• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. Marinković - M. Dobromirović

09.09.2016

21:50

RUSI UPOZORAVAJU, SPREMA SE VELIKO ZLO: Tači i NATO pripremaju napad na sever Kosova!

Politika

RUSI UPOZORAVAJU, SPREMA SE VELIKO ZLO: Tači i NATO pripremaju napad na sever Kosova!

Podeli vest

Šiptarski specijalci se za upad u severnu Mitrovicu, Leposavić, Zubin Potok i Zvečan obučavaju u NATO bazi u Grafenveru u Nemačkoj... Američki instruktori u Prištini uveliko razrađuju planove za 'zaštitu teritorijalnog integriteta Kosova', u kojoj bi sa Šiptarima još pet NATO zemalja, pa i Turci!

Ratni zločinac Hašim Tači, predsednik lažne države Kosovo, u saradnji sa NATO paktom i Amerikom u najvećoj tajnosti se sprema za osvajanje severa Kosova, upozoravaju ruski analitičari!

ZABRINJAVAJUĆA SAZNANJA RUSKE NOVINARKE: NATO priprema šiptarsku vojsku, kojom će potčiniti sever Kosova!

Šiptarski specijalci iz sastava Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) poslednjih šest meseci se za "rat za sever" spremaju u NATO bazi u Grafenveru u Nemačku. Oni tamo uvežbavaju planove za "blic-krig" upad u severnu Kosovsku Mitrovicu, Leposavić, Zubin Potok i Zvečan.

"Integracija Srba"

Američki instruktori istovremeno u Prištini razrađuju plan za "zaštitu teritorijalnog integriteta Kosova" (!?!), koji podrazumeva pretvaranje KBS u "kosovsku vojsku" koja bi osvojila konačnu nezavisnost.

Lazanski: Kosovo je već napravilo vojsku

Vojni analitičar Miroslav Lazanski kaže da SAD i NATO poslednjih 20 godina ulažu u "nezavisno Kosovo":
- Ne treba se zavaravati, Kosovske bezbednosne snage su u suštini već vojska, koju uvežbavaju i opremaju Amerika i NATO...

U ovoj operaciji, pored Šiptara, učestvovali bi i vojnici pet armija, zemalja članica NATO, među kojima je i Turska!?!

Sve ove dramatične informacije objavila je juče Anja Filimonova, ruska novinarka i predsednica Fonda strateške kulture, koja u Moskvi važi za izuzetnog poznavaoca međunarodnih prilika. Ona upozorava da je Priština započela "završnu fazu konačnog odvajanja Kosova od Srbije".

ZLOČINCIMA OVK ĆE SE SUDITI U HAGU: Dejvid Švendiman postavljen za glavnog tužioca!

- Kosovske bezbednosne snage (KBS) transformišu se u armiju koja štiti "teritorijalni integritet Republike Kosovo". To podrazumeva osvajanje četiri srpske opštine na severu - Zubin Potok, Leposavić, Zvečan i severnu Kosovsku Mitrovicu. "Integracija Srba" i ulazak Kosova u NATO pakt jedan je od važnih ciljeva SAD na Balkanu. U februaru 2016. godine Ambasada SAD u Prištini pozvala je KBS pod komandom Rahmana Ramena na obuku u nemačku vojnu bazu u Grafenveru. Istovremeno, instruktori SAD su sa KBS sproveli i specijalnu taktičko-bojevu vežbu. Krajem februara 2016. godine, 572. odred vojne policije SAD u centru za obuku u nemačkom gradu Hohenfelsu obavio je pripreme za misiju na Kosovu. U pripremi kosovske armije učestvuje pet zemalja članica NATO, uključujući i Tursku - podvlači Filimonova.

Reuters

Prema njenim rečima, plan je da kosovska armija uđe u NATO, a prvi korak je "Partnerstvo za mir".

- Planirana je i obuka KBS u bazi američke vojske u Evropi i u sastavu Nacionalne garde Ajove. Tači je spreman da učestvuje u operacijama NATO i van granica Kosova... - ističe Filimonova, dodajući da je "NATO već odredio sudbinu Srba"!?!

Kontrolisani haos na Balkanu

Anja Filimonova tvrdi i da NATO pakt na Balkanu realizuje strategiju "kontrolisanog haosa srednjeg intenziteta", navodeći konkretne primere:
- Narandžaste revolucije u Makedoniji i Republici Srpskoj, izlazak na ulice "civilnog društva" u Srbiji, forsirano uključivanje balkanskih zemalja u NATO, stvaranje armija koje će imati diverzantsko-kazneni karakter i koje će biti osposobljene za "dubinsko suzbijanje" otpora u slučaju oružanog sukoba NATO sa Rusijom...

- Sudbina Srba je ili iseljavanje ili asimilacija s Albancima! Pad opština značiće formiranje albanske enklave s vojskom utreniranom za diverzantsko-terorističke operacije. Ta pseudodržavna tvorevina pretvoriće se u bazu za akcije za promenu granica i etničke strukture Balkana! A konačan cilj je likvidacija prisustva Rusije! - upozorava Filimonova.

Ozbiljna pretnja

Bivši ministar za KiM Goran Bogdanović kaže da se ovaj plan već godinama unazad polako, ali sigurno realizuje.

OPASNA IGRA PRIŠTINE: Šiptari pucali na vojnike Crne Gore, oni uzvratili vatru?!

- Na ovako opasne stvari moramo što pre da reagujemo, a Srbi na Kosovu ne smeju da podrže bilo šta od ovog plana, niti da pristanu da uđu u kosovski sistem... - naglašava Bogdanović, dok je bivši šef VBA Momir Stojanović ubeđen da Kosovo zaokružuje formiranje oružanih snaga.

- Zapad obučava i ima odlučujuću ulogu u stvaranju kosovske armije. Ovo je velika pretnja za Srbe. U prilog toj tezi idu i nedavne posete Tačija i Edite Tahiri administrativnim prelazima na severu pokrajine, što je demonstracija sile i sve to može dovesti do jako opasnih sukoba - zaključuje Stojanović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mićo

pre 7 godina

Dobro... I šta Rusija radi povodom toga (kad je već Srbija blazirana i neupotrebljiva), da li će i oni ponovo kao '99 te samo mirno gledati sa strane ili ce ipak pomoci usnuloj Srbiji, kako bi opet povratila i ojačala svoj uticaj na Balkanu... Rusija mora u toj igri dominacija biti mnogo aktivnija, a pre svega jer je srpski narod u realnoj opasnosti a vlast u Bg je i dalje drogirana i na kolenima..

srbin

pre 7 godina

velis mico sta rusija na to a ne velis sta ce vucic na to srbi sute vucic potpisiva srbija ukleta zemlja i nacija nepretelj ih kolje srbi se ne brane

Mićo

pre 7 godina

Zemljace, upravo sam ti to isto objasnio sto ti kazes, od Srbije tacnije od vlasti u Bgvajde nema, njima je bitna jedino kruna na glavi i siguran sam da bi opet novi pogrom na KiM gledali sa zaljenjem i nista ne bi ucinili, jer da je drugacije, nasi neprijatelji ne bi ni pomislili na to.. Putin je jedini koji moze da ih zaustavi svojim uticajem.. Ovo sve ostalo, promućkaj i ispljuni

Nesa

pre 7 godina

A da stvari ili pitanje postavimo ovako. Sta cete vi ili ja uraduiti povodom ovakvog scenarija. Da vidimo koliko ce nas uzeti pusku i ko nasi preci krenuti na branik otadzbine, ili ce naci "validno "opravdanje za kukavicluk.

dejan

pre 7 godina

e moj srbine a sta ti radis na tom planu niti je vucic srbija. zbog takvih smo izgubili i krajinu i kosovo posto ste cekali da drugi nesto uradi..

Lala iz Banata

pre 7 godina

Вучић треба ОДМАХ да замрзне Бриселске преговора и да тражи - објашњење...Убудуће преговарати само са САД-е, са Шиптарима више не...јер иза свега што се догађа стоје САД-е и ако треба са неким преговарати у Бриселу о положају Срба на Северу Косова - то могу бити једино Американци, јер они стоје иза пројекта Велика Албанија, а са марионетама америчке власти - прекинути ПРЕГОВОРЕ Док не седне "Американац" и док његова застава не буде у Бриселу - ништа не договарамо и ништа - не признајемо...!

vlah alija

pre 7 godina

boli ruse neka stvar za srbijom,oni gledaju svoje interese , manipulisu i prodaju maglu dok ostvaruju svoje ciljeve a vi sanjate i jedete gov.a o nekoj ruskoj intervencij na balkanu halo bolan kad ce te izaci iz kome i prihvatiti stvarnost niti ce kosovo ponovo biti u srbiji niti ce rusi ratovati protiv nata zbog srbiji ,pomirite se sa cinjenicama i okrenite se europi

ljubisa

pre 7 godina

nag*zi se balvane kao sto to radite najbolje,da vas takve odrade,a ne sekiraj se ti za Srbe i za Ruse.... ja sam siguran da ste vi pod dejstvom neke vrste droge,dal'opijata,stimulansa ili nečeg sasvim trećeg pa se ložite da vas zapad gotivi a otvoreno vas nazivaju teroristima i smatraju da bi svijet bio sigurnije mhesto bez islama.... Samo se Putinu zahvali sto jos nije sveopsti rat protiv sunitoterorista...

Lala iz Banata

pre 7 godina

Власт је наша - "празна пушка"...! Од ње се двојица - боје..!

Ljubo

pre 7 godina

Citajuci ovakve tekstove ,covjek bi dobio strah ,paniku ,..pomislio bi kraj svijeta .Naprotiv ,posto nista nije idealno,zapad nije tako slozan ,pa ni jak ,drugi se pojavili pa mrse konce na terenima ,sve u svemu ,ako tone Srbija ,sigurno ce i drugi oko nas potonuti....

nati

pre 7 godina

To se sve moze desiti jer mozgovi koji to planiraju nisu pri cistoj svesti a ni pameti.Covek kome je 7 puta presadjeno srce ne moze da bude zdrave i ocuvane glave i mozga,jer je sedam puta zamrzavan i odmrzavan.Presadjivanje srca se radi na zamrznutom telu.Ako to nikom nije doprelo do svesti  onda svet ima veliki problem jer ga poremeceni ludaci vode u propast. \n

hambi

pre 7 godina

mozemo jedino da se zahvalimo dr.magistru vucicu i njegovim saradnicima ,ne znam samo sta gradi i pravi obilaznice i mostove kad ce nam opet nameste stetu 20 milijardi a mi cemo da cutimo i pu...mo umesto nasi strucnjaci prvo da su obnovili pvo i kupili neke raketice za ne daj boze pa uveli obaveznu obuku od 3-6 meseci posle skolovanja zavisi od roda vojske pa tek onda razmisljali o izgradnji,ovako nas svakih 15-20g vrate 50g unazad i tako u krug mi pracke a oni nevidljiveeee

brkic momir

pre 7 godina

Hilari nam obeca juce republjik srpsku i bili smo vise nego zadovoljni.Komentari su sve kazali i pokazali.

HRVAT

pre 7 godina

nije lazna nije lazna dok ima pomoc Ustasaaaa.....\n

goga

pre 7 godina

vucic je zabranijo referendum dodiku u srbskoj to ce vucic zaustaviti preko svojh prijetela iz unije ne brinimo mirno spavajmo od danas do sutra

Barbara Liry

pre 7 godina

A, u EU se raspravlja o registarskim tablicama. Glava u pesak, so i 'lebac na tacnu da se Han doceka. Puno je i 'leba i soli, ali najvise prasine u oci. Hoce li proci ovaj put?

zoran miljkovic

pre 7 godina

Издајници свога народа, сваки дан тобоже брину исто колико и Руси о српском народу.Све је ово распламсавање пожара у Србији од стране руских плаћеника,неће им проћи, Вучић је већ једном видео ову игру деведесетих, иста матрица, то боже убише се Руси од секирације за Србијом, а над својом судбином кукају као бабе, само вичу свет прави неправду.ИЗДАЈНИЦИ ДОСТА ВИШЕ

Lala iz Banata

pre 7 godina

Biće po Božijoj volji...Ko zna zašto je to dobro...? Nikakvi borci a još veće kukavice... Može da ih OBUČAVA i Obama lično, kad su to bedne kukavice, koje pucaju samo IZ ZASEDE i KADA se mogu - uteći...!! Oči u Oči da ratuju sa Srbima, nemaju oni MUDA, samo NATO da nas BOMBARDUJE ( Što će se i desiti kada im potučemo ovu bagru koju obučavaju!) a onda bagra da uđe na Sever Kosova - da pokolje nejač...E za to su sposobni... Zato upamet se braćo Srbi...Spremite PONOVO STRAŽE i BLOKADE PUTEVA...ne dajte da Vas uhvate - na spavanju...!!

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija