• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.09.2016

19:18

MILO ĐUKANOVIĆ ZA POMIRENJE: Beograd i Priština danas imaju jake lidere!

Politika

MILO ĐUKANOVIĆ ZA POMIRENJE: Beograd i Priština danas imaju jake lidere!

Podeli vest

Beograd i Priština danas imaju jake lidere, ljude koji imaju legitimitet koji treba da upotrebe za normalizaciju odnosa i implementaciju dogovorenog sporazuma, izjavio je crnogorski premijer Milo Ðukanović

A to je, kaže Ðukanović, da srpski premijer Aleksandar Vučić objasni Srbiji zašto je jako važno da normalizuje odnose sa Pristinom i da kosovski predsednik Hašim Tači objasni Kosovarima zašto je važno da Priština bude kooperativna i da Beograd ne doživljava kao tenziju, već nekog sa kim treba da gradi normalne odnose.

ĐUKANOVIĆ BEZ DILEME: Vizija ujedinjene Evrope je superiorna!

Upitan da li postoji mogućnost da on "ugosti" Vučića i Tačija i da tako na praktičan način pomogne normalizaciju odnosa Beograda i Prištine, Ðukanović je ukazao da ga je neko pre samo pet-šest godina pitao da li je dijalog dve strane moguć, bio bi, kaže, skeptičan.

- Ali, eto, dogodio se dijalog, pa je taj dijalog doveo i do nekog sporazuma- kazao je Ðukanović u intervjuu za BIRN.

TAČI: Dijalog Beograda i Prištine je nezaustavljiv, mada se odvija polako!

Crnogorski premijer smatra da se mora razumeti taj odnos Beograda i Prištine koji je opterećen jako dugim negativnim nasleđem.

- Moramo biti spremni, ne na toliko dug put, ali neki duži put da te odnose oporavljamo i gradimo jednu normalnu saradnju- rekao je Ðukanović.


PREDSEDNIK ARGENTINE ĐUKANOVIĆEV GOST: Crna Gora, naša vrata od Evrope!

Najvažnije je, kaže, da je krenulo i važno je da na jednoj i drugoj strani imamo ubeđene lidere.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 7 godina

Јадо... Да јаднији не може бити нег* што јесте... И криминалац - приде...!!

Ali Šele

pre 7 godina

čovek samo kaže jednu realnost a to što boli ta realnost to je druga stvar ko svati na vreme neće uludo glavu razbijati

Lala

pre 7 godina

Ti imas nesto da kazes,ti koji si napustio Srpski krst i veru,neznam samo kako ti Crnogorci tebe vise podnose ali i tvoja nece vecno goreti to treba da znas izdajico roda svoga. Vratice ti i naplatiti Bog sve to.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17