• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.09.2016

12:07

PUPOVAC: Posle uvreda na račun Srba, teži pregovori

Politika

PUPOVAC: Posle uvreda na račun Srba, teži pregovori

Podeli vest

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac ukazao je danas da svi koji budu pregovarali sa tom strankom neće imati jednostavan zadatak, zbog prilično oštrih poruka i uvreda na račun Srbije i srpskog naroda od strane hrvatskih funkcionera dve vodeće partije

- Nacionalne manjine mogu da imaju značajnu ulogu u pregovorima o formiranju većine, ali svi koji s nama budu pregovarali, neće imati jednostavan zadatak - rekao je Pupovac.

Lider SDS S je u izjavi za Tanjug, posle glasanja na današnjim vanrednim parlamentarnim izborima u Hrvatskoj, rekao da očekuje zanimljivo i neizvesno pregovaranje o tome ko će da formira većinu.

- To će zastupnike Samostalne demokratske srpske stranke i drugih nacionalnih manjina dovesti u osetljivu poziciju u kojoj mogu imati značajnu ulogu pri donošenju odluke koju većinu će odabrati - smatra Pupovac.

Kako je dodao odluka koju predstavnici SDS S-a budu doneli biće vođena ne samo ideološkim razlozima, već i pragmatičnim.

- Mi smo se sa koalicijom SDP-a na prošlim izborima borili protiv ekstremnog nacionalizma, zajedno sa drugim strankama koje su htele da prevlada demokratska pamet, a nasuprot nacionalističkom bezumlju. I taj posao smo završili. Sada, posle ovoga, i posle toga što smo izgubili skoro pet godina, mi ćemo da gledamo da odlučimo i u interesu srpske zajednice, i u interesu hrvatske. Naš izbor će biti ne samo ideološki, već i pragmatičan - rekao je Pupovac.

- Tako je neće imati ni SDP, ne samo zbog reči koje se nisu smele dogoditi, i kojih neki ljudi do danas nisu očito svesni šta su rekli, nego i zbog činjenice da ni mi, a ni ostali manjinski zastupnici više nećemo da dopustimo tretman kakav smo imali, kakve su manjine imale, kakvi su njihovi problemi bili u proteklih četiri-pet godina. Želimo snažnu opoziciju u suodlučivanju o vlastitim problemima i o Hrvatskoj - podvukao je Pupovac.

Lider SDS S je konstatovao da je Hrvatska zemlja koja je posle 2012. ođednom izgubila cilj, smer i, u velikoj meri, svrhu politike.

- To je dovelo do oslobađanja ekstremnog nacionalizma koji je zemlju vraćao u prošlost. Sada, posle ovih izbora, Hrvatska bi trebalo da se usmeri prema budućnosti,da kaže ne ekstremnom nacionalizmu, da bude posvećena toleranciji, da definiše svoj cilj i odredi svoj smer, jer bez toga Hrvatska će i dalje biti u ozbiljnim, dubokim problemima, a samim tim i njeni susedi - zaključio je Pupovac.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija