ni Papa nije ono sto je nekad bio.Amerikanci su svojim prljavim novcem sve obezvredili i ukaljali,zato ce i Papa raditi ono sto nikad ne bi da je svet ostao normalan,a nije.Vatikan je samo marioneta americkih  bilmeza Rotsilda,Rokfelera Bilderberg grupe,Sorosa.....Sta reci dalje,tu je kraj.n

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija